Βάσω Λασκαράκη: Τα μηνύματα που έλαβε μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της και ο λόγος που τη σόκαραν!

Ήταν τέλη Σεπτέμβρη του 2017 όταν η Βάσω Λασκαράκη και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ανακοίνωσαν με μια επιστολή πως οι δρόμοι τους χωρίζουν τονίζοντας πως πάντα θα τους ενώνει η 5χρονη, σήμερα, κόρη τους Εύα, και για εκείνη θα είναι πάντα οι γονείς της. Δυο χρόνια μετά και έχοντας προχωρήσει στη ζωή της η ηθοποιός μιλά στο People για όλα όσα έμαθε σε αυτό το δύσκολο ταξίδι αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε να αισιοδοξεί.

Δείτε επίσης Αθηνά Οικονομάκου: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση»

Το ποσοστό των διαζυγίων έχει αυξηθεί ανησυχητικά. Πού εντοπίζεις το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις των ανθρώπων;

Δυστυχώς, τα ζευγάρια και οι άνθρωποι δεν ζητάνε βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επισκεφτείς έναν ειδικό και θα διορθωθούν όλα. Ακόμα και το να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις συνειδητοποιημένα και να βγεις από μια κατάσταση που βρίσκεται σε τέλμα είναι σπουδαία βοήθεια και σίγουρα κάνει τη διαδικασία πιο ανώδυνη.

Δείτε επισης Διαζύγιο: πως ενημερώνουμε το παιδί για την απόφαση των γονιών του

Πιστεύεις ότι η δημοσιοποίηση της δικής σου ιστορίας βοήθησε άλλες γυναίκες που βίωναν την ίδια κατάσταση;

Μου έκανε τρομερή εντύπωση! Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από γυναίκες που βρισκόταν σε συναισθηματικό αδιέξοδο και ήθελαν να μοιραστούν μαζί μου την ιστορία τους. Ήθελαν τόσο πολύ να μου πουν «Βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια φάση μ’ εσένα και με κάνεις να αισθάνομαι καλύτερα» ή «Μου δίνεις κουράγιο»! Χαίρομαι, όχι επειδή βρίσκονται σε δύσκολη φάση οι άνθρωποι, αλλά γιατί μπορεί πράγματι από κάτι που είδαν σ’ μένα να σκεφτούν ξανά πως τίποτα δεν τελειώνει και πως με αισιοδοξία όλα μπορούν να αλλάξουν. Πραγματικά, όμως, έχω σοκαριστεί με το πόσα προβλήματα υπάρχουν στα ζευγάρια και με το πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις των ανθρώπων.

Κάνεις ψυχανάλυση πάνω από πέντε χρόνια. Πόσο πιστεύεις ότι σε βοήθησε να διαχειριστείς τον χωρισμό;

Έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Βλέπω πια διαφορετικά τα πράγματα, έχω μια άλλη οπτική. Είναι λάθος να είμαστε απόλυτοι. Όταν τσακώνονται δύο άνθρωποι, φταίνε και οι δύο. Σε αυτό βοηθάει η ψυχανάλυση: Δεν βλέπεις μόνο τα λάθη του άλλου, αλλά και τα δικά σου. Και, φυσικά, με βοήθησαν με τον τρόπο τους και οι φίλοι μου, που ήταν συνεχώς κοντά μου και στήριξαν τις επιλογές μου.

Δείτε επίσης «9 συμπεριφορές του γιου μου που δεν είχα καταλάβει ότι ήταν συμπτώματα αυτισμού»: Μια μαμά γράφει

Ύστερα από έναν χωρισμό, οι άνθρωποι συνήθως κλείνονται στον εαυτό τους και γίνονται πιο καχύποπτοι. Εσύ έχεις δηλώσει ότι πλέον είσαι πιο εξωστρεφής και εμπιστεύεσαι περισσότερο τους δικούς σου ανθρώπους. Πώς τα κατάφερες;

Ήταν κάτι που δούλευα και επεξεργαζόμουν επί σειρά ετών. Ήμουν πολύ κλειστή, δεν συζητούσα ό,τι μου συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι δεν μου άρεσε αυτό. Μετά την παρότρυνση πολύ δικών μου ανθρώπων, που κατάλαβαν πώς λειτουργώ και θέλησαν να με ξεκλειδώσουν, αποφάσισα να δω λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Όταν άρχισα να μιλάω, είδα ότι αισθανόμουν καλύτερα και σιγά σιγά άλλαξα ρότα. Το να συζητάς ό,τι σε προβληματίζει πολλές φορές είναι λυτρωτικό.

Με πληροφορίες από το tlife.gr

Close