«Πάρτε τα παιδιά μαζί σας στην εκκλησία κι ας κάνουν φασαρία!»

Είναι ευλογία να πηγαίνουν τα παιδιά μας στην εκκλησία! Και ας τρέχουν, και ας φωνάζουν και ας παίζουν μέσα στην εκκλησία.

Τα παιδιά είναι παιδιά, μπορεί να μην καταλαβαίνουν όσο είναι μικρά το “ησυχία και σεβασμός μέσα στην εκκλησία”, αλλά νιώθουν και αφουγκράζονται την αγάπη του Θεού, και Εκείνος δεν έχει περιορισμούς σε φασαριόζικα παιδιά και ατίθασα στο να μπουν στον Οίκο Του και να εκκλησιαστούν. Είναι άλλωστε από τις πιο γλυκές αναμνήσεις που έχουμε όλοι μας σαν παιδιά…

Εκκλησία: Τα λόγια του πατέρα Μιχαήλ στο διαδίκτυο δεν άγγιξαν απλώς του γονείς, αλλά όλο τον κόσμο. Το μήνυμα του πατρός Μιχαήλ άγγιξε όλων της καρδιές. Ο πατέρας Μιχαήλ άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας και τον έφερε κοντά της.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πατέρας Μιχαήλ με την ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Αρχικά, ο πατέρας Μιχαήλ, ανέφερε:

Δείτε ακόμα: 10 πρωτότυπα βιβλία που δίνουν στα παιδιά σπουδαίες γνώσεις και μαθήματα ζωής

«Ως ιερέας δεν υπάρχει μεγαλύτερη εσωτερική ευτυχία από το να δίνω στα μικρά παιδιά, την Θεία Κοινωνία, την οποία τελικά εκείνα αξίζουν περισσότερο από τον καθένα μας. Τα παιδιά σας με την αθωότητα τους μας διδάσκουν πώς ακριβώς πρέπει όλοι εμείς αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στο Βασίλειο του Θεού και είναι δική μας η χαρά και η τιμή να τα έχουμε κοντά μας γι’ αυτό πρέπει να στηρίζουμε τους νέους γονείς που παρά τις δυσκολίες και το άγχος που βιώνουν εκείνη την ώρα, επιλέγουν να φέρουν τα παιδιά τους στην εκκλησία και ας μοιάζει πολλές φορές ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι εν πολλοίς μάταιη».

Εκκλησία – Στη συνέχεια, ο πατήρ Μιχαήλ, έγραψε:

«Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν διακαώς να σας βοηθήσουν. Απλώς δεν ξέρουν τον τρόπο και να είστε σίγουροι ότι εκείνη την ώρα προσεύχονται για σας και τα παιδιά σας. Δεν είστε μόνοι και είμαστε όλοι εδώ μαζί σας. Να θυμάστε ότι χωρίς τα μικρά παιδιά, η εκκλησία μας θα χαθεί».

Ακολούθως, ο πατέρας Μιχαήλ, επεσήμανε:

«Εγώ πρώτη παραδέχομαι ότι δεν φέρνω τον μικρότερο γιο μου στην εκκλησία γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ντρέπομαι να αντικρύσω τα βλέμματα αποδοκιμασίας και τα σχόλια, αλλά πλέον νιώθω ανακούφιση διαβάζοντας αυτά τα λόγια και σίγουρα θα προσπαθήσω και πάλι να φέρω τα παιδιά μου στην εκκλησία».

«Πάρτε τα παιδιά μαζί σας στην εκκλησία κι ας κάνουν φασαρία!»
Μετά, ο πατήρ Μιχαήλ, τόνισε:
«Πριν ασπαστώ την ορθοδοξία, όταν έμπαινα σε μια εκκλησία συχνά αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να θέλει να έρθει μέσα στον οίκο του θεού όταν νιώθει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτο. Αν το απορρίψουμε από μικρό πώς περιμένουμε να θέλει να συμμετέχει όταν γίνει ενήλικας».

Ύστερα, ο πατέρας Μιχαήλ, συμπλήρωσε:

«Τα παιδιά είναι πραγματική ευλογία. Εμείς οι ενήλικες γεμάτοι πάθη, κακίες και αμαρτίες είμαστε εκείνοι πρέπει να μιμηθούμε την αγνότητα και την αθωότητα των παιδιών και να είμαστε υπομονετικοί όταν μπορεί εκείνα να κουράζονται και να κάνουν φασαρία, να κλαίνε ή να μην κάθονται φρόνιμα μέσα στην εκκλησία. Όταν οι γονείς τα φέρνουν με ευλάβεια και ειλικρίνεια να λάβουν την θεία κοινωνία, εκεί καταλαβαίνουμε το μεγαλείο της ύπαρξης τους», έγραψε ένας άλλος χρήσης».

Δείτε ακόμα: «Μην το πετάς, χάρισέ το!»: Πού μπορείτε να προσφέρετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και κάθε λογής αντικείμενα που δεν χρειάζεστε

Έπειτα, ο πατήρ Μιχαήλ, σημείωσε:

«Είχα ανάγκη να ακούσω αυτά τα λόγια. Ως μητέρα ενός δίχρονου αγοριού, το να έρθω στην εκκλησία την Κυριακή δεν είναι πάντα ό,τι πιο εύκολο. Σας παρακαλώ μη μας κρίνετε. Απλά και εμείς προσπαθούμε».

Εκκλησία – Καταλήγοντας, ο πατέρας Μιχαήλ, ανέφερε:

«Είμαστε πολύ τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας πάτερ και ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στην εκκλησία με τόση αγάπη και κατανόηση. Ειδικά για εμάς που έχουμε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και κάποιες φορές η παρουσία τους μπορεί να διακόπτει τη ροή της λειτουργίας, αυτά τα λόγια είναι βάλσαμο».

photos credit: pinterest

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Close