Μάνα Καρκίνος: Η επιτομή της λέξης «μαμά»!

Πόσες από σας έχετε μητέρα Καρκινάκι; Ή πόσες από σας είστε Καρκίνος με παιδιά;

Αναφερόμαστε λοιπόν σε όλες εσάς, τις ευαίσθητες και συναισθηματικές μανούλες που κάνετε τα πάντα για τα παιδιά και την οικογένεια σας… Ισχύουν αυτά που λέγονται για σας; Είστε πράγματι τόσο χαρισματικές όσο περιγράφει το ζώδιό σας ή έχετε και εσείς τα ελαττωματάκια σας;

Η μαμά Καρκίνος ♋
Παραδοσιακή, στοργική, ευσυγκίνητη και γλυκιά με τα «παιδάκια» της, όποιας ηλικίας κι αν είναι, συχνά θα ρωτάει «αν έβαλε τη φανελίτσα για να μην κρυώσει». Τα νταντεύει, τα καλομαθαίνει και τους παρέχει απλόχερα ώμους για να κλάψουν και αγκαλιές για να κρυφτούν. Της αρέσει ο ρόλος αυτός και τον υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ακόμα κι αν είναι σε βάρος του συντρόφου της ή της επαγγελματικής της εξέλιξης.

Πληγώνεται εύκολα και ορισμένες φορές αντιλαμβάνεται τη διαφωνία σαν απόρριψη. Σε ό,τι αφορά στο βλαστάρι της η ψυχραιμία και η λογική σκέψη πάει περίπατο. Είναι από αυτές τις μανάδες που, αν το παιδί τύχει να έχει και 37,5 πυρετό θα το τρέξει στο νοσοκομείο με κλάματα και θα πάρει γνώμες και διαβεβαιώσεις απ’ όλους τους γιατρούς ότι το παιδί είναι μια χαρά και έχει απλό κρυολόγημα. Ή αν το παιδί τσακωθεί στο σχολείο, θα πάει την άλλη μέρα το πρωί να διαμαρτυρηθεί στο διευθυντή.

Η φράση – κλειδί είναι: «Μην το κάνεις αυτό στη μανούλα που σ’ αγαπάει»
Μειονεκτήματα: Το παιδί βασίζεται πάνω της και χάνει την ανεξαρτησία του. Συχνά θα έχει ανασφάλειες για το αν αυτό που θα πράξει θα δυσαρεστήσει ή θα πληγώσει την mama mia.

Πλεονεκτήματα: Δεν φοβάται να εκτεθεί συναισθηματικά, προσφέρει αγάπη και στοργή και δεν έχει ανασφάλειες τέτοιου τύπου ή άσχημα βιώματα να αναπαράξει.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά της
Η μητέρα με ζώδιο τον καρκίνο, δεν διαθέτει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι η μανία της να προστατεύει και να «υπηρετεί» τους άλλους. Άλλο ένα είναι η υπερβολική προστασία για τα παιδιά της. Αυτή μπορεί αρκετά συχνά να προκαλέσει προβλήματα και στις ζωές τους. Αρκετές φορές θέλει να τους επιβάλλει το δικό της τρόπο σκέψης ή και αντίδρασης για διάφορα θέματα της ζωής. Μπορεί καμιά φορά να οδηγηθεί και σε σύγκρουση με τα ίδια, λόγω της υπερβολικής αγάπης και προστασίας της προς αυτά.

Με πληροφορίες από astrology.gr

Close