Πάτρα –  Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων: Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα : Σε θρίλερ εξελίσσετε και πάλι η υπόθεση των τριών θανάτων των παιδιών απο την Πάτρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει, μέσω του συνηγόρου της, αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες πως σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα ωστόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, στη Δημόσια Τηλεόραση η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον.

Δείτε επίσης : Πάτρα : Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αίτημα αποφυλάκισης για την Πισπιρίγκου  Όλες οι εξελίξεις

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» σημείωσε ο κ. Γλύκας.

«Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη»

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. «Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.

Λέων: Συμφωνούν όλοι στην εγκληματική ενέργεια

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε σύμφωνα με το athensmagazine.gr ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν θα ομολογήσει αναφέρει ο κ. Δημήτρης Σούρας (Βίντεο)

«Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη» τόνισε και πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά «ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και τον ασφυκτικό θάνατο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close