Πάτρα-Ίριδα

Πάτρα: Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας καθώς ο κύριος Γρηγόρης Λέων αποκαλύπτει πως «Το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα του βρέφους».

Πάτρα: Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σχετικά με το πανάκι της μικρής Ίριδας.

Πάτρα-Λέων

Δείτε ακόμη Πάτρα: Κεταμίνη, αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, σε συνολικά 27 αναζητήσεις

Οι συνθήκες πίσω από το αναπάντεχο τέλος της 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, φαίνεται πως είναι κλειδί για όλο το θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν να δένουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Πάτρα-Λέων

Δείτε ακόμη Πάτρα: Αυτή είναι η νέα σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη (φωτογραφία)

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις.

Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα.

Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Πάτρα-3-Παιδιά

Δείτε ακόμη Πάτρα-Ρούλα Πισπιρίγκου: Η συνέντευξη της στην Σίσσυ Χρηστίδου

«Το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού»

Για το πανάκι με το αίμα, ο κ. Λέων προσχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού. «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα.

Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

Πάτρα-3-Παιδιά

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τα διαγραμμένα στοιχεία του tablet

Υπενθυμίζεται ότι η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ίριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Σύμφωνα με το newsbomb, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Τα ευρήματα τα είχαμε, το χάσαμε λίγο στην ερμηνεία»

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή.

Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο κ. Λέων.

Πάτρα-Ίριδα

Δείτε ακόμη Πάτρα: Φως στο Τούνελ-Όλα όσα δήλωσε το τρίτο πρόσωπο στην σχέση Πισπιρίγκου  Δασκαλάκη

Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα.

«Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close