Μαμά Παρθένος: Τελειομανής, με εμμονή στις λεπτομέρειες, τον προγραμματισμό και τα επιχειρήματα

Η μαμά Παρθένος ♍

Η μάνα με την τετράγωνη λογική. Τελειομανής, με εμμονή στις λεπτομέρειες, τον προγραμματισμό και τα επιχειρήματα, ενίοτε υποχόνδρια. Το σπίτι της είναι σαν δωμάτιο εντατικής.

Δείτε ακόμα: Μαμά Ταύρος: Επίμονη, καρτερική και πάντα με το κουτάλι στο χέρι!

Πλήρως καθαρό, τακτικό και αποστειρωμένο, αφού η μάχη με τα μικρόβια έχει μόνο ένα νικητή.. εκείνη. Είναι η μητέρα που θα ελέγχει διατροφικά το παιδί της, για να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, θα το κοιμίζει και θα το ξυπνάει στάνταρ ώρα, θα επισκέπτεται συχνά τον γιατρό για να το ελέγξει, αν όλα βαίνουν καλώς και θα φροντίζει για την υγιεινή του ανελλιπώς! Θα κάτσει να το διαβάσει, να το βοηθήσει με τις εργασίες του και χαίρεται, όταν οι κόποι της έχουν το ανάλογο αντίκτυπο και στους βαθμούς του σχολείου, καθώς η μελέτη και οι γνώσεις είναι σημαντικές γι’ αυτήν. Αν δει ότι το παιδί παρασύρεται ή ενθουσιάζεται και λειτουργεί παρορμητικά, γρήγορα θα του το «κόψει», αραδιάζοντάς του, με δασκαλίστικο ύφος, τουλάχιστον οχτώ λόγους για να μην το επαναλάβει.

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 6 πιο ζηλιάρικα ζώδια!

Η φράση – κλειδί είναι: «Έπλυνες τα χέρια σου, πριν πιάσεις το φαγητό σου;»

Μειονεκτήματα: Το παιδί γίνεται τελειομανές, αγχώδες και ανασφαλές, όταν βλέπει ότι κάτι του ξεφεύγει μόνιμα. Δεν μπορεί να χαλαρώσει, ούτε και να χαρεί για πολύ.

Δείτε ακόμα: Οχι δεν φταις εσύ, το ζώδιό σου φταίει που η δίαιτά σου αποτυγχάνει…

Πλεονεκτήματα: Μαθαίνει στη σωστή διατροφή, οπότε δεν πρόκειται να «ξοκείλει». Aναπτύσσει κριτική σκέψη και δεν παίρνει τίποτα στην πλάκα. Επίσης, δεν υπάρχει τύχη. Όλα γι’ αυτό είναι «αιτία και αποτέλεσμα».

Πηγή: astrology
Close