Μείωση ρεύματος: Αυτά είναι τα τρία μέτρα απο την 1η Νοεμβρίου

Δείτε ποια είναι τα τρία μέτρα που θα εφαρμοστούν την 1η Νοεμβρίου 

Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη διασφάλιση εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε περίπτωση ακραίας ενεργειακής κρίσης τέθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να έχει ήδη κατατάξει ποιες κατηγορίες καταναλωτών θα μπουν στους προστατευόμενους από τις διακοπές φυσικού αερίου στη χώρα.

Τα σενάρια έκτακτης ανάγκης χωρίζονται σε τρία επίπεδα συναγερμού. Πρώτα η τροφοδοσία θα κόβεται σε μεγάλες βιομηχανίες, εξαγωγές, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής εφόσον δεν είναι απαραίτητες, βιομηχανίες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για συμπαραγωγή ή κλιβάνους και μετά σε μικρές βιομηχανίες και εμπορικές επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στους προστατευόμενους καταναλωτές.

Δείτε ακόμη Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (10/10/2022 ) στην Αττική

Πριν όμως φτάσουμε στα σενάρια των μεγάλων περικοπών υπάρχει μία σειρά από μέτρα διαφορετικής κλιμάκωσης ανάλογα με το μέγεθος των προβλημάτων.

Το πρώτο μέτρο θα ξεκινά με απλές συστάσεις για εθελοντικό περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου και την αναζήτηση έκτακτων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι την χρήση εναλλακτικού καυσίμου (ντήζελ) από τις μονάδες φυσικού αερίου διπλού καυσίμου.

Δείτε ακόμη Τραγωδία : Νεκρό 4χρονο παιδί

Δεύτερο μέτρο θα είναι η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από τις λιγνιτικές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά. Ως τελευταίο μέτρο ανάγκης τοποθετούνται οι έκτακτες εισαγωγές ρεύματος.

Δείτε ακόμη Σύρος: Σκληρό bullying σε μαθητή Δημοτικού. Βρωμάς, τι αηδίες είναι αυτές που φοράς

Από τις έκτακτες διακοπές σε περίπτωση συναγερμού εξαιρούνται οικιακοί καταναλωτές, νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια, πρατήρια εφοδιασμού, ορισμένα κτίρια του Δημοσίου όπως η Βουλή, η Προεδρία της Δημοκρατίας, Δήμοι και Ανεξάρτητες Αρχές, σύμφωνα με το instanews, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια κατανάλωση μικρότερη από 10.000 μεγαβατώρες καθώς και οι εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close