Κιβωτός του Κόσμου : Υπήρξε καταγγελία και για ξυλοδαρμο τον Αύγουστο

Σοκ εχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση  ότι υπάρχει καταγγελία νεαρού για σ@ξουαλική κ@κοποίηση από δύο υπαλλήλους της ΜΚΟ και όχι μόνο…

Τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος όπως φαίνεται είχαν ως αποτέλεσμα, οι αποκαλύψεις να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο νεαρός άντρας στην επτασέλιδη κατάθεσή του ανέφερε ότι άλλα δύο παιδιά που πέρασαν από τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», έχουν υποστεί παρόμοιες -με αυτόν- κακοποιήσεις.

Έτσι από ώρα σε ώρα αναμένεται να κληθούν προκειμένου να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές τα αλλά δύο άτομα.

Δειτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο (19/11/2022 ) στην Αττική

Η καταγγελία -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- διαβιβάστηκε από τον «Συνήγορο του Πολίτη» στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και -όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις- διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, ήδη ελέγχονται τέσσερις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, δύο στην Αττική και μία στο Βόλο και μία στην Κόνιτσα.

Συνολικά, η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την εισαγγελία αφορά στις συνθήκες διαβίωσης όπως διατροφή, διαχείριση και σεξουαλική κακοποίηση.

«Έκπληξη και σοκ, δε γνωρίζουμε τα περιστατικά»

Την ώρα λοιπόν που βγαίνουν στο φως οι καταγγελίες σε βάρος δύο στελεχών της ΜΚΟ, η “Κιβωτός του Κόσμου”, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε άγνοια για τα παραπάνω και δήλωσε πρόθυμη να παράσχει όσα στοιχεία απαιτούνται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται: «Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Η Κιβωτός δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών, ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές”.

Καταγγελέα για ξυλοδαρμό τον Αύγουστο

Πάντως τον περασμένο Αύγουστο στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, εργαζόμενος στη δομή στο Διμήνι του Βόλου είχε καταγγείλει περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από συγκεκριμένο στέλεχος της ΜΚΟ και λίγες ώρες μετά έχασε τη δουλειά του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο ίδιος ο γυμναστής και αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, ο οποίος μέχρι την απόλυσή του εκτελούσε χρέη παιδαγωγού στη δομή, το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν η πρώτη φορά που ασκούσε βία σε ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα για την συγκεκριμένη καταγγελία υπήρξε επίσης εισαγγελική παρέμβαση.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή  Απαγορεύει τη διακίνηση 8 συγκεκριμένων φαρμάκων

Άμεση ήταν τότε και η απάντηση της «Κιβωτού του Κόσμου» που μέχρι την διερεύνηση της υπόθεσης είχε απαγορεύσει από το συγκεκριμένο στέλεχος την επαφή του με τα παιδιά.

Τέλος να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απέσυρε τη διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου σύμφωνα με το newsit.gr , διευκρινίζοντας ότι «μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close