Νέο πακέτο στήριξης: Τι θα περιλαμβάνει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Νέο πακέτο στήριξης : Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για στοχευμένα μέτρα στήριξης από τις Βερσαλλίες. Συγκεκριμένα μίλησε για την στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών με εθνικά μέτρα στήριξης.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα επικεντρώνουν στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και λιγότερο στους «προνομιούχους».

Δείτε επίσης : Πάτρα: Δεν είμαστε δικαστές του πληκτρολογίου θέλουμε μόνο δικαιοσύνη

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα κινούνται μέσα το πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Ε.Ε. για ενίσχυση των κρατών – μελών με πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Πρέπει, να παρέμβουμε με έξυπνους τρόπους. Τονίζω, όχι με οριζόντιους τρόπους που θα τους ευνοήσουν τελικά όλους, και τους πιο προνομιούχους. Με έξυπνο τρόπο ώστε να ευνοήσουμε πρωτίστως τους λιγότερο προνομιούχους, τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Αυτά θέλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση:

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο σε πλήρη συντονισμό με το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται τα εξής μέτρα στήριξης:

Αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου
Στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων με εισοδηματικά κριτήρια – αν και εκτιμάται ότι είναι περιορισμένος ο δημοσιονομικός χώρος – ενδεχομένως και στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές βασικών προϊόντων.

Δείτε επίσης : Φως στο Τούνελ : Νέα στοιχεία στο θρίλερ της Πάτρας – Οι αποκαλύψεις της μητέρας

Επέκταση του μειωμένου φόρου προστιθέμενης αξίας στην εστίαση και στις μεταφορές και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Για τις επιχειρήσεις συζητείται η αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στο 75% από 50% που ισχύει σήμερα, ανεξαρτήτως τάσης (υψηλή, μεσαία, χαμηλή) αλλά και η παράταση της αναστολής πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) από τις επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση, η οποία λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Διεύρυνση των μέτρων στήριξης για τους αγρότες.

Την καταβολή «επιταγής ακρίβειας» κοντά στο Πάσχα.

Ποιοι θα λάβουν «επιταγή ακρίβειας»;

Η «επιταγή ακρίβειας», όπως την ονόμασε ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να κινείται στη λογική του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το newsbomb.gr . Να προβλέπει καταβολή επιδόματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ, καθώς και διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους περίπου 250.000 δικαιούχους. Συνολικά το μέτρο εκτιμάται ότι αφορά σε περίπου 1 εκατ. συμπολίτες μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close