Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα της Άννυ: Αν δεν είχε σκοτώσει το παιδί, δεν θα εξαφάνιζε το πτώμα

Την ενοχή του πατέρα του 5χρονου κοριτσιού πρότεινε ο εισαγγελέας, που ήταν κατηγορηματικός: Η Άννυ θα ήταν ένα ακόμη εξαφανισμένο παιδί- Το σκότωσε με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε – Πρότεινε αθώωση για τη μητέρα από την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο
Ο πατέρας της μικρής Άννυ να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρό, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν εκείνος που δολοφόνησε και τεμάχισε το 5χρονο κοριτσάκι τον Απρίλιο του 2015,

Δείτε επίσης: ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φαρμακο που περιέχει καρκινογόνα ουσία

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στους δικαστές κι ενόρκους να κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού τον πατέρα της Άννυ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιδί το τεμάχισε με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μεταξύ των άλλων, τόνισε:

“Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε.

Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός.

Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε” και προσέθεσε:

Δείτε επίσης: 4+1 Πανίσχυρα Κόλπα για ένα Πεντακάθαρο Σπίτι, ακόμα και στα Πιο Δύσκολα Σημεία. Το 4ο θα Σώσει ΟΛΕΣ τις Νοικοκυρές!

“Δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε.”

Η μητέρα της Άννυ

Κλαίγοντας βγήκε από την αίθουσα η μητέρα της Άννυ όταν άκουσε τον εισαγγελέα της έδρας να ζητεί την απαλλαγή της για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πάντως, όση ώρα ο εισαγγελέας αγόρευε, η μητέρα Άννυ της καθόταν στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι. Ιδιαίτερα νευρική, περίμενε να ακούσει από τον εισαγγελικό λειτουργό να μιλήσει για εκείνη.

Ο Εισαγγελέας ειδικότερα ανέφερε: “Δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα.”

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν επιεικής για τον συγκατηγορούμενο και φίλο του πατέρα της Άννυ, προεκτείνοντας αφενός την απαλλαγή του από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αφετέρου πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για τον τεμαχισμό.

Συγκεκριμένα ,στην αγόρευση του ο εισαγγελέας τόνισε:

“Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε.
Κάνεις μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Αννυ δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυ. Να κηρυχθεί ένοχος γι’ αυτό και φαίνεται οπλοχρησία και να απαλλαγεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση”

Δείτε επίσης: ΕΟΠΥΥ – Δείτε από πότε θα μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν δωρεάν στον οδοντίατρο

Πάντως, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε πρωτοφανή την υπόθεση της δολοφονίας της 5χρονης, η οποία όπως είπε, αντί να βρίσκεται στην πατρική και μητρική θαλπωρή, έφυγε τόσο νωρίς…

“Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη , η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι 5 χρόνων που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

«Έκλεισα τη δικογραφία μετά την πρώτη ανάγνωση, και την ξαναείδα μετά από 15 μέρες…», είπε ο εισαγγελέας

Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.

Δείτε επίσης: Αν είσαι μελλοντικός μπαμπάς, αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την έγκυο γυναίκα σου

Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κάνεις εισαγγελέας δε χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες κι επιβάλλει βαριές ποινές”, είπε ο εισαγγελέας κλείνοντας.

Πηγή: protothema.gr/
Close