Νηπιαγωγός καταδικάστηκε για την δηλητηρίαση 25 μαθητών

Νηπιαγωγός καταδικάστηκε σε θάνατο για την δηλητηρίαση 25 παιδιών με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού στην κεντρική Κίνα.

Δείτε επίσης : Δάσκαλος δημοτικού παραπονιέται πως έχασε τη δουλειά του λόγο τατουάζ

Η νηπιαγωγός Wang Yun προέβη στην πράξη αυτή έπειτα από τσακωμό της με συνάδελφο στον παιδικό σταθμό όπου εργαζόταν, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να διαχειριστούν τα παιδιά.

Στις 27 Μαρτίου του 2019 η Wang προμηθεύτηκε  νιτρίτη από το Ίντερνετ όπου και τον πρόσθεσε στο φαγητό  των μαθητών. Η συγκεκριμένη  ουσία είναι τοξική  καρκινογόνα  καθώς  χρησιμοποιείται  σε λιπάσματα ,στην συντήρηση τροφίμων και σε πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Επίσης σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης  αποτρέπει το ανθρώπινο σώμα από το να απορροφά σωστά το οξυγόνο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός  ότι η Wang προσπάθησε το 2017 να δηλητηριάσει τον σύζυγο της με τη ίδια ουσία προσθέτοντας του μια μικρή ποσότητα στο ποτήρι, η οποία του προκάλεσε μικρούς τραυματισμούς.

Όσον αφορά το πρώτο περιστατικό  του 2019 ένας γονέας μετά από μετά από κλήση άλλης εκπαιδευτικού μετέβη στον παιδικό σταθμό γιατί το παιδί του είχε κάνει εμετό  και είχε λιποθυμήσει.

Μόλις έφτασε στον παιδικό σταθμό κατάλαβε πως σχεδόν όλοι οι μαθητές ήταν στην ίδια κατάσταση .

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Δευτέρα  από το Λαϊκό Δικαστήριο της επαρχίας Χενάν,όπου η πράξη της παιδαγωγού χαρακτηρίστηκε  άθλια» και «βάρβαρη.Η απόφαση ανέφερε ότι «η κατηγορούμενη πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά και σύμφωνα με τον νόμο.

 

Close