Πάτρα :  Ο Κούγιας ζητά αναβολή της απολογίας της για Μαλένα – Ίριδα

Αίτημα έτσι ώστε να λάβει νέα προθεσμία από την 35η Ανακρίτρια υπέβαλε δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η απολογία της 33χρονης – αν τελικά δοθεί -, θα βρίσκεται στη σκιά των καταγγελιών του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, ο οποίος δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε νομικές κινήσεις σε βάρος της ανακρίτριας. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διαρροή πληροφοριών από το ανακριτικό γραφείο προς δημοσιογράφους τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ προαναγγέλλει ότι θα απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο για το θέμα.

Δειτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο (26/11/2022 ) στην Αττική

«Η διαρροή αυτή, η οποία προήλθε οπωσδήποτε από το ανακριτικό γραφείο, κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη μου στην Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου και για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα θέματα, τα οποία αφορούν όλη την προκατειλημμένη προδικασία θα απευθυνθώ τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Μαρία Γεωργίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Μάλιστα, χθες το απόγευμα ο κ. Κούγιας υπέβαλε και αίτημα για νέα προθεσμία ζητώντας πριν από την απολογία της να ληφθούν καταθέσεις από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει στο αίτημά της, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι έπειτα από μελέτη του ογκωδέστατου φακέλου, τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης στέλνοντας την υπόθεση στην ανάκριση.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η δίωξη στηρίχθηκε στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών. Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδάκια της, αποτέλεσε σύμφωνα με το newsbomb.gr για τους δυο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνον εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ειδικότερα, για τον θανάτο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους που είναι στη δικογραφία την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο, δηλαδή είχε πεθάνει πριν από ώρα. Μάλιστα, ένας από τους γιατρούς στην κατάθεση του εξηγούσε ότι η εικόνα της μικρής ήταν «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» και όχι ενός παιδιού που μόλις του είχε συμβεί κάτι εντός νοσοκομείου

Στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο , που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία. Μάλιστα, γιατροί και νοσηλευτές στις καταθέσεις τους, σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αν και είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, είχε ελεγχθεί ιατρικά και ήταν καλά στην υγεία της.

Δείτε επίσης :  Κιβωτός του Κόσμου  Σοκάρουν οι αποκαλύψεις : Οι κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με όμορφα και γυμνασμένα παιδιά της δομής

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, βρέφους 6 μηνών, από τη δικογραφία προκύπτει, ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Και στην περίπτωση της Ίριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρα πριν ειδοποιήσει η μητέρα του και φτάσουν οι διασώστες, αφού το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία, γεγονός που κατά τους ιατροδικαστές, αποτελεί απόδειξη, ότι ο θάνατος του είχε επέλθει ώρα πριν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close