Πάτρα  – Θάνατος Ίριδας:  Ποιοι κινδυνεύουν να εκτεθούν για τα αίτια θανάτου

Πάτρα : Ποιοι κινδυνεύουν να εκτεθούν για τα αίτια θανάτου της Ίριδας και γιατί

Οι κρατικοί ιατροδικαστές δεν μπορούν ή αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις και εξ’ αυτού του λόγου κυριαρχεί η σύγχυση και εξάγονται συμπεράσματα, τα οποία δεν εφάπτονται με την πραγματικότητα.

Χθες, ο τίτλος του θέματός μας γύρω από το θάνατο του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν «Ιριδα: Ασφυξία, αλλά πώς;». Θέσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το ερώτημα κι ας υπάρχει η γενική αίσθηση, αλλά και η άποψη του ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ότι το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ιριδας ήταν το «όπλο», με το οποίο έγινε απόφραξη του στόματος και της μύτης, με συνέπεια να επέλθει ο ασφυκτικός θάνατος του βρέφους.

Δείτε επίσης : Πάτρα : Σάλος με το Βίντεο κλιπ του Δασκαλάκη  Δεν βαριέστε θρηνούμε εμείς για τα παιδιά σας

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση και απεφάνθη ότι ο θάνατος οφείλεται σε «πνευμονικό οίδημα», παρ’ ότι ζητήσαμε να τοποθετηθεί για να διαφωτίσει την υπόθεση, αρνήθηκε ευγενικά και μας παρέπεμψε στην κατάθεση που πρόκειται να δώσει τις προσεχείς μέρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής.

Οσον αφορά τον παραπάνω διλημματικό τίτλο του χθεσινού ρεπορτάζ της στήλης, μας συνέστησε να μείνουμε σ’ αυτόν και να περιμένουμε την κατάθεσή της. Πέραν τούτου ουδέν από την ίδια.
Κύκλοι, όμως, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για διάφορα δημοσιεύματα, διότι «σχολιάζονται ευρήματα που δεν εμπεριέχονται στην έκθεση της κ. Τσιόλα και καθένας κάνει το παιχνίδι του»!

Δείτε επίσης : Πάτρα: Στόχος της Πισπιρίγκου  του Δασκαλάκη ήταν μόνο τα χρήματα

Επίσης, τονίζεται σύμφωνα με το pelop.gr ότι οι φωτογραφίες της Ιριδας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν αποτελούν υλικό της ιατροδικαστικής έκθεσης και υπογραμμίζεται ότι: «Η κατάθεση της κ. Τσιόλα, σε σχέση με την υπερπλήρη Ιατροδικαστική της έκθεση, θα έχει άλλη έννοια και πολλοί θα εκτεθούν»!

Εν κατακλείδι: «Ασφυξία, αλλά πώς;».
* Σ.Σ: Μόνο τυχαία δεν είναι τα απανωτά δημοσιεύματα της «Π», ότι κακώς προαναγγέλλουν πολλοί το τι θα πει η ιατροδικαστής Τσιόλα, ότι θα μιλήσει «με επιστημονικά ευρήματα και όχι με ερμηνείες θανάτου», καθώς και ότι «το πανάκι είναι ένα εύρημα και όχι το κλειδί της υπόθεσης θανάτου της 6μηνης Ιριδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close