Ωρωπός-διευθύντρια-ΕΠΑΛ-δέχεται-καταγγελίες-για-bullying-

Ωρωπός: Διευθύντρια σε ΕΠΑΛ στον Ωρωπό δέχεται καταγγελίες για bullying από γονείς και μαθητές, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και την Νίκη Κεραμέως.

Σε ΕΠΑΛ στον Ωρωπό φαίνεται πως το κλίμα είναι ιδιαίτερα έκρυθμο αφού η διευθύντρια του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ δέχεται καταγγελίες από γονείς και μαθητές για bullying και κακοποιητική συμπεριφορά στους μαθητές της.

Αυτή η τραγική κατάσταση λαμβάνει μέρος τους τελευταίους μήνες με την γραμματέα του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ελένη Κωνσταντίνου να καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί και να ρίχνει αποβολές. Μάλιστα σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντίνου έχει φτάσει και σε σημείο να χειροδικήσει.

Δείτε ακόμα Ραντεβού από ομάδες μαθητών για ξυλοδαρμό: Μεγάλη ανησυχία από γονείς

Οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας οπότε η Νίκη Κεραμέως είναι ενήμερη για την κατάσταση. Συγκεκριμένα μετά από το υπόμνημα του Δεκεμβρίου αλλά και την καταγγελία που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Μάλιστα την Πέμπτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέτασε (ΕΔΕ) η οποία και ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στην οποία κατέθεσαν περίπου 30 άτομα. 10 καθηγητές, γονείς και μαθητές για την συμπεριφορά της διευθύντριας.

Οι πληροφορίες λένε πως οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν μέχρι τώρα την κακοποιητική συμπεριφορά της διευθύντριας στους μαθητές της. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε ένα σχετικό υπόμνημα στην Κεραμέως, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την ΟΛΜΕ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Ο άγνωστος πόλεμος των ιατροδικαστών που μπαίνει εμπόδιο στις έρευνες

Παράλληλα στις 10 Μαρτίου του 2022 επανήλθε με νέα καταγγελία οι οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Χρονομετρά τα παιδιά που πάνε τουαλέτα. Έξι λεπτά για τα κορίτσια, τέσσερα για τα αγόρια» συνεχίζει. Για τον μόνιμο φόβο που έχουν τα παιδιά καθημερινά στο σχολείο έκανε λόγο και ο πρόεδρος του σχολείου.

Αρκετοί καθηγητές έχουν ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ενώ οι εγγραφές έχουν μειωθεί αισθητά. «Έβρισε τους καθηγητές και τους είπε βρωμερά σκουλήκια και τραμπούκους», εξήγησε ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων, Δημήτρης Ελευθέρας.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Ποιος κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που στοχοποιούν τον Μάνο Δασκαλάκη

«Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στον τρόπο Διοίκησης και συμπεριφοράς της … έναντι των μαθητών, διδασκάλων, και γονέων, αντιθέτως η συνεχόμενη ένταση, οι τιμωρίες για ασήμαντους λόγους που χρησιμοποιεί προσχηματικά στους μαθητές και η εκδικητική συμπεριφορά της, απέναντι σε γονείς και διδάσκοντες, καθιστούν τη λειτουργία του Σχολείου αδύνατη!!!

Το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών δεν πραγματοποιείται, όπως ακριβώς και η συγκέντρωση των μαθητών στα μαθήματά τους ,εφ όσον το μόνο που τους απασχολεί καθημερινά είναι το bulling που υφίστανται από την ανεξέλικτη πλέον «διοίκησή» της.

Οι Μαθητές έχουν ξεπεράσει πλέον τα ανθρώπινα όρια της υπομονής, πολλοί από τους Καθηγητές το ίδιο , θέλουν να ζητήσουν τις κανονικές άδειες τους για να φύγουν από το Σχολείο διότι ο Ψυχαναγκασμός ,οι συνεχόμενες φωνές,η μη λογική συμπεριφορά της εν λόγω Κυρίας τους έχει εξαντλήσει.

Δείτε ακόμα Πάτρα:15 αμπούλες η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά από αυτά περιληπτικά

«Κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών»

1) Επίσκεψη στις τάξεις με κύριο θέμα την καταγγελία των κακών γονιών και προπαγάνδα υπέρ της, αναφορικά με το πόσο καλά κάνει την δουλεία της (πριν από εκείνη το σχολείο ήταν ξέφραγο αμπέλι, κέντρο εξωσχολικών και ναρκομανών και διάφορα άλλα σύμφωνα με τα λεγόμενά της).

«Προέβη σε σωματικούς ελέγχους»

2) Συνεχόμενες τιμωρίες και αποβολές δίχως σημαντικό λόγο που να μπορεί να τις δικαιολογήσει (συνήθως μονοήμερες από εκείνη και δίχως την απαιτούμενη αιτιολόγησή τους), εξευτελίζει τους μαθητές, είτε για την μάσκα είτε για τον καφέ (μυρίζει τα ποτηράκια αν έχουν καφέ) είτε για το κινητό, (προέβη και σε σωματικούς ελέγχους).

«Τιμωρεί και στοχοποιεί τα παιδιά»

3) Εκδικητική στάση απέναντι στους γονείς που «τόλμησαν» να αναφέρουν αρμοδίως την απαράδεκτη συμπεριφορά της, καθώς τους το λέει χωρίς κανένα ενδοιασμό, μέσω των παιδιών τους, που φυσικά βρίσκει διάφορους λόγους για να τους τιμωρήσει και να τους στοχοποιήσει.

«Διήμερες αποβολές»

4) Συνεχόμενες Παιδαγωγικές Συνελεύσεις, καθώς και Παιδαγωγικά Συμβούλια Διδασκόντων για την επιβολή Παιδαγωγικών Μέτρων,σε Παραβατικούς Μαθητές που συνήθως το φοβερό παράπτωμα είναι ο καφές ή το κινητό… για διήμερες αποβολές ή αλλαγή Σχολικού περιβάλλοντος

«Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές»

5)Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές που διαφωνούν μαζί της, εμπλοκή και συνεχείς ενοχλήσεις την ώρα του μαθήματός τους με αποτέλεσμα να τους εκνευρίζει συστηματικά και να προσπαθεί με τη συμπεριφορά της να τους βγάλει εκτός ορίων, ώστε να μη μπορούν να διδάξουν (αναφέρει τα ονόματα καθηγητών).

6)Τέλος σε όλα τα παραπάνω συνηγορούν οι τρείς μόνιμοι υπερασπιστές της, οι οποίοι βέβαια απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης αλλά και προνομίων (αναφέρει τα ονόματα)

«Αποσυντονίζει τους πάντες»

Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ,όμως ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκε αυτό το έγγραφο είναι ένας.

Η Σχολική μονάδα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ηρεμία και συνάφεια. Οι άνθρωποι που κάθε μέρα βρίσκονται στο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ βιώνουν ένα μόνιμο πόλεμο που αποσυντονίζει τους πάντες από το έργο τους είτε μαθητές είτε Καθηγητές. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεραστεί για όλους .

«Οι αντοχές όλων έχουν τελειώσει»

Σας κάνουμε έκκληση και σας εφιστούμε την προσοχή γιατί μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να λάβετε γρήγορα και ακαριαία μέτρα για να αποσυμφορηθεί το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να επανέλθουν οι ισορροπίες που αρμόζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον εν έτη 2022 ώστε να προληφθούν δυσάρεστα γεγονότα καθότι οι αντοχές όλων έχουν τελειώσει, η αγανάκτηση ,η κούραση, ο θυμός και η συναισθηματική και ψυχολογική αφαίμαξη κυριαρχούν πλέον στη μαθητική κοινότητα και όλα αυτά εις βάρος της απόδοσης των μαθητών εν τελική ευθεία Πανελληνίων εξετάσεων με καταστροφικά αποτελέσματα για τους μαθητές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close