Το είδαμε και αυτό: Θανατηφόρα ασθένεια μετατρέπει τα περιστέρια σε ζόμπι

Ανησυχία προκαλεί στην Βρετανία επικίνδυνη ασθένεια που εξαπλώνεται στα περιστέρια και ανησυχεί τους επιστήμονες. Ποια τα συμπτώματα ; 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας φοβούνται ότι η ασθένεια θα μεταδοθεί γρήγορα στα πουλιά της χώρας, ενώ για την ώρα έχει εμφανιστεί στο Τζέρσεϊ, όπου αρκετά από τα μολυσμένα πτηνά έχουν θανατωθεί.

Καταφύγια ζώων έχουν προειδοποιήσει για το ξέσπασμα της ιογενούς ασθένειας, η οποία είναι «πάντα θανατηφόρα», και σημαίνουν συναγερμό για τα φρικτά συμπτώματα που προκαλεί.

Δείτε επίσης : Ανακαλούνται γνωστά σαμπουάν  Βρέθηκε ουσία που προκαλεί καρκίνο

Τα συμπτώματα της φρικιαστικής ασθένειας που μολύνει τα περιστέρια
Πρόκειται για την ασθένεια που ονομάζεται ψευδοπανώλη των πτηνών ή ασθένεια του Νιούκαστλ και προκαλείται από έναν παραμυξοϊό. Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα περιστέρια που μολύνονται με την ασθένεια αυτή περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, έντονη διάρροια με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, αδυναμία πτήσης και κίνησης, τρέμουλο των φτερών αλλά και το στρίψιμο του λαιμού σε εντελώς ασυνήθιστες γωνίες.

Δείτε επίσης : Παλαιό Φάληρο: Τον δράκο με το τατουάζ ψάχνουν οι Αρχές-Το προφίλ του

Ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, αλλά στα πτηνά είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος σύμφωνα με το iefimerida.gr  και δεν υπάρχει θεραπεία -τα πτηνά πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close