Βγήκε το πόρισμα για σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Βγήκε το πόρισμα για σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τι έδειξε το πόρισμα για την μυρωδιά αερίου στο σχολικό συγκρότημα στη Γκράβα και τι θα ισχύσει για τη λειτουργία των σχολείων.

Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι δεν διαπιστώθηκε διαρροή αερίου στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, σύμφωνα με το πόρισμα του δευτερογενούς ελέγχου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, η αιτία της οσμής παραμένει αδιευκρίνιστη, με τον Δήμο να ζητά νέους ελέγχους από τα αρμόδια υπουργεία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την οσμή αερίου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε τον δευτερογενή έλεγχο, δεν εντοπίστηκε διαρροή.

Παράλληλα, ο Δήμος τονίζει ότι θα προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται, υπογραμμίζοντας πως απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις για την προέλευση της οσμής.

Για τον λόγο αυτό, καλεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας να δώσει εντολή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να πραγματοποιήσει τους αναγκαίους ελέγχους, ενώ ζητά από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί η αιτία του περιστατικού.

Τί θα γίνει με τα μαθήματα

Μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι, το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας θα παραμείνει κλειστό, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για την Γκράβα: «Ο Δήμος Αθηναίων, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την οσμή αερίου στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, προχώρησε, όπως όφειλε, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε και ο δευτερογενής έλεγχος από πλευράς μας. Σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας που διενήργησε τον έλεγχο, δεν διαπιστώθηκε διαρροή.

Θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που ζητούνται. Ωστόσο, η προέλευση της οσμής παραμένει αδιευκρίνιστη και απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις.

Καλούμε ξανά το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εντολή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να διενεργήσει τους αναγκαίους ελέγχους και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξακριβωθεί η αιτία της οσμής.

Η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μέχρι να διενεργηθούν όλοι οι έλεγχοι, το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας θα παραμείνει κλειστό και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση».

Σχετικά άρθρα