Βατόπουλος: Αβέβαιο το άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα

Ο  καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε  στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων τριών με τεσσάρων ημερών θα καθορίσουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων για την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε επίσης : Μόσιαλος: Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά

«Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», είπε ο κύριος  Βατόπουλος

Επίσης είπε  πως υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως τα τεστ στους μαθητές Λυκείων προσφέρουν μια ασφάλεια.

Όσο για την ερώτηση που του έγινε για το αν θα πάμε το Πάσχα στο χωριό επισήμανε πως εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε»

Επίσης  σε ερώτηση εάν η επιτροπή των ειδικών δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση, ο κ. Βατόπουλος απάντησε πως η κυβέρνηση κάνει κάποιες εισηγήσεις, γίνεται συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια πίεση. Μάλιστα τόνισε  πως  η επιτροπή δεν έχει κάτι να κρύψει και ο ίδιος προσωπικά δεν θα είχε αντίρρηση να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την Βρετανία όπου τα πρακτικά δημοσιεύονται την επόμενη ημέρα με σβησμένα τα ονόματα.

Δείτε επίσης : Ανοίγουν τα κομμωτήρια και όχι τα σχολεία: Το σχόλιο εκπαιδευτικού

«Η πίεση δεν είναι από την κυβέρνηση, η πίεση δημιουργείται από την κοινωνία που πρέπει να λειτουργήσει», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close