10 τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε

10 τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε. Δείτε τα 10 τρόπους  που θα κάνουν το σπίτι σας πιο ασφαλές όταν λείπετε.

Μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να τελείωσαν και να γυρίσαμε όλοι πίσω στις παλιές μας συνήθειες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε ή ότι εμείς δε θα χρειαστεί να λείψουμε από το σπίτι μας.

Πολλές φορές οι ληστές παρακολουθούν μέρες ένα σπίτι και όταν αντιληφθούν ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού φύγουν έστω και για λίγες ώρες κάποιο βράδυ, μπαίνουν μέσα και το αδειάζουν. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε 10 πράγματα που θα κάνουν το σπίτι μας πιο ασφαλές όταν λείπουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Τοποθέτηση αποτρεπτικών πινακίδων στην είσοδο

Ένας καλός τρόπος για να κάνετε έναν διαρρήκτη να σκεφτεί δύο φορές πριν μπει στο σπίτι σας είναι αν δει μια πινακίδα αποτροπής στην είσοδο, που να δείχνει ότι το σπίτι διαθέτει αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή άσκοπης ενεργοποίησης του συναγερμού και θα μειώσει τις πιθανότητες διάρρηξης.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένας άλλος προστατευτικός μηχανισμός, καθώς πολλοί διαρρήκτες ξέρουν πώς να ανιχνεύσουν εάν η πινακίδα είναι ψεύτικη ή όχι.

Επιπλέον, αυτό μπορεί να είναι παράνομο χωρίς την άδεια μιας εξειδικευμένης εταιρείας. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε ειδικούς και να αγοράσετε πινακίδες με ένα σύνολο εργαλείων επιτήρησης και ασφάλειας.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Ποτέ μην κρύβετε τα κλειδιά σε γλάστρες, γραμματοκιβώτια ή κάτω από χαλάκια.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κρύψετε το κλειδί σε ένα μέρος που είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση ο κλέφτης, αλλά, ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση.

Μερικές φορές οι καλύτερες κρυψώνες είναι εκείνες που είναι σε κοινή θέα, όπως στη ψησταριά, στο σπίτι για τα πουλάκια ή στο σκυλόσπιτο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα για να δυσκολέψετε τους ξένους να μπουν στο σπίτι σας.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Σκεφτείτε να βγάλετε αντικλείδια για κάθε μέλος της οικογένειας.

Ενώ στη προηγούμενη παράγραφο μιλήσαμε για την εύρεση της καλύτερης κρυψώνας για τα κλειδιά σας, μερικές φορές είναι πιο ασφαλές να τα πάρετε μαζί σας. Και αν έχετε παιδιά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε αντικλείδια για καθένα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σπίτι σας χωρίς να είστε κι εσείς εκεί.

Εάν τα παιδιά σας είναι ακόμη ανήλικα, εκπαιδεύστε τα σχετικά με τη σημασία της φροντίδας του κλειδιού τους και της αποφυγής να το μοιράζονται με τον σύντροφό τους ή το προσωπικό συντήρησης. Η ασφάλεια μπορεί να είναι ακόμη πιο ισχυρή εάν συντονιστείτε ως οικογένεια.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Διατηρήστε έναν ανοιχτό κήπο με κλαδεμένα δέντρα.

Οι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δέντρα στην αυλή σας για να κρυφτούν ή ακόμα και να έχουν πρόσβαση σε πολυώροφα σπίτια πιο εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να διατηρείτε τα δέντρα σας καλά κομμένα και, αν είναι δυνατόν, η αυλή σας να φαίνεται μεγάλη και τακτοποιημένη.

Επίσης, φροντίστε τα αναρριχητικά φυτά και βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε βλάστηση στην ιδιοκτησία σας δεν λειτουργεί ως «ασπίδα» για να κλέψει ο εισβολέας τα πράγματά σας χωρίς να εντοπιστεί.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το γκαζόν: αν δεν το κουρεύετε συχνά, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι το σπίτι σας είναι ακατοίκητο, καθιστώντας το εύκολο στόχο για κάθε εγκληματία.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Ζητήστε από άτομα που εμπιστεύεστε να παρακολουθούν το σπίτι σας.

Μπορείτε να καταλάβετε με μια ματιά πότε ένα σπίτι είναι άδειο, είτε επειδή η αυλή είναι απεριποίητη είτε επειδή το γραμματοκιβώτιο είναι γεμάτο.

Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε άτομα που εμπιστεύεστε να ρίξουν μια ματιά στο σπίτι σας, να πάρουν την εφημερίδα ή να αφαιρέσουν οποιαδήποτε αλληλογραφία έχει κατατεθεί στην είσοδο του σπιτιού σας.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι οι γείτονές σας, αλλά στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι κάποιος που εμπιστεύεστε αρκετά για να πάρουν  την προστασία του σπιτιού σας στα χέρια τους όταν λείπετε. Και για να αυξήσετε περαιτέρω την ασφάλεια, αποφύγετε να μιλήσετε σε αγνώστους για τις παρατεταμένες απουσίες σας.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Κρατήστε τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου κλειστά.

Μια ομάδα διαρρηκτών είπε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αφήνουν τα παράθυρά τους ανοιχτά, ειδικά αυτά στους δεύτερους ορόφους ή ακόμα και στο υπόγειο. Αρκεί μόνο μια ματιά για να καταλάβετε όχι μόνο αν το σπίτι είναι ακατοίκητο, αλλά και για να βρουν οι εγκληματίες όσα τιμαλφή μπορούν εύκολα να κλέψουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, το να κρατάτε το παράθυρο κλειστό μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν το σπίτι κατοικείται ή όχι – και το να είστε στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο δεν θα «μειώσει την επιθυμία» να μπουν για να κλέψουν. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια σκάλα ή ένα κοντάρι για να ανέβουν και θα έχουν ασφαλή πρόσβαση.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Προσποιηθείτε ότι άλλοι άνθρωποι είναι στο σπίτι σας.

Δεδομένου ότι πολλοί διαρρήκτες προτιμούν να κλέβουν όταν κανείς δεν είναι σπίτι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση που τους επιτρέπει να τραπούν σε φυγή φοβούμενοι ότι θα τους ανακαλύψουν.

Απλώς προγραμματίστε τον ηχητικό εξοπλισμό σας να μεταδίδει ήχους βημάτων, φωνών ή ακόμα και λευκού θορύβου για να ενοχλήσει τον διαρρήκτη.

Ένας άλλος τρόπος για να εξαπατήσετε πιθανούς εισβολείς είναι να «πείτε αντίο» όταν φεύγετε από το σπίτι, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σπίτι.

Δείτε ακόμα 7 κόλπα που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να σας ληστέψουν

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πείτε «αντίο» πριν κλείσετε την πόρτα. Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά αλλά αποτελεσματικά κόλπα. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να απορρίψουν την ιδέα να μπουν στο σπίτι για να αποφύγουν προβλήματα.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο.

Τα χρηματοκιβώτια είναι μια από τις πιο κλασικές επιλογές για την αποθήκευση χρημάτων, εγγράφων, κοσμημάτων ή άλλων τιμαλφών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εγκριθούν για να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν όλα τα συστήματα ασφαλείας έναντι κλοπής, πυρκαγιάς και πλημμύρας.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους χρηματοκιβωτίων σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Κυμαίνονται από ενσωματωμένα έως καμουφλαρισμένα.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετούνται σε κάποιο σημείο που δεν φαίνεται, μακριά από τους εισβολείς που προσπαθούν να κλέψουν πράγματα από το σπίτι σας.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Μην κρύβετε πολύτιμα αντικείμενα σε μέρη που είναι «προφανή» σε έναν κλέφτη.

Εάν δεν υπάρχει χρηματοκιβώτιο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρύψετε αντικείμενα σε διαφορετικές γωνίες του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά “προφανή” μέρη για να ψάξουν οι διαρρήκτες και, παρόλο που μπορεί να δούλευαν κάποτε, είναι τώρα τα πρώτα μέρη που πηγαίνουν οι διαρρήκτες για να ψάξουν για κοσμήματα και χρήματα.

Μεταξύ των πιο κοινών κρυψώνων είναι τα κομοδίνα, οι κοσμηματοθήκες, οι δεξαμενές τουαλέτας και οι κλειδαριές. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο για αυτούς να ρίξουν μια ματιά στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων, σε ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο ή στο πίσω μέρος ενός καταψύκτη.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

Τρόποι για να είναι ασφαλές το σπίτι όταν λείπετε: Τολμήστε να σπάσετε την καθημερινότητά σας.

Ενώ η τήρηση μιας ρουτίνας είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη ζωή, πολλές φορές, οι δράστες τείνουν να κοιτάζουν προσεκτικά τις κινήσεις των θυμάτων τους για να σχεδιάσουν τις επιθέσεις τους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να μπορείτε να ανιχνεύσετε τυχόν παράξενα σημάδια στο περιβάλλον σας, είτε πρόκειται για αλλαγή είτε για παρουσία ύποπτου ατόμου στη γειτονιά σας, προκειμένου να τροποποιήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το να μην κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στον κλέφτη, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται από το να προσπαθήσει να ληστέψει ένα απρόβλεπτο άτομο.

Δείτε ακόμα Προσωπικά δεδομένα : 8 Συμβουλές για να γλιτώσετε τις υποκλοπές

Οι άνθρωποι σταθερών συνηθειών είναι συνήθως εύκολοι στόχοι για όποιον σχεδιάζει μια ληστεία στο σπίτι αφού μόνο λίγες μέρες παρατήρησης αρκούν για να πραγματοποιήσουν τα σατανικά τους σχέδια.

10-έξυπνα-κόλπα-για-να-προστατεύσετε-το-σπίτι-σας-από-ληστές-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close