Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων, με χιλιάδες υποψηφίους να αδημονούν να μάθουν σε ποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα φοιτήσουν. Όπως αναφέρει η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.
Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις
Οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει έως τις 24 Ιουλίου, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των Μηχανογραφικών Δελτίων που υπέβαλαν οι υποψήφιοι.
Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έχει επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να πραγματοποιηθεί μία ή δύο ημέρες νωρίτερα από την αντίστοιχη περσινή διαδικασία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι βάσεις θα δημοσιοποιηθούν οπωσδήποτε πριν από το τέλος Ιουλίου.
Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για την ανακοίνωση των φετινών βάσεων είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου ή η Παρασκευή 24 Ιουλίου. Πέρυσι, τα αποτελέσματα των βάσεων είχαν ανακοινωθεί στις 25 Ιουλίου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια από τις δύο ημερομηνίες, καθώς η τελική απόφαση αναμένεται να εξαρτηθεί από τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες και την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων των υποψηφίων.
Πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
Βάσει πρωτοκόλλου τα αποτελέσματα εισαγωγής θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι αφού πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό και τα τέσσερα πρώτα κεφαλαία γράμματα από: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο θα μάθουν επισήμως σε ποιο Πανεπιστημιακό Τμήμα ή τμήμα ΣΑΕΚ εισάγονται.
Παράλληλα όσοι υποψήφιοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.
Δείτε ακόμη: Επαναληπτικές Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για τον Σεπτέμβριο
Τέλος, υπάρχει και η παραδοσιακή διαδικασία μέσω της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στα Λύκεια με την υποσημείωση ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν θα γίνεται αναφορά στα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων αλλά στον 8ψήφιο κωδικό τους και δίπλα θα αναγράφεται η σχολή και το τμήμα εισαγωγής.
Viral άρθρα
- Αφρικανική σκόνη και παιδιά: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να μπερδεύουμε με κρυολόγημα
- Κουνούπια από την υγρασία και τον καύσωνα: Πως να τα διώξετε και πως να μείνουν μακριά από το σπίτι
- Οι Κόρες της Αρετής: Ο σκοτεινός ρόλος του Γιάννη Περλέγκα που θα φέρει τα πάνω κάτω στη σειρά
- Light Κοτόπουλο σαν αλά Κρεμ με Γιαούρτι Και μόλις 240 θερμίδες
- Το κόλπο των ξενοδοχείων στον καύσωνα για να μένουν τα δώματια δροσερά και χωρίς κλιματιστικό
- Οι πιο φονικοί καύσωνες στην ιστορία της Ελλάδας: Οι χρονιές που τα θερμόμετρα έδειξαν ακραίες θερμοκρασίες