Συνελήφθη μάνα στο Βόλο που παρατούσε κάθε βράδυ τα τρία μωρά της στο σπίτι μόνα

Μία γυναίκα συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Βόλου έπειτα από καταγγελίες ότι παρατούσε τα τρία μικρά παιδιά της μόνα στο σπίτι τις νύχτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, αφού προηγήθηκε καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ότι τρία παιδιά είναι παραμελημένα και ότι η μητέρα τους απουσιάζει κυρίως νυχτερινές ώρες και τα αφήνει μόνα τους στο σπίτι, σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια Βόλου.

Ανδρες της Ασφάλειας μετέβησαν στο σπίτι και πράγματι βρήκαν τα παιδιά μόνα τους. Αστυνομικοί τα παρέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε συνελήφθη η 36χρονη μητέρα τους για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, ο οποίος αμέσως έδωσε εντολή ώστε τα τρία αδερφάκια να μεταφερθούν στο Αχιλλοπούλειο, όπως και έγινε τελικά γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα.

Από εκείνη την ώρα, έπειτα και από εισαγγελική παρέμβαση, τα παιδιά, φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Η Κλινική άνοιξε αμέσως τις πόρτες της προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά, ενώ άμεσα έσπευσαν εθελοντές από τους «Φίλους του Νοσοκομείου», οι οποίοι προσέτρεξαν για να βοηθήσουν το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής για ό,τι χρειαζόταν τα αδερφάκια.

Τι συμβαίνει με τους γονείς των παιδιών

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. Η μητέρα των παιδιών οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα, αφέθηκε όμως προσωρινά ελεύθερη, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, τα τρία παιδιά είναι υγιέστατα και περιποιημένα, για αυτό και όπως υπογράμμιζαν πριν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη οικογένεια, θα πρέπει να προηγηθεί σοβαρή αναζήτηση όλων των κοινωνικών παραμέτρων.

Από μία πρώτη έρευνα πάντως που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η 36χρονη ζει μόνη της με τα τρία παιδιά της εδώ και αρκετό διάστημα, καθώς ο σύζυγός της είναι προφυλακισμένος. Περιστασιακά η ίδια φέρεται να εργάζεται τα βράδια και τα παιδιά μένουν μόνα τους, καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς για να τα φροντίζουν.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες θα διερευνηθούν από σήμερα όπως είναι φυσικό, ενώ αντικείμενο έρευνας είναι ακόμη οι μαρτυρίες γειτόνων ότι στο συγκεκριμένο σπίτι δεν υπάρχει ρεύμα.

Χθες πάντως από το μεσημέρι και μετά αφότου αφέθηκε ελεύθερη, η 36χρονη μητέρα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ

πηγή: taxydromos.gr

Close