Σύρος:  Σκληρό bullying σε μαθητή Δημοτικού. Βρωμάς, τι αηδίες είναι αυτές που φοράς

Σκληρό bullying σε Δημοτικό σχολείο. μαθητής υποφέρει απο σχολικό εκφοβισμό και κοροϊδία.  Το παιδί παθαίνει κρίσεις πανικού και  παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο.

Βρωμάς , δεν φοράς μάρκα ρούχα τι αηδίες είναι αυτές που φοράς», είναι μερικές  από τις φράσεις που λέγανε το τελευταίο διάστημα το παιδί και το έκαναν ράκος σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cycladeslive.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Η επικοινωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον γνωστό ιατροδικαστή μέσα από τη φυλακή

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο εκφοβισμός (ή μπούλινγκ, αγγλ. bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Είναι μια μορφή κακοποίησης ή εξαναγκασμού.

Σύμφωνα και με τον παραπάνω ορισμό λοιπόν του εκφοβισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έφθασαν στο CycladesLive.gr, πριν από λίγο από απόλυτα αξιόπιστη πηγή, υπάρχει εξακριβωμένο περιστατικό bylling σε δημοτικό σχολείο  της Σύρου.

Φυσικά για ευνόητους λόγους και για να μη στοχοποιήσουμε το παιδί που το έχει υποστεί δε θα αναφέρουμε το δημοτικό σχολείο που αυτό το γεγονός λαμβάνει χώρα αλλά και ούτε προσωπικές πληροφορίες του παιδιού.

Αυτό που μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι ότι το παιδί έχει υποστεί άσχημο εκφοβισμό, κοροϊδία και υποτίμηση προσωπικότητας στο χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα να παθαίνει κρίσεις πανικού και να παρακολουθείται πολύ στενά από την παιδοψυχίατρο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και η Διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου είναι ενήμεροι για το περιστατικό και προσπαθεί να εξομαλύνει καταστάσεις και να πλάσει σωστούς χαρακτήρες κρατώντας ισορροπίες.

Φαίνεται όμως ότι τα παιδιά μας και λέω μας γιατί εμείς δημιουργούμε την επόμενη γενιά , δεν βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Είναι μια γενιά συνεχώς θυμωμένη, επιθετική και με τάσεις κακής συμπεριφοράς κι όχι προσφορά στον συνάνθρωπο.

“Βρωμάς”,

“Δεν φοράς μάρκα ρούχα τι αηδίες είναι αυτές που φοράς”,

είναι λίγες μόνο από τις φράσεις που άκουγε συνέχεια τον τελευταίο καιρό το άτυχο παιδί και το έκαναν να λυγίσει ψυχολογικά…

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την κοινωνία και σε αυτή τη γενιά και σίγουρα όλοι έχουμε ευθύνες.

Μιλώντας με γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, μας είπαν ότι δυο ημέρες τώρα το παιδί δεν έχει πάει καν σχολείο κι ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Μας ανέφεραν επίσης, πως πράγματι τα παιδιά είναι πολύ σκληρά αναμεταξύ τους ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες δημοτικού. Κι ότι εύκολα αν τα ακούσει κανείς όταν βγαίνουν από το σχολείο μπορεί να ακούσει πόσα άσχημα και με ασέβεια μιλάνε σε όλους αλλά και μεταξύ τους.

Ένας γονιός – μία μητέρα όμως μας είπε και κάτι που μου έκανε εντύπωση και ακούγεται πολύ σωστό!

“Όλοι νομίζουμε ότι το δικό μας παιδί είναι καλό και ότι τα άλλα είναι τα κακά. Πολλές φορές οι γονείς δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας. Γιατί αλλιώς μπορεί να φέρεται στο σπίτι και αλλιώς στο χώρο του σχολείου ή στις παρέες. Βιαζόμαστε οι γονείς ενστικτωδώς να υπερασπίσουμε το δικό μας παιδί. Και δεν μπορούμε να δούμε ότι ίσως είναι εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα..”

Ίσως το bulling ή ελληνιστί ο σχολικός εκφοβισμός να είναι μια έννοια παρωχημένη ή ακόμη και γραφική στο μυαλό αρκετών. Τα γεγονότα όμως και σε αυτή την περίπτωση μιλάνε από μόνα τους. Ένα παιδί στο νησί μας, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, βιώνει μια κόλαση!! Και η κόλαση μετουσιώθηκε σε ψυχολογικά προβλήματα, σε κρίσεις πανικού, σε άρνηση επικοινωνίας, σε συχνή επαφή με παιδοψυχίατρο, σε πολλές εξετάσεις για να αποκλειστεί οτιδήποτε παθολογικό , όπως κι έγινε!!!

Ας μιλήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, ας δώσουμε μια αγκαλιά και αγάπη γιατί ο κόσμος που τα μεγαλώνουμε είναι άγριος. Και ακόμα πιο άγρια μπορούν να μετεξελιχθούν τα παιδιά μας….

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close