Πήγε τα 9 παιδιά του σε «πάρτι ανεμοβλογιάς» για να κολλήσουν και να μην τα εμβολιάσει

Απίστευτο περιστατικό περιέγραψε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, σχετικά με τα εννέα παιδιά του. Τα πήγε, όπως περιγράφει σε πάρτυ ενός γειτονικού φίλου, μόνο και μόνο για να κολλήσουν ανεμοβλογιά και να μην τα εμβολιάσει. Η πρακτική όμως, αυτή, είναι γνωστή σε εκείνες τις περιοχές. Εσείς θα το κάνατε ποτέ αυτό στα παιδιά σας;

Πρόκειται για τον κυβερνήτη του Κεντάκι Ματ Μπρέβιν, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε πως εσκεμμένα πήγε τα παιδιά του σε ένα παιδικό «πάρτι ανεμοβλογιάς» προκειμένου εκείνα να κολλήσουν και να μην χρειαστεί να τα εμβολιάσει.

Δείτε επίσης: Παιδικές ασθένειες:Ανεμοβλογιά

Μιλώντας στον σταθμό WKCT την Τρίτη, ο Μπρέβιν είπε τα εξής: «Κόλλησαν επίτηδες ανεμοβλογιά. Όταν κόλλησε το παιδί ενός γείτονα πήγαμε σπίτι του με όλα μας τα παιδιά και φροντίσαμε να κολλήσουν».

Ο Μπρέβιν και η σύζυγός του Γκλένα έχουν συνολικά εννέα παιδιά, από τα οποία τα τέσσερα είναι υιοθετημένα.

Ο κυβερνήτης είπε ότι τα παιδιά του κόλλησαν, ότι οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Δείτε επίσης 7 συμπτώματα που μαρτυρούν ότι το παιδί πάσχει από μηνιγγίτιδα

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και πολλοί κατηγορούν τον Μπρέβιν πως με την πράξη του αυτή δίνει πάτημα σε όλους τους «ψεκασμένους» να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους όπως προτείνουν οι γιατροί.

Τα «πάρτι ανεμοβλογιάς» είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στις ΗΠΑ. Οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε τέτοια πάρτι για να κολλήσουν και να περάσουν την ανεμοβλογιά. «Καλύτερα τώρα που είναι μικρά παρά όταν μεγαλώσουν» λένε.

Οι επιστήμονες όμως έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής και ιατρικά εγκεκριμένος τρόπος να αποκτήσει ένα παιδί ανοσία.

Δείτε επίσης 20 φωτογραφίες που απεικονίζουν παράξενα πράγματα που ήταν απολύτως φυσιολογικά στο παρελθόν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τα παιδιά να λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου σε ηλικία 12-15 μηνών και την δεύτερη δόση όταν είναι 4-6 ετών. Από το 2006 μέχρι σήμερα τα κρούσματα της νόσου έχουν μειωθεί κατά 85% στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από το topontiki.gr

Close