Αλλάζει-η-ημερομηνία-ανοίγματος-των-σχολείων-

Σχολεία: Αλλαγή στην ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων μετά το Πάσχα μετά την μετάθεση της Πρωτομαγιάς. Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. 

Φαίνεται πως η αργία της Πρωτομαγιάς 2022 μεταφέρεται για την Δευτέρα 2 Μάη διότι η Πρωτομαγιά το 2022 πέφτει ημέρα Κυριακή και αυτό σημαίνει ότι ανατρέπεται και η ημερομηνία που είχε οριστεί αρχικά ότι θα άνοιγαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Δείτε ακόμα Self test-σχολεία: Τι αλλάζει από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει πως η αργία της Πρωτομαγιάς αλλάζει ημερομηνία αν πέφτει Κυριακή η Μεγάλη Εβδομάδα ή την Δευτέρα του Πάσχα κι έτσι θα γίνει και φέτος. Παρόλα αυτά η μεταφορά της αργίας συμπαρασύρει και το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πότε θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία μετά το Πάσχα;

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μετρούν αντίστροφα για να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα. Συγκεκριμένα θα πάνε τελευταία φορά στις σχολικές αίθουσες την Παρασκευή 15 Απριλίου. Αυτό όμως που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ακόμη είναι η ημερομηνία που θα ανοίξουν.

Κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία που θα ανοίξουν θα επηρεαστεί από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Έτσι αντί για την Δευτέρα 2 Μάη θα ανοίξουν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εργάσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Μάη.

Κλειστές θα είναι την Δευτέρα 2 Μαΐου και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Προς το παρόν αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ο νόμος ορίζει την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς ως εξής:

«Η 1η Μαΐου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα»

Αλλάζει-η-ημερομηνία-ανοίγματος-των-σχολείων-

Η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για την Πρωτομαγιά

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, λόγω του ότι συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται για την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Δείτε ακόμα Ωράριο Μαγαζιών Πάσχα 2022: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά;

Ποια μέρα κάνουν self test οι μαθητές στα σχολεία

Το μοναδικό εβδομαδιαίο self test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο, δηλαδή κάθε Τρίτη.

Παράλληλα οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι καθηγητές πρέπει μέχρι την Τρίτη 5 Μάη να κάνουν τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Χωρίς self test οι μαθητές δεν μπορούν να επιστρέψουν μετά το Πάσχα στις σχολικές αίθουσες.

Αλλάζει-η-ημερομηνία-ανοίγματος-των-σχολείων-

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close