Πάτρα: Δεν είμαστε δικαστές του πληκτρολογίου θέλουμε μόνο δικαιοσύνη

Πάτρα: Δεν είμαστε δικαστές του πληκτρολογίου θέλουμε μόνο δικαιοσύνη. Ένα κείμενο γροθιά για όλους όσους κατηγορούν τους ανθρώπους που περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αγγελούδια στην Πάτρα ως “δικαστές του πληκτρολογίου”.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο το πανελλήνιο έχει καθηλωθεί μπροστά από την τηλεόραση και διαβάζει συνεχώς τις νέες εξελίξεις, που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών αγγελουδιών από την Πάτρα.

Ο κόσμος έχει διχαστεί. Οι μισοί αποδίδουν κατηγόριες και περιμένουν οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αφού δεν μπορούν να πιστέψουν πως όλα αυτά έγιναν συμπτωματικά. Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν πρέπει να το παίζουμε δικαστές.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Η συγκλονιστική ανάρτηση της Παιδοψυχολόγου για την ερμηνεία της ζωγραφιάς της Τζωρτζίνας

Κατηγορούν ως δικαστές του πληκτρολογίου εκείνους που αποδίδουν ευθύνες χωρίς να έχουν επαφή με τα δείγματα και τις αποδείξεις των αστυνομικών. Όμως ξεχνούν ότι δεν είμαστε δικαστές του πληκτρολογίου. Αγανακτισμένοι είμαστε για τις ψυχές αυτών των τριών αγγελουδιών. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Χριστίνας Βογιατζή- η
Ψυχολόγος -Παιδοψυχολόγος
Λογοπαθολόγος
Υπ. Διδακτωρ ΕΚΠΑ

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Ειπώθηκε πολλάκις αυτή η έκφραση, για όλους εμάς που σχολιάζουμε την υπόθεση στην Πάτρα και την πιθανή της σύνδεση με το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Το σύνδρομο αυτό λέγεται σύνδρομο προσποίησης στο DSM (ψυχιατρικό εγχειρίδιο). Η μαύρη μου αλήθεια είναι πως -σαν άνθρωπος και σαν μάνα- επιθυμώ από τα βάθη της ψυχής μου να κρύβεται ιατρικό ή απροσδιόριστο λάθος και όχι ανθρώπινο χέρι πίσω από τους θανάτους.

Την αποκαλώ μαύρη επειδή, μέσα σε διάρκεια δύο ετών, έχουμε γίνει μάρτυρες εγκλημάτων ακραιφνούς βίας αλλά κυρίως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ!

Πάτρα-δεν-είμαστε-δικαστές-του-πληκτρολογίου-θέλουμε-μόνο-δικαιοσύνη-

Photo via: e-vima.gr

Δείτε ακόμα Πάτρα : Καταρρακωμένη η γιαγιά – Η νέα σοκαριστική μαρτυρία για τη Τζωρτζίνα

Οι ειδήσεις ασχολούνται νυχθημερόν με σκοτάδι, εγκλήματα και δυσοίωνες ανακοινώσεις. Ας μην περιμένουμε λοιπόν την κοινωνία να είναι αισιόδοξη και φωτεινή. Ό,τι δίνεις, παίρνεις. Γιατρός-Ιατροδικαστής δεν είμαι.

Μπορώ όμως να εκφέρω γνώμη για την ανησυχία μου ως άνθρωπος για όσα συμβαίνουν, γυναικοκτονίες, παιδοφιλίες, κακοποίηση υπερηλίκων κτλ. Η ελληνική οικογένεια ξηλώνει τα γαλόνια της πλέον σε θέα κοινή με λαιμητόμο την κοινή γνώμη.

Πάτρα-δεν-είμαστε-δικαστές-του-πληκτρολογίου-θέλουμε-μόνο-δικαιοσύνη-

Photo via: to10.gr

Τελείωσε η περίοδος χάριτος που όλοι ζούσαν από την προκοπή και τα ακίνητα του παππού αλλά οι ίδιοι δεν είχαν ρεαλισμό ζωής. Τώρα όποιος κολυμπάει ζει, και όποιος επιπλέει τον ξερνάει το κύμα. Τελείωσε το κατοχικό σύνδρομο και η υπερπροστατευτικότητα.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Το σύνδρομο «ταχύ βραδύ»

Τώρα οι άντρες πρέπει να συμφιλιωθούν με τη θηλυκή τους πλευρά και οι γυναίκες να έχουν γενναιότητα και αυτονομία. Η κοινωνία ξεβράζει γενιές που δεν δούλεψαν ψυχικά, δεν προσπάθησαν για τις ίδιες και τις επόμενες. Η πανδημία απλώς έσπρωξε πιο γρήγορα το κύμα στα τελευταία του μέτρα πριν σκάσει στη στεριά.

Ας μην απορούμε λοιπόν, ούτε είμαστε δικαστές του πληκτρολογίου. Θα κλάψω και θα μουδιάσω ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ η αιτιώδης συνάφεια των τριών θανάτων. Χάσαμε τρία παιδιά από την κοινωνία μας, χάσαμε τρία κοριτσάκια από τα σπλάχνα μας!

Είμαστε ΗΔΗ χαμένοι και απλά ψάχνουμε ΓΙΑΤΙ. Αν όμως βρεθεί ανθρώπινο χέρι, σαν κοινωνία πρέπει να το ξέρω και γι’ αυτό ψάχνω.
Αρνούμαι να μείνω αμέτοχη σε αυτόν τον κοινωνικό οδυρμό και σπαραγμό γιατί θέλω να μορφωθώ, να αφυπνιστώ και στο τέλος να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Κατερινόπουλος – Ποιος ζήτησε να κρυφτούν μώλωπες από το πρόσωπο ενός από τα παιδιά

Όχι κρίνοντας κάποιον, προσπαθώντας όμως να αξιολογήσω την απώλεια, μένοντας με αναμμένη τη μηχανή της ψυχής μου σε παν ενδεχόμενο φωτός ή σκότους και όχι σφυρίζοντας αδιάφορα.

Η κοινωνία κάποτε γινόταν κύμβαλο αλαλάζον για τα ασήμαντα και σιωπούσε στα σημαντικά. Ας το αλλάξουμε αυτό, ας γίνουμε δραπέτες της φυγοπονίας και ας αγκαλιάσουμε τον πόνο, είναι δικός μας, ματώνει εμάς και κάπου στην άκρη του νήματος, έχουμε ευθύνη και εμείς.

Πάτρα-δεν-είμαστε-δικαστές-του-πληκτρολογίου-θέλουμε-μόνο-δικαιοσύνη-

Photo via: in.gr

Δείτε ακόμη Φως στο Τούνελ :  Νέα στοιχεία στο θρίλερ της Πάτρας – Οι αποκαλύψεις της μητέρας

Δεν είμαι καλά όσο πεθαίνουν παιδιά, δεν θα γίνω ποτέ καλά, θα είμαι πάντα ξάγρυπνη και θα θρηνώ. Προτιμώ αυτό παρά την υπαρξιακή οκνηρία. Όπως είπε και ο Jiddu Krishnamurti, «Δεν είναι καλό δείγμα υγείας να είσαι καλά προσαρμοσμένος σε μία βαθιά άρρωστη κοινωνία».

Χριστίνα Μπογιατζή- η απροσάρμοστη
Ψυχολόγος -Παιδοψυχολόγος
Λογοπαθολόγος
Υπ. Διδακτωρ ΕΚΠΑ

Photo cover via: cnn.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close