Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – -Κατακόκκινη η θάλασσα από το αίμα  –  Σκληρές εικόνες και βίντεο

Εικόνες φρίκης  καταγράφηκαν στα Νησιά Φερόε όπου το ετήσιο έθιμο Grindadrap τελέστηκε ξανα , βάφοντας κόκκινη την θάλασσα, με το αίμα 1.428 δελφινιών.

Μια μεγάλη σφαγή χιλιάδων δελφινιών σημειώθηκε για άλλη μια χρονιά στις ακτές των Νησιών Φερόε, στο πλαίσιο του ετήσιου αιματηρού εθίμου Grindadrap, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, όταν οι Βίκινγκς άρχισαν να εγκαθίστανται σε νησιά του Βόρειου Ατλαντικού.

Φέτος, οι «κυνηγοί» στα Νησιά Φερόε έσφαξαν 1.428 δελφίνια μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες σφαγές στην ιστορία, «βάφοντας» κόκκινη τη θάλασσα από το αίμα των θηλαστικών που είχαν παρατάξει στην παραλία. Συγκεκριμένα, αλιευτικά σκάφη οδήγησαν τα δελφίνια του Ατλαντικού προς την ακτή του Skálafjørður, όπου άνδρες τα περίμεναν στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και λόγχες…

Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – -Κατακόκκινη η θάλασσα από το αίμα – Σκληρές εικόνες και βίντεο

Δειτε επίσης : Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο Συγκλονίζει η εικόνα με τη μάσκα (βίντεο)

Το Grindadrap παραμένει η μόνη μορφή φαλαινοθηρίας που υπάρχει ακόμα στη Δυτική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία των Νησιών Φερόε, οι κάτοικοι μπορούν, επίσης, να «κυνηγήσουν» συγκεκριμένα είδη φάλαινας και φώκιας. Το κρέας και το λίπος από τα σφαγμένα θαλάσσια θηλαστικά, χρησιμοποιούνται για παρασκευή φαγητού.

Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – -Κατακόκκινη η θάλασσα από το αίμα – Σκληρές εικόνες και βίντεο

Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – -Κατακόκκινη η θάλασσα από το αίμα – Σκληρές εικόνες και βίντεο

Η φετινή μαζική σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στα Νησιά Φερόε σύμφωνα με το protothema.gr  , με συνέπεια να προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών για την προστασία των ζώων. Μάλιστα, η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε πως οι σφαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 8.000 φαλαινών και δελφινιών την τελευταία δεκαετία.

Δείτε επίσης : Στάθης Αγγελόπουλος: Φοβήθηκα ότι θα πεθάνωΉμουν 13 ημέρες στην ΜΕΘ -Το εμβόλιο δεν με πείθει

 

«Κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο», καταγγέλλει από την πλευρά της η οργάνωση Blue Planet Society και προσθέτει, «η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close