Πάτρα: Στοιχεία ΣΟΚ αποκάλυψε ο Λαμπρόπουλος από την έρευνα

Πάτρα: Στοιχεία ΣΟΚ αποκάλυψε ο  δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος  στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Livenews από την έρευνα για το θάνατο τον 3 Παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» , ερωτηματικά προκαλούν τα βίντεο που έχει βιντεοσκοπήσει η μητέρα των κοριτσιών που βρήκαν αιφνίδιο θάνατο στην Πάτρα, καθώς όσοι τα έχουν δει αναφέρουν πως δεν απεικονίζεται ο τρόπος και ο χρόνος έναρξης των επεισοδείων. Ο λόγος ήταν ότι η μητέρα των κοριτσιών βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια μετά την έναρξή τους κι αυτό ήταν που προκάλεσε τον προβληματισμό των γιατρών, οι οποίοι θέλησαν να βάλουν κάμερες στο χώρο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Ακόμη, καθοριστικής σημασίας είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές σχετικά με τη χρονική σειρά μερικών συμβάντων.

 

Δείτε ακόμη Πάτρα: Οι τελευταίες εξελίξεις & Θα καταθέσει βίντεο από το νοσοκομείο ο πατέρας

 Στις 20 Μαρτίου 2021 αποχωρεί ο σύζυγός από την κατοικία στην Πάτρα λόγω οικογενειακών προστριβών. Μία μέρα μετά, στις 21 Μαρτίου, πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο η μόλις 7 μηνών Ίριδα.

Στις 6 Απριλίου 2021 γίνονται συνεννοήσεις με τους δικηγόρους για την υποβολή του αιτήματος διαζυγίου στο ζευγάρι, ενώ στις 7 Απριλίου 2021 το ζευγάρι ενημερώνει τα μέλη της οικογένειας για την υποβολή αιτήματος διαζυγίου.

Στις 8 Απριλίου 2021 εισάγεται η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, η οποία της προκαλεί εγκεφαλική βλάβη.

 

Καθηλώνει η γιατρός της Τζωρτζίνας: Το 24ωρο εγκεφαλογράφημα δεν κατέγραψε ποτέ κανένα επεισόδιο

Οι μαρτυρίες των γιατρών για τα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν πεθάνει στο Παίδων «Αγλαία Κυραικού», καθηλώνουν.
Το LIVE NEWS φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την κλινική εικόνα της 9χρόνης, με όλες τις εξετάσεις τις να είναι καθαρές, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα να μην λειτουργούν και τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η μητέρα, περίεργα, ανεξήγητα και αιφνίδια, με κανέναν γιατρό ή νοσηλευτή να τα έχει ιδίοις όμμασι όταν άρχιζαν.

«Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων», είπε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Τα λόγια των γιατρών επιβεβαιώνει και η ίδια η μητέρα.

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ιρίδας. Στις 4 Απρίλιου του 2021, έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και παρά την συνεχή παρακολουθήσει των γιατρών από 4 νοσοκομεία για 9 μήνες, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως «μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου». Όταν έφτανα οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», πρόσθεσε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Δείτε ακόμη Πάτρα : Οι αντιφάσεις ανάμεσα σε καταθέσεις της μητέρας και ιατρικών εγγράφων

Ακόμα και το 24 εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι καταλήξει, δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο σπασμών, όπως μαρτυρούν οι γιατροί.

«Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει που οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών».

Τα βίντεο, οι κάμερες και η απώλεια συνείδησης

Οι γιατροί στην Πάτρα ιδιαίτερα προβληματισμένοι έβλεπαν την Τζωρτζίνα να μην καταγράφει κανένα επεισόδιο στη ΜΕΘ, παρά μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο της, έτσι ζήτησαν από την μητέρα να τραβήξει κάποια βίντεο όταν ξεκινούσαν τα επεισόδια.

«Απ’ ότι φαινόταν από τα μόνιτορ και τα βίντεο που είχαμε, δεν έμοιαζαν ούτε με νευρολογικά, ούτε με καρδιολογικά, γενικώς μας προβλημάτιζε πάρα πολύ η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας. Δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που τα δημιουργούσε. Και απ’ όσο ξέρω δεν κατέληξαν κάπου ούτε οι γιατροί στην Αθήνα».

Μάλιστα η γιατρός που είδε τα βίντεο με τα επεισόδια της 9χρονης στο δωμάτιο της, περιγράφει στο live news, ακόμα και απώλεια συνείδησης…

«Όσο ήταν στην Πάτρα και πριν μεταφερθεί στο Αγλαία Κυριακού, κάποια επεισόδια καταγράφηκαν σε βίντεο, όχι όλα όμως γιατί ήταν αρκετά, περισσότερα από 3. Έχω δει ένα – δύο επεισόδια στα βίντεο. Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν».

Τις τελευταίες μέρες νοσηλείας της στην Πάτρα, οι γιατροί ήταν ανήσυχοι, αν και όλες οι εξετάσεις της εξακολουθούσαν να είναι καθαρές, τα επισόδια σπασμών συνεχιζόταν. Έτσι άρχισαν να συζητάνε για το αν θα πρέπει να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο, σαν ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Τζωρτζίνα.

Δείτε ακόμη Πάτρα: Χρήστος ΡουγκάλαςΜου φαίνεται περίεργο που οι θάνατοι έγιναν σε μέρες αργιών

«Υπήρχε προβληματισμός σε όλους, για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν. Μετά από 3 επεισόδια που είχε κάνει, είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, ανεπίσημα, να βάλουμε κάμερες για να μπορέσουμε να δούμε τι προηγείται της έναρξης του επεισοδίου και καθ’ότι αυτά τα επεισόδια παρουσιάζονταν μόνο στο δωμάτιο και ποτέ στη ΜΕΘ. Αλλά μετά αποφασίσαμε να διακομισθεί το παιδί στο Αγλαΐα Κυριάκου και έτσι δεν μεταφέραμε πότε τη σκέψη μας αυτή για την τοποθέτηση καμερών».

Εν τέλει, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Αγλαία Κυραικού, όπου μετά από λίγες μέρες κατέληξε στο δωμάτιο της, στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο της σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων.

Close