«Νταντάδες της γειτονιάς»: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα φύλαξης παιδιών έως και 12 ετών
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και αφορά τη δωρεάν φύλαξη παιδιών έως και 12 ετών.

Συγκεκριμένα, το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» στοχεύει στην ισότητα και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Παράλληλα επιζητεί την ισορροπία και τη συμφιλίωση στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή των γονέων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, τη σχετική πρόσκληση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Δείτε επίσης ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που βγαίνουν τα αποτελέσματα

Καλούνται, από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου, φορείς των δήμων και των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να σχεδιάσουν και να αναδείξουν τους σχετικούς τοπικούς φορείς που θα αναλάβουν τη στελέχωση και την, καταρχήν πιλοτική, επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και αντικείμενό της αποτελεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους στο πρότυπο της υλοποιούμενης σε άλλες χώρες δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Σε αυτή τη φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών και θα διατυπωθούν προτάσεις για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στην Ελλάδα. (ανίχνευση αναγκών, περιγραφή συνεργασίας εμπλεκόμενων φορέων, κοστολόγηση, προσδιορισμός μεθοδολογίας υλοποίησης της δράσης κλπ). Επίσης, θα γίνουν προτάσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της σε επιλεγμένους δήμους για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά.με την καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες θα διατεθούν τα περισσότερα λεφτά (1.851.608 ευρώ). Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στο logon.ops.gr από σήμερα, 27 Ιουλίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε επίσης Επίθεση ιερέα σε 74χρονη επειδή φορούσε μάσκα! “Δεν θέλω  καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”

*Η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας empedu.gov.gr. Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιος είναι η Μαριάννα Γιδαράκου, 2103278175, e-mail:[email protected]

Close