Η γιαγιά της Μαρκέλλας αποκαλύπτει: "Δεν την αφήνω να πάει ούτε στη μάνα της ούτε πουθενά"

Η υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ έχει θορυβήσει όλη τη χώρα. Η 10χρονη κοπέλα που εξαφανίστηκε από άγνωστη κοκκινομάλλα για δύο μέρες, αυτή τη στιγμή παρακολουθείται στην υγεία της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κάνουν έρευνες αν και κατά πόσο το οικογενειακό της περιβάλλον είναι ασφαλές για την Μαρκέλλα. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο παιδί.

Η γιαγιά της 10χρονης ξεσπάει, ενώ δηλώνει πως δεν πρόκειται να την αφήσει να πάει ούτε στη μητέρα της ούτε πουθενά. Δηλώνει πως η ίδια τη μεγάλωσε, και πως δεν πρόκειται να την αφήσει σε ίδρυμα.

Παράλληλα, ο αδερφός της Μαρκέλλας, ο οποίος είχε κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της, αναφέρει πως θα διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού.

Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου;

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;»

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα»

Close