Τσικνοπέμπτη 2019: Πού θα τσικνίσουμε... δωρεάν!

Ο Δήμος Αθηναίων θα γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη με μουσικές, παραδοσιακά τραγούδια και δρώμενα από νωρίς το μεσημέρι.

Οι καταστηματάρχες στη Βαρβάκειο θα στήσουν στο πεζοδρόμιο τις ψησταριές τους για να τσικνίσουν τους περαστικούς!

Δείτε επίσης: Τσικνοπεμπτη! Το μενου!

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη 2019 στην καρδιά της Αθήνας με διάφορες εκδηλώσεις!

Από τις 13:00 το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία της πόλης, που αποτελούν προορισμούς για όλους για τη Τσικνοπέμπτη 2019, θα ξεκινήσουν εκδηλώσεις που θα βάλουν το κοινό στην παράδοση της Αποκριάς και θα δώσουν μία αίσθηση από το καρναβάλι!

Δείτε επίσης: Αυτή η κούκλα, οι σαπουνόφουσκες και η χλαπάτσα (slime) ανακαλούνται από την ελληνική αγορά

Η Ομάδα Ορχηστικής Τέχνης Βάκχαι θα πραγματοποιήσει παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές και κρουστά ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος στη 13:00, για να καταλήξει στην Πλάκα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι πλατεία Συντάγματος, πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Μοναστηρακίου και, τέλος, Πλάκα.

Το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Κινητήρας θα πραγματοποιήσει αποκριάτικα δρώμενα, εμπνευσμένα από τα φημισμένα καρναβάλια της χώρας μας. Θα ξεκινήσει από την πλατεία Ασωμάτων στις 13:00. Με στάσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου όπως η πλατεία Ασωμάτων, πλατεία Ψυρρή, Βαρβάκειος Αγορά και πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Δείτε επίσης: Απανθρακώθηκε βρέφος στη Βάρκιζα – Συνελήφθη η μητέρα

Τέλος, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τους ερμηνευτές Δώρα Λοίζου και Μανώλη Σκουλά με τη μουσική τους θα δώσουν ακόμη μία διαφορετική νότα στη γιορτινή διάθεση των καρναβαλιστών στην πλατεία Μοναστηρακίου! Και αυτοί στις 13:00 θα ξεκινήσουν!

Πηγή: newsbomb.gr
Close