Κεραμέως: 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολειά

Το πότε και πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία απασχολεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης:Οικονομολόγος διδάσκει πως μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματα ανάλογα την ηλικία

Σύμφωνα με το star.gr oι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου και επί του παρόντος η επίσημη ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς παραμένει η 7η Σεπτεμβρίου.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ωστόσο, φαίνεται ότι στις μαραθώνιες συζητήσεις στο υπουργείο Παιδείας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η 14η Σεπτεμβρίου για το πρώτο κουδούνι.

Ο βασικός λόγος είναι να υπάρξει ένα ασφαλές χρονικό περιθώριο, τουλάχιστον δύο εβδομάδων, από την επιστροφή των οικογενειών από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε αυτό συντελεί και το ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊου, που την Τετάρτη έφτασαν τα 293.

Δείτε επίσης:Σχολεία Κεραμέως : Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, με τους δήμους να διανέμουν μάσκες σε όλους τους μαθητές της χώρας.

Παράλληλα, γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα πηγαίνουν στα σχολεία για να εξηγήσουν στους μαθητές τη σωστή χρήση μάσκας.

Oσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα, δε θα μένουν στην τάξη

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα.», είπε ξ υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως, ξεκαθάρισε, «όποιος έρθει χωρίς μάσκα δεν θα μπορεί να μπαίνει στο σχολείο«.

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα του φαγητού, ενώ δεν προβλέπεται χρήση της στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, αλλά και στο μάθημα της γυμναστικής.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών.

Close