Μωρό παθαίνει εγκεφαλικό αφού κόλλησε ανεμοβλογιά από τα αδέλφια του

Ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός ήρθε στην επιφάνεια, που αφορά το κίνημα αντιεμβολιαστών. Η άρνηση μίας οικογένειας στην Αμερική να εμβολιάσει τα παιδιά της, είχε ως αποτέλεσμα το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών.

Το μωρό κόλλησε τον ιό της ανεμοβλογιάς από τα μεγαλύετρα αδέρφια του, τα οποία ήταν ανεμβολίαστα. Σύμφωνα με τον γιατρό, αν τα αδέρφια ήταν εμβολιασμένα, το εγκεφαλικό θα είχε αποφευχθει!

Σύμφωνα με τους γονείς του, όταν το μωρό ξύπνησε από τον απογευματινό του ύπνο, η μαμά του πρόσεξε ότι δεν μπορούσε να κινήσει το δεξί του χέρι. Πήγε το παιδί στα επείγοντα, όπου οι γιατροί παρατήρησαν ότι δυσκολευόταν να κινήσει τα άκρα και το πρόσωπό του.

Δείτε επίσης Πήγε τα 9 παιδιά του σε «πάρτι ανεμοβλογιάς» για να κολλήσουν και να μην τα εμβολιάσει

Τελικά αποδείχτηκε, ότι το μη εμβολιασμένο μωρό, είχε μολυνθεί από τα εξίσου μη εμβολιασμένα αδέλφια του, όλα εκ των οποίων είχαν περάσει ανεμοβλογιά περίπου 2 μήνες πριν. Οι ειδικοί λένε, ότι συνήθως μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα κολλήσει ένα παιδί ανεμοβλογιά, μέχρι τη στιγμή που θα πάθε το εγκεφαλικό –τα περισσότερα περιστατικά έχουν συμβεί περίπου 6 μήνες μετά.

Και παρόλο που το μωρό ήταν μικρό για να έχει κάνει το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς στους 11 μήνες, τα μεγαλύτερα αδέλφια του θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί και έτσι θα είχε αποφευχθεί αυτός ο τρομερός κίνδυνος. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα οικογένειας που προτίμησε να επιλέξει την αντιεμβολιαστική οδό.

Δείτε επίσης Απαγορεύτηκε η παρουσία ανεμβολίαστων παιδιών σε δημόσιους χώρους! Μέτρο ακραίο ή αναγκαίο;

Σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern Dr. Tina Tan, «Όλοι πιστεύουν, ότι η ανεμοβλογιά δεν είναι σοβαρή ασθένεια. Μπορεί, όμως, να έχει σοβαρές επιπλοκές, γιατί μολύνει τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και προκαλεί λοίμωξη. Αν αυτά τραυματιστούν, η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο θα μειωθεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό.»

Τα εγκεφαλικά αυτά μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. «Φοβάμαι, ότι το μωρό αυτό θα έχει κάποιας μορφής μόνιμη νευρολογική επίπτωση από αυτή την ασθένεια. Είναι δε πιθανό να πάθει ξανά εγκεφαλικό αν η αρτηριακή μόλυνση συνεχίσει να χειροτερεύει», πρόσθεσε η Tan.

Οι ειδικοί λένε και ξαναλένε, ότι τα εμβόλια είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να προστατευτεί ένα παιδί από τις επιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, όπως η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, ο κοκίτης κ.α. Τονίζουν δε, ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με αναπτυξιακές ανωμαλίες, όπως συχνά κατηγορούνται. Αντίθετα, είναι αυτά που διατηρούν τις κοινωνίες υγιείς, προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα μέλη τους.

Δείτε επίσης Γυναίκα γέννησε δίδυμα, αλλά τα παιδιά ήταν από διαφορετικό πατέρα!

Πηγή: scarymommy.com

Photo via Dream FM

Close