ΕΕΤΑΑ: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία όπου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους παιδικού σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Δείτε επίσης Τα καρτούν που στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία! Εσείς τα θυμάστε;

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφορικά με την έναρξη του προγράμματος ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, ανακοίνωσαν ότι η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου.

Τα φετινά vouchers θα δοθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου και η χρηματοδότηση ανέρχεται φέτος στα 270 εκ. ευρώ. Το ποσό που διατίθεται είναι αυξημένο κατά 35 εκ. ευρώ σε σχέση με τη φετινή σχολική χρονιά (2018-2019).

Οι γονείς θα γνωρίζουν από τον Ιούλιο την ένταξη στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
«Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης ύψους 270 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και οι γονείς θα γνωρίζουν έγκαιρα – από τον Ιούλιο – την ένταξή τους στο πρόγραμμα ώστε να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους».

Δείτε επίσης Εκλογές 2019: Τι ισχύει για όσους δεν παρουσιαστούν στην εφορευτική επιτροπή

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, αυξημένες κατά 9.000 συγκριτικά με πέρυσι ήταν οι επιταγές εισόδου (vouchers) που χορηγήθηκαν σε ωφελούμενες μητέρες για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε δομές παιδικής φροντίδας (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί), τη χρονιά 2018-2019, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».

Ενώ φέτος, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, όλα τα παιδιά θα έχουν μία θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Τι δήλωσε η Θεανώ Φωτίου
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε:

«Φροντίδα μας είναι το παιδί. Μέσα σε 4 χρόνια κρίσης, αυξήσαμε τις δαπάνες για το παιδί από 822 εκατ. ευρώ το 2015 σε 1,4 δισ. ευρώ το 2018 και φέτος αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για να φτάσουμε στο 1,5 δισ. ευρώ. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι μία από τις τέσσερις εμβληματικές μας δράσεις για το παιδί. Το επίδομα τέκνου από 650 εκατ. ευρώ το φτάσαμε 1,1 δισ. ευρώ πέρυσι. Από τα 153.000 σχολικά γεύματα καθημερινά που δίνουμε φέτος, θα τα αυξήσουμε σε 200.000 τη νέα σχολική περίοδο. Τέλος, με τον νόμο για την αναδοχή και την υιοθεσία βγάζουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα».

Δείτε επίσης Στο νοσοκομείο ο Κρατερός Κατσούλης! – Τι συμβαίνει με την υγεία του

4 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι γονείς
 Φέτος, θα ικανοποιηθούν όλες οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ που πληρούν τις προϋποθέσεις.

 Θα γίνει μια οριστική κατανομή που θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Όχι μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

 Λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, φέτος απελευθερώθηκαν 9.000 θέσεις για να διατεθούν σε βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφικούς, Β/Ν και παιδικούς σταθμούς.

 Μάλιστα με την επέκταση της εφαρμογής του νόμου τη νέα χρονιά θα απελευθερωθούν άλλες 9.000 θέσεις.

Με πληροφορίες από infokids.gr

Close