Λινού: Πότε πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα- Ακόμη και στα παιδιά

Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μίλησε για την διπλή μάσκα και την σημασία που έχει στη καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό . Η κυρία Λινού τόνισε η χρήση μάσκας αφορά όλους μας. Σε ποιους χώρους πρέπει ειδικότερα  να την φοράμε.

Δείτε επίσης : Μήδεια: Σε δύο κύματα θα χτυπήσει η κακοκαιρία  Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Την ανησυχία της για την διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού στον πληθυσμό εξέφρασε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας είπε πως καλό θα ήταν να φοράμε διπλή μάσκα κυριότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ αφού  είμαστε περισσότερο προστατευμένοι και αυτό  αφορά και τα παιδιά. Ακόμη επισήμανε για ακόμη μια φορά την αξία όλο και περισσοτέρων τεστ οπότε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων.

Ακόμη  η κ.Λινού είπε ότι η κακοκαιρία δεν είναι σύμμαχος της   πανδημίας αφού μένουμε στο σπίτι και εαν υπάρχει κρούσμα η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι σίγουρη και πώς το κρυό ισως  δειυκολύνει τον ιό τονίζοντας πώς είναι  μύθος ότι  το κρύο σκοτώνει μικρόβια και ιούς.

Ολοκληρώνοντας η καθηγήτρια μίλησε για κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορονοϊό και μασκών. Είναι ένα κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

«Γιατί από το οποίο κινδυνεύει η ανθρωπότητα είναι από τις μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα», είπε η κυρία Λινού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close