Εμπύρετες λοιμώξεις και κορονοϊος στα παιδια: Παιδίατρος κρούει τον κώδωνα_

Εμπύρετες λοιμώξεις και κορονοϊός στα παιδιά: Ο Παιδίατρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η αύξηση κρουσμάτων πυρετού στα παιδιά είναι γεγονός μετά το άνοιγμα των σχολείων. Παιδίατρος κρούει τον κώδωνα προς τους γονείς αλλά και το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Κώστα Δαλούκα, μετά το άνοιγμα των σχολείων, παρόλο που έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υπάρχουν αυξημένα κρούσματα παιδικού πυρετού. Ο παιδίατρος αποφάσισε να μοιραστεί ένα κείμενο για να τονίσει μερικά πράγματα.

Στο κείμενό του, αναφέρει πως η αύξηση του παιδικού πυρετού στα παιδιά είναι γεγονός. Ο ίδιος λέει ότι είχε αρκετό καιρό να δει τόσα κρούσματα παιδικού πυρετού. Τονίζει ότι τα παιδιά που εκδηλώνουν συμπτώματα πυρετού πάσχουν συχνά από αναπνευστικές νόσους.

Φυσικά αναφέρει πως δεν είναι δεδομένο ότι τα παιδιά αυτά μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό, όμως σίγουρα οι παιδίατροι αν κάποιο παιδί με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα επισκεφθεί τον γιατρό, το τεστ του κορονοϊού είναι μονόδρομος.

Δείτε ακόμα Μόσιαλος για Κορονοιο: Η νέα μετάλλαξη και πως σχετίζεται με τα παιδιά

Ο παιδίατρος Κώστας Δαλούκας προσπάθησε μέσα από το κείμενό του να προειδοποιήσει τους γονείς και να τους προετοιμάσει για το ενδεχόμενο το παιδί τους να χρειαστεί να κάνει το τεστ του κορονοϊού. Πιστεύει μάλιστα, πως αν τα κρούσματα του παιδικού πυρετού και των αναπνευστικών προβλημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν.

Εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτό το κείμενο μαζί σας, αφού θεωρούμε ότι σαν γονείς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις εξελίξεις. Διαβάστε παρακάτω: 

Από χθες έχω τέσσερα μικρά παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα από το αναπνευστικό τους, όπως συνάχι, πονόλαιμο και χαμηλό πυρετό.
Είναι πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που παρατηρώ μια αύξηση σε περιστατικά με πυρετό!

Πυρετό είχα να ακούσω εδώ και πολλούς μήνες.

Πιθανόν οι ιώσεις αυτές που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σχεδόν εξαφανισμένες, φαίνεται ότι μετά το άνοιγμα των σχολείων και τον συγχρωτισμό των παιδιών, παρόλα τα μέτρα, άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στην περίοδο κορύφωσης της γρίπης αλλά και πολλών άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.
Το μεγάλο πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει είναι να αρχίσουν να εμφανίζονται σε όλο και περισσότερα παιδιά οι εμπύρετες αυτές λοιμώξεις.

Εμείς ως παιδίατροι που αντιμετωπίζουμε ή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις περιπτώσεις αυτές, θα ζητήσουμε πριν εξετάσουμε παιδί με πυρετό και άλλα συμπτώματα, να κάνει τεστ κορονοϊού.

Αν τα περιστατικά αυτά αυξηθούν απότομα, τότε ενδέχεται να έχουμε συμφόρηση στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και ένα μεγάλο αριθμό παιδιών να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΥ το παιδί που θα παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με κορωναϊό, πρέπει να μείνει σε καραντίνα 10 ημέρες στο σπίτι του, εκτός κι αν ο παιδίατρος βάλει διαφορετική διάγνωση.

Ο παιδίατρος όμως όπως είπα και πριν θα ζητήσει από τους γονείς για το παιδί που έχει πυρετό, πονόλαιμο, βήχα, εμετούς κλπ να κάνει τεστ πριν να το εξετάσει. Πόσοι γονείς θα θελήσουν να κάνουν τεστ στα παιδιά τους είναι ένα ερώτημα.

Αν τα πάνε στα δημόσια νοσοκομεία και εκεί, πριν απ όλα, θα κάνουν τεστ πριν να εξετάσουν το παιδί, με την διαφορά ότι το τεστ δεν θα το πληρώσουν.

Εύχομαι πραγματικά να πρόκειται για μερικά τυχαία περιστατικά που θα σβήσουν και δεν θα επεκταθούν σε άλλα παιδιά. Αν όχι τότε μένει να δούμε την έκταση και τις πιθανές λύσεις, που αναγκαστικά μία από αυτές θα είναι να κλείσουν τα σχολεία χωρίς να χρειαστεί να το πει το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόβλημα της αύξησης των εμπύρετων λοιμώξεων του αναπνευστικού είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας την περίοδο αυτή, που αν αυξηθεί θα αλλάξει πολλά από τα ληφθέντα μέτρα, καθώς και τον βαθμό ανησυχίας και ετοιμότητας όλων μας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: simerini.sigmalive.com

Close