Θα ανοίξουν ανεξαρτήτως όλες οι τάξεις στα σχολεία- Οι αίθουσες δεν θα είναι όπως έχουμε συνηθίσει

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα δύο σενάρια που υπάρχουν για το άνοιγμα των σχολείων από Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε πως για τα σχολεία υπάρχουν δύο περιπτώσεις, με τις οποίες θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η πρώτη περίπτωση είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλους τους μαθητές κανονικά, αλλά τα μέτρα ασφαλείας κατά του ιού θα είναι αυξημένα.

Η δεύτερη περίπτωση έγκειται στο να πηγαίνουν εκ περιτροπής τα παιδιά σχολείο. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Δείτε επίσης Σύψας: Με μάσκες σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβρη με τα τωρινά δεδομένα κρουσμάτων

Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων

Οι τελικές αποφάσεις όπως δήλωσε και οι ίδια θα ληφθούν στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Πάντα έπειτα απο συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η υπουργός, πάντως, εστίασε σε μια θετική εξέλιξη, πέραν των τραγικών επιπτώσεων, που είχε η κρίση κορωνοϊού και δεν είναι άλλη από την τηλεκπαίδευση που δοκιμάστηκε και εφαρμόστηκε επιτυχώς κατά τους μήνες της καραντίνας τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς.

«Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» ανέφερε η κα Κεραμέως.

Close