ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή με την Δολοφονία του Γιώργου Καριώτη: Δεν τον δολοφόνησε ο γιος του-Δείτε τον δολοφόνο

Φως στο Τούνελ – Καρυώτης: Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση «Μου δώσανε λεφτά για να ομολογήσω. Με απειλούν ότι θα με κάψουν»

Η εκπομπή Φως στο Τουνελ έφερε νέα στοιχεία στο φως σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Γιώργου Καρυώτη στην Ρόδο, καθώς ο άνθρωπος που πήρε πάνω του το έγκλημα ομολογεί αλήθειες που σοκάρουν

Φως στο Τούνελ: Μια αποκάλυψη γροθιά στο στομάχι από τα βάθη της φυλακής έφερε και πάλι τα πάνω-κάτω στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του συνταξιούχου λιμενεργάτη Γιώργου Καρυώτη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το «Τούνελ» που ανέδειξε την υπόθεση πριν τριάμισι χρόνια έφερε στη δημοσιότητα μια σειρά από ηχητικά ντοκουμέντα που προκάλεσαν σοκ και ανέτρεψαν πλήρως την πρόσφατη «ομολογία» του προφυλακισμένου ανιψιού του θύματος.

Η εκπομπή αποκάλυψε το σκοτεινό παρασκήνιο που προηγήθηκε της παραδοχής του ότι είχε διαπράξει μόνος του το έγκλημα, απαλλάσσοντας έτσι τον ήδη καταδικασμένο πρωτοδίκως σε ισόβια για τη δολοφονία του πατέρα του, Βαγγέλη Κουλιανό.

Στις συνομιλίες αυτές, ο συγκατηγορούμενος στη δολοφονία Καρυώτη ανοίγει την ψυχή του σε δικό του άνθρωπο και μιλά καθαρά για πιέσεις, φόβο και οικονομικό αντάλλαγμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οδηγήθηκε σε μια «ομολογία» που δεν ήταν δική του επιλογή.

«Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω…», ακούγεται να λέει, σε έναν διάλογο που δεν χωρά καμία παρερμηνεία.

Ο συναυτουργός αποκάλυψε ότι του έταξαν μηνιάτικο 500 ευρώ για όσο καιρό κάτσει στην φυλακή ώστε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για μια δολοφονία που όπως είπε δεν είχε κάνει αλλά «βοήθησε ….»

Κάποιος τον διαβεβαίωσε πως λόγω ψυχιατρικών θεμάτων που αντιμετωπίζει «θα έπεφτε στα μαλακά» ενώ θα εξασφάλιζε οικονομικό όφελος και «καλή ζωή» στη φυλακή από την διευκόλυνση που θα έκανε στον συγκατηγορούμενο του.

Η μάρτυρας-«κλειδί» και οι απειλές

Μάρτυρας που γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις περιέγραψε τις απειλές που δεχόταν ο συγκατηγορούμενος του Βαγγέλη Κουλιανού στις φυλακές . «Έκλαιγε στο τηλέφωνο, ότι τον τραμπουκίζουν, ότι θα τον σκοτώσουν. Τον πίεζαν να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του γιατί οι άλλοι είχαν χρήματα κι εκείνος τίποτα».

Η ίδια αποκάλυψε ότι της ανέφερε ποιοι τον απειλούσαν και πώς δεν είχε επιλογή «Φοβήθηκε μην του κάνουν κι εκείνου κακό. Για αυτό δέχθηκε να τα πάρει όλα πάνω του …»

Οι απειλές στην μητέρα του…

Η μητέρα του κατηγορούμενου ως συναυτουργού στο έγκλημά της Παλιάς πόλης της Ρόδου, υποστηρίζει πως κάποιοι, τους οποίους γνωρίζει, πιέζουν το γιο της να φορτωθεί το έγκλημα. Όταν βγήκε να μιλήσει άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή της από μια βραχνή αντρική φωνή και τηλέφωνο με απόκρυψη. Τις τελευταίες ημέρες δεν κοιμάται στο σπίτι της, γιατί φοβάται.

Η άγρια δολοφονία

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 14 Ιουνίου του 2022 όταν το θύμα είχε βρεθεί από το γιο του στο πάτωμα, δεμένο πισθάγκωνα και με βρόχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης. Το κεφάλι του ακουμπούσε «προσεγμένα» σε ματωμένη πετσέτα ενώ η σορός ήταν επιμελώς σκεπασμένη με κουβέρτα.

Ο γιος του θύματος Βαγγέλης Καρυώτης έψαχνε μέσα από το πλατό της εκπομπής τον δολοφόνο του 75χρονου πατέρα του στην προσπάθειά του σύμφωνα με τις αρχές, να αποπροσανατολίσει την έρευνα. Δύο χρόνια μετά καταδικάσθηκε, με την ποινή των ισοβίων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω. Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε να δηλώνει αθώος για το άγριο φονικό, αλλά δεν έπεισε κανέναν .

Στο “Τούνελ” υποστήριζε πως γνώριζε ποιος σκότωσε τον πατέρα του και το είχε αναφέρει στις Αρχές άλλα κανείς δεν του έδινε σημασία. Τότε βέβαια δεν είχε πει ότι πρόκειται για τον ξάδελφο του.

Ένα χρόνο μετά στις 6 Ιουνίου του 2025 οι αρχές συνέλαβαν τον ανιψιό του 75χρονου θύματος και ξάδερφο του καταδικασμένου σε ισόβια Ευάγγελου Κουλιάνου, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του ίδιου του πατέρα του. Το DNA του συλληφθέντα βρέθηκε στην πετσέτα και στον βρόχο που χρησιμοποιήθηκαν για να αφαιρεθεί η ζωή του θύματος .

Ο κατηγορούμενος ως συνεργός παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος του θείου του, αλλά αρνήθηκε ότι τον σκότωσε .Είπε πως εκείνος και ο ξάδελφος του είχαν μπλέξει και χρωστούσαν πολλά χρήματα. Σχεδίασαν από κοινού να ληστέψουν το θύμα και πως ο ίδιος είχε ρόλο τσιλιαδόρου έξω από το σπίτι της οδού Ειρήνης, στη Μεσαιωνική Πόλη

Στις 25 Νοεμβρίου 2025 εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που αποτυπώνει με σαφήνεια τη δικαστική κρίση, πως υπάρχει ένα σύνολο ευρημάτων που συνδέουν και τους δύο κατηγορούμενους με τη σκηνή του εγκλήματος, τον χρόνο τέλεσης και τον τρόπο δράσης.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ήδη καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια για την δολοφονία του πατέρα του, Ευάγγελος Κουλιανός τώρα παραπέμπεται και για ληστεία κατά συναυτουργία , με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος του ευάλωτου ηλικιωμένου που βίωσε έντονο πόνο και τρόμο.

Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου

Το σώμα βρέθηκε πρηνηδόν στο κέντρο δωματίου, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με μαύρο κορδόνι. Στον τράχηλο υπήρχε εντύπωμα περίδεσης σε μορφή περγαμηνοειδών λωρίδων πιο έντονο οπίσθια, με συνοδές εκχυμώσεις, συμβατό με περίσφιγξη. Κάτω από το πρόσωπο είχε τοποθετηθεί πετσέτα νοτισμένη με αίμα. Η οπτική εντύπωση παρέπεμπε σε σκληρή καταστολή και ασφυκτικό θάνατο.

Ο χρόνος τέλεσης των πράξεων τοποθετείται από το μεσημέρι της 12-06-2022 έως τα μεσάνυχτα της 13-06-2022. Από την οικία αφαιρέθηκαν χρήματα περίπου 34.000 ευρώ και πουγκί με χρυσές λίρες.

Κατά το βούλευμα το έγκλημα διέπραξε ο καταδικασμένος σε ισόβια γιος του θύματος Ευάγγελος Κουλιανός από κοινού με τον Νικόλαο Μ…… εισήλθαν στην οικία του Καριώτη, τον αιφνιδίασαν από πίσω, “φράζοντάς του τη μύτη και το στόμα με μια πετσέτα” και τον ακινητοποίησαν πρηνηδόν, ασκώντας σωματική πίεση με το βάρος του σώματός τους.

Το βούλευμα περιγράφει πως προκειμένου να εξουδετερώσουν κάθε αντίσταση πριν την αφαίρεση 34.000 ευρώ και ενός πουγκιού με λίρες χτύπησαν με δύναμη επανειλημμένα το πρόσωπό του στο πάτωμα… του έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια και περιέσφιξαν σχοινί γύρω από τον λαιμό του… προκαλώντας διά στραγγαλισμού τον ασφυκτικό θάνατο.

Οι ως άνω ενέργειές τους είχαν ως αποτέλεσμα ο παθών να βιώσει ιδιαιτέρως έντονο σωματικό πόνο, καθώς και τρόμο και να καταλήξει με βασανιστικό θάνατο.

Στο βούλευμα γίνεται αναλυτική αναφορά στα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη του γιου του θύματος και τον βαθμό εμπλοκής που του καταλογίζεται στη ληστεία μετά φόνου του πατέρα του αδικήματα που τέλεσε μαζί με το συγκατηγορούμενο του κατά συναυτουργία .

Για τον έτερο κατηγορούμενο, το βούλευμα είναι το ίδιο κατηγορηματικό, αποδίδοντάς του ανθρωποκτόνο πρόθεση και φυσική συμμετοχή στον μηχανισμό θανάτου. Επισημαίνει ότι η παρουσία του στη σκηνή επιβεβαιώνεται από «DNA σε τρία κρίσιμα δείγματα» — στον βρόχο περίδεσης και στην αιματηρή πετσέτα.

Αυτό το εύρημα το Συμβούλιο το χαρακτηρίζει κομβικό για την ανατροπή της υπερασπιστικής του εκδοχής στο πλαίσιο της οποίας αναφέρει ότι έφθασε μετά τον θάνατο στον τόπο του εγκλήματος . Συμφώνα με το βούλευμα ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι «ανακριβής και ασύμβατος με το υπόλοιπο υλικό καθώς τα ευρήματα συνδέουν τον κατηγορούμενο με τον μηχανισμό θανάτου και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για να τον προκαλέσουν.

Σημαντικό βάρος δίνεται επίσης στη μαρτυρία 47χρονης που κατέθεσε ότι της εκμυστηρεύθηκε πως σκότωσε τον Γεώργιο Καριώτη, όπως και στη συζήτηση σε ανύποπτο χρόνο με κοινωνική λειτουργό.

Η πρόσφατη δήλωσή του συναυτουργού στο έγκλημα σε δίκη για άλλη ποινική υπόθεση, ότι διέπραξε μόνος του την δολοφονία, δεν δεσμεύει αυτοδικαίως την δικονομική εξέλιξη . Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως τα δικαστήρια θα την αξιολογήσουν ελεύθερα στις επερχόμενες δίκες, χωρίς άμεση ανατροπή των ήδη ειλημμένων αποφάσεων παραπομπής.

Το υλικό αυτό, που έφτασε στην εκπομπή μέσα από τις φυλακές, θέτει νέα ερωτήματα σχετικά με την «ομολογία» του ανιψιού του θύματος, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί ως συνεργός του γιου του…

Μου δώσανε λεφτά για να ομολογήσω

Στο ηχητικό, ο κρατούμενος συνομιλεί με μάρτυρα–«κλειδί» και μιλάει ανοιχτά για δωροδοκία. Ότι τον πλήρωσαν για να «ομολογήσει». Οι διάλογοι, ωμοί και φορτισμένοι, δίνουν μια νέα διάσταση στην υπόθεση.

— Με ακούς; — Σε ακούω. — Ρε συ, τι πράγματα ήταν αυτά που γίνανε στα δικαστήρια… — Γάμησέ τα… — Τι σου τάξανε, ρε Νίκο;

Τα λεφτά μου εδώ στη φυλακή

— Τι σου τάξανε, Νίκο; — Φράγκα. — Ποιοι; — Ο… — Ε; Ο …. στο κανόνισε; — Ναι, ναι… — Δεν το ’χεις κάνει όμως, Νίκο μου ε; Το παίρνεις πάνω σου σαν μάγκας και καλά τώρα ρε; Αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Νίκο, το’κανες; Σε ξαναρωτάω. Και πάλι “ναι” να μου πεις, εγώ θα είμαι δίπλα σου! — Όχι, αλλά βοήθησα. — Ξέρω ότι λες ψέματα αυτή τη στιγμή και ότι θες να πας ισόβια χωρίς να έχεις σκοτώσει άνθρωπο. Όχι δεν είμαι καλά, Νίκο. Θα καταρρεύσω. Πες την αλήθεια σε παρακαλώ. Σε τραμπουκίζουν; Τους φοβάσαι; — Σε παρακαλώ… — Τους φοβάσαι; — Άστο να μείνει μεταξύ μας αυτό… — Γιατί τους φοβάσαι; Μην το κάνεις… Θα πας ισόβια! Τι λες; — Δεν το κάνω… Δεν θα το κάνω. Στην έδρα πάνω θα πω την αλήθεια. — Θα την πεις; Στο λόγο σου; — Στο λόγο μου. — Θα πας άδικα μέσα. Σε παρακαλώ… — Όχι, όχι… — Το ήξερα , το καταλάβαμε ότι κάτι σου τάζουν αυτοί . Ξέρουμε ότι έχουν λεφτά. — Ναι… — Να σε βγάζουνε φονιά να πούμε, ενώ δεν είσαι, χαζέ!

— Δεν πάνε να γ… Άστο, άστο. — Όχι! Εγώ θέλω την αλήθεια… — Άστο! Στο δικαστήριο θα λάμψει η αλήθεια. — Θέλεις να πάρω τη Νικολούλη; — Ναι. — Να την πάρω; — Πάρ’ την…

Το ντοκουμέντο αυτό προκαλεί νέες αναταράξεις στην υπόθεση. Οι αποκαλύψεις του «Τούνελ» δίνουν νέα τροπή στους ισχυρισμούς που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα και απαιτούν εισαγγελική παρέμβαση.

Το «Τούνελ», μετά την παραδοχή για τη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από τον ίδιο του τον ανιψιό ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός, μίλησε με τη μητέρα του.

Η γυναίκα, εμφανώς συγκλονισμένη, αποκαλύπτει τον λόγο που –όπως υποστηρίζει– ο γιος της αναγκάστηκε να πάρει πάνω του το βάρος της δολοφονίας του θείου του, την ώρα που ο Βαγγέλης Κουλιανός παραμένει στη φυλακή, ήδη καταδικασμένος για αυτή.

Παρά το φόβο για την ίδια της τη ζωή, είναι αποφασισμένη –όπως λέει– να βγει στο φως η αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να θάψουν.

«Ο γιος μου είναι συνεργός, γιατί – όπως μου είπαν από την Ασφάλεια Ρόδου – έπιασε το σχοινί. Μην ακούτε τώρα τι λέει… Αν το είχε κάνει μόνος του, όπως ισχυρίζεται, δε θα ήταν ζωντανός. Θα τον είχαν “φάει”. Δεν τα λέω αυτά για να τον υπερασπιστώ επειδή είναι παιδί μου…» δηλώνει με ένταση.

Η ίδια υποστηρίζει πως μιλάει τώρα γιατί φοβάται για τη ζωή του γιου της.

«Αν δεν τα έλεγε, θα τον είχαν τελειώσει. Δέχεται απειλές από το σόι της μητέρας του Βαγγέλη, για να πάρει όλο το έγκλημα πάνω του. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει εκεί… Γι’ αυτό το κάνει. Είναι αφελής. Πάντα τα φορτωνόταν όλα. Το ξέρει και η Ασφάλεια στη Ρόδο. Για αυτό είπα στον δικηγόρο να μην τον στείλει στην Κω μαζί με τον Βαγγέλη. Αν βρίσκονταν στο ίδιο μέρος, θα γινόταν χαμός…»

Όπως λέει, όταν τον ρώτησε τι πραγματικά συνέβη, εκείνος της απάντησε ότι «τον μπέρδεψαν».

«Τότε του είπα να ξεμπερδέψει πρώτα τον εαυτό του και μετά να με ξεχάσει. Από τη στιγμή όμως που μίλησα κι εγώ χθες στην τηλεόραση, δέχομαι απειλές. Δεν μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι μου. Με καλεί ένας άντρας με απόκρυψη και μου λέει πως, αν με βρουν, θα με κάψουν ή θα με σκοτώσουν στο δρόμο…» καταλήγει, με τη φωνή της να τρέμει.

Περίπου επτά μήνες μετά την ανατριχιαστική πορεία που πήρε το θρίλερ της δολοφονίας του Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο, μια νέα, συνταρακτική αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά.

Ο ανιψιός του θύματος, που έχει προφυλακιστεί ως συνεργός του γιου του ομολογεί παρουσία του δικηγόρου του συγκατηγορούμενου: «Το έκανα μόνος μου…»

Μάρτυρας που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις, μιλάει για απειλές που δέχτηκε.

«Ο Νίκος λέει ότι τα έκανε όλα μόνος του και ότι ο άλλος απλώς κοιτούσε… Πιέζεται. Είναι στη φυλακή, ένα παιδί ενάμιση μέτρο, πενήντα κιλά. Μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του, γιατί τον απειλούν άνθρωποι με δύναμη. “Εδώ”, μου είπε χαρακτηριστικά, “σκότωσε τον πατέρα του… εμένα θα αφήσει;” Πολλές φορές με παίρνει κλαίγοντας: ότι τον κυνηγούν, ότι δεν θα βγει ποτέ, ότι τον τραμπουκίζουν.

Τον πιέζουν να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, επειδή οι άλλοι έχουν χρήματα κι εκείνος τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ίδια προσθέτει πως ο Νίκος της εκμυστηρεύτηκε από ποιους προέρχονται οι απειλές.

«Φοβόταν ότι ακόμα και εκείνη την ημέρα της δολοφονίας θα τον σκότωναν. Για αυτό δεν είχε μιλήσει ποτέ. Μου είπε πως ήταν στους Μύλους, όταν τον πήρε ο Βαγγέλης τηλέφωνο και του είπε πως “κάτι έγινε με τον πατέρα” και να πάει αμέσως. Πήγε… κι αυτό που είδε τον φόβισε. Φοβήθηκε μην του κάνουν και εκείνου κακό. Και βοήθησε…», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα