Πότε ανοίγουν ξενοδοχεία και εστιατόρια; Αυτές είναι οι ημερομηνίες

Μέχρι χθες το βράδυ η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, εξέταζαν τις πιθανές ημερομηνίες επαναλειτουργίας των ξενοδοχιακών μονάδων και των κέντρων εστίασης.

Φαίνεται λοιπόν πως παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των υπουργείων και των ιδιοκτητών των κέντρων εστίασης, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ πρόκειται να λειτουργήσουν στη 1 Ιουνίου, και όχι μία βδομάδα νωρίτερα όπως ζητούσαν οι προαναφερθείς.

Όσον αφορά τα εποχιακά ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Πέρσας, είναι σε όλους γνωστό πως το φετινό καλοκαίρι, παρ’όλες τις προσπάθειες και ταις άρσεις των μέτρων, δεν θα είναι όπως το περσινό. Είμαστε από τις χώρες που μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ιό με ελάχιστα, συγκριτικά με άλλες χώρες, θύματα, και αν και το καλοκαίρι θα έχουμε περισσότερο την ελευθερία μας, πρέπει να δείξουμε την πρέπουσα προσοχή για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Σχέδια για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Η Αθήνα προωθεί διακρατικές συμφωνίες, ώστε να δημιουργήσει «ασφαλείς διαδρόμους» για την μεταφορά τουριστών προς την χώρα μας με χώρες, όπως η Βουλγαρία, το Ισραήλ και η Κύπρος, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Η Ελλάδα, εξάλλου, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επωφεληθεί ποικιλοτρόπως από τη συμμετοχή της στην ομάδα των χωρών, που έχουν αποκρούσει επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και με ορισμένες εκ των οποίων οι συνεννοήσεις για την τουριστική κίνηση έχει προχωρήσει, όπως η Τσεχία, η Δανία και η Αυστραλία.

Close