Καιρός Μαρουσάκης: Μετά την παγωνιά έρχεται καλοκαιρία και αξιοσημείωτη άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός Μαρουσάκης: Μετά την παγωνιά έρχεται καλοκαιρία και αξιοσημείωτη άνοδος της θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για φοβερή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες, αλλά και ασθενείς βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως εκτιμά ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ώρες ο υδράργυρος θα ανέβει με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του Open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού και οι αέριες μάζες που θα επικρατήσουν κι έτσι περιμένουμε βροχοπτώσεις, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και από αύριο και πιο ανατολικά.

Οι βροχές σήμερα θα ξεκινήσουν το απόγευμα στο Ιόνιο και ως τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα σημειώσει αξιοσημείωτη άνοδο και από τις μονοψήφιες ή τις τιμές κάτω από το 0, θα φτάσει ακόμα και τους 15 με 17 στα ανατολικά και νότια τμήματα και μέχρι τους 10 και 12 στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική, αυτή την ώρα επικρατεί τσουχτερό κρύο αλλά το μεσημέρι θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 15 βαθμούς. Από το βράδυ, ίσως δούμε και κάποιες ασθενείς βροχές, όχι όμως κάτι το αξιοσημείωτο.

Στην Θεσσαλονίκη, επικρατεί παγετός και το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης είναι στους 0 βαθμούς. Και εδώ όμως, θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας και θα φτάσουμε έως και τους 11 με 12. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως έχουμε κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις.

Αυτή η αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, που θα μας φέρει αρκετές βροχές με ήπιες θερμοκρασίες, αναμένεται να επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα.

Αύριο Σάββατο, τις περισσότερες βροχές τις περιμένουμε στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την Κυριακή θα προστεθεί στη λίστα της κακοκαιρίας με τα πιο έντονα φαινόμενα και η βόρεια Ελλάδα.

News