Θα ανοίξουν ανεξαρτήτως όλες οι τάξεις στα σχολεία- Οι αίθουσες δεν θα είναι όπως έχουμε συνηθίσει

Η κυβέρνηση σχεδιάζει από τώρα τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία από το Σεπτέμβρη. Πότε προβλέπεται το άνοιγμα των σχολείων και πως θα γίνονται τα μαθήματα στις αίθουσες από τη νέα σχολική χρονιά.

Αρχικά, η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, όπως ήδη γνωρίζαμε θα είναι ποιο νωρίς από το καθιερωμένο. Για φέτος λοιπόν, τα σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 1 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα, το πρώτο διάστημα, οι καθηγητές θα κάνουν επαναλήψεις στα παιδιά, για να καλύψουν τυχόν κενά από την φετινή χρονιά. Για τον λόγο αυτό, συνίσταται στους μαθητές να μην πετάξουν τα σχολικά τους βιβλία.

Παράλληλα, οι αποστάσεις και οι ολιγομελείς τάξεις θα συνεχιστούν και από Σεπτέμβρη. Έχει ήδη προχρήσει η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πιθανολογείται μάλιστα, πως σε ενδεχόμενη έξαρση του κορονοϊού από το φθινόπωρο, τα μέτρα που θα έχουν ληφθεί, θα αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων, ενώ θα μπορεί να γίνει και τότε εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κατάτμηση των τάξεων σε μικρότερα τμήματα και εκ περιτροπής λειτουργία τους.

Close