Ματίνα Παγώνη:  Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο

Οι νέες δηλώσεις την Ματίνας Παγώνη για το εμβόλιο και τις μεταλλάξεις  

Καλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/9) η Ματίνα Παγώνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοιού που έχουν φτάσει στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η γνωστή λοιμωξιολόγος τόνισε σύμφωνα με το youweekly.gr την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού ενώ σχολίασε πως πρέπει να εμβολιαστούν ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού προκειμένου να προστατευθούν από τις μεταλλάξεις.

Δείτε επίσης : Γιατί να εμβολιάσετε ένα παιδί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού; Παιδίατρος απαντά

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για τις μεταλλάξεις και το εμβόλιο

«Η μετάλλαξη Delta… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως.

Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί, το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης : Υπουργείο Παιδείας: 16 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται. Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή», είπε χαρακτηριστικά η λοιμωξιολόγος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close