Χίος: Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί – «Νέα Τέμπη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε περίπτωση σεισμού»

Ο Άκη Τσελέντη προειδοποιεί – «Φοβάμαι ότι σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη».

Για σχολείο «φέρετρο» στη Χίο κάνει λόγο ο Άκης Τσελέντης, Διδάκτωρ Γεωφυσικής και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Καμπανάκι κινδύνου μέσα από διαδικτυακή του ανάρτηση κρούει ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, τοποθετώντας στο επίκεντρο το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου στο Βαρβάσι, κάνοντας λόγο για σχολείο «φέρετρο» ενώ εκφράζει φόβο για «νέα Τέμπη» σε περίπτωση σεισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το www.newsbomb.gr εκτός των άλλων προτρέπει τον Δήμο Χίου να περικόψει κονδύλια από περιττές δαπάνες και να τα διαθέσει στην ενίσχυση των σχολικών μονάδων.

Δείτε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Κορίτσια ξυλοκόπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Χίος: Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί – «Νέα Τέμπη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε περίπτωση σεισμού»

Αναλυτικά αναφέρει:

«Όλοι γνωρίζετε τον αγώνα που κάνω σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια για να αναδείξω σχολεία ερείπια σε σεισμογενείς περιοχές που φοιτούν τα παιδιά λαϊκών οικογενειών και όχι κολεγιόπαιδα.

Ένα τέτοιο σχολείο φέρετρο όπως αποκαλείται είναι το 5ο Δημοτικό σχολείο Βαρβασίου Χίου όπου λειτουργούν 8 τμήματα.

Φοβάμαι ότι σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη.

Αναμένω τον κ. Δήμαρχο να μου επιτεθεί όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ανά την Ελλάδα (όταν αναδεικνύω τέτοια θέματα), κατηγορώντας με ότι τους εκβιάζω για να μου δώσουν μελέτες! Μα η ειδικότητα μου δεν έχει να κάνει με ενισχύσεις κτιρίων. Γιατί τόσο καιρό δεν φρόντισε τα παιδιά των δημοτών του να είναι ασφαλή; Ας διαθέσει από το κονδύλι του Δήμου λιγότερα για ζαρντινιέρες και λουλούδια η και για τραγουδίστριες σε λαϊκά προεκλογικά πανηγύρια.

Δείτε ακόμα: Τέμπη: Υπέβαλε μήνυση και ζητά αποζημίωση γιατί οι διασώστες πάτησαν το χωράφι του

Χίος: Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί – «Νέα Τέμπη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου σε περίπτωση σεισμού»

(**) Ελπίζω να μη το βάψουν με «αντισεισμική μπογιά» όπως έγινε με δεκάδες κόκκινα κτίρια μετά το σεισμό της Αθήνας που έγινα πορτοκαλί και μετά πράσινα …»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close