έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

13 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να σας βοηθήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα σας σώσουν από όλες τις δύσκολες καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι πως σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή μία δύσκολη κατάσταση της καθημερινότητας. Εκείνη η φορά που πραγματικά ήλπιζες να υπήρχε κάποιος πανέξυπνος άνθρωπος ή κάποια καλή νεράιδα ενδεχομένως και να σε σώσει από αυτό που βιώνεις.

Όπως για παράδειγμα όταν συνειδητοποίησες ότι μυρίζει άσχημα η αναπνοή σου και δεν είχες τσίχλες μαζί. Ή όταν το φερμουάρ της αγαπημένης σου ζακέτας χάλασε και το πανωφόρι σου έδειχνε ξαφνικά παλιό στο επαγγελματικό meeting ή στο πρώτο ραντεβού.

Δείτε ακόμα Βαμβάκι: 7 έξυπνα κόλπα της καθημερινότητας που θα σου λύσουν τα χέρια

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Σήμερα όμως θα μοιραστούμε μαζί σα; 13 έξυπνα κόλπα που θα σας σώσουν σε μερικές δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Πρόκειται για 13 καθημερινά αντικείμενα που κανείς δεν θα πίστευε ότι είναι χρήσιμα και σε άλλες περιπτώσεις πέρα από τις γνωστές. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να φτιάξετε το χαλασμένο φερμουάρ σας

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς φερμουάρ. Αλλά μερικές φορές, τυχαίνει, τα φερμουάρ να χαλούν. Υπάρχει ένα απλό κόλπο για να το διορθώσετε, αρκεί το φερμουάρ να μην έχει παραμορφωθεί και η προεξοχή του φερμουάρ να μην έχει σπάσει.

Απλώς στερεώστε απλώς στερεώστε ένα πιρούνι στο σημείο που τραβάτε το φερμουάρ για να κλείσει ή να ανοίξει. Στην συνέχεια τοποθετήστε και πάλι την λαβή του φερμουάρ μαζί με το πιρούνι στην ζακέτα σας και τραβήξτε απαλά προς τα πάνω. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία.

Αφαιρέστε ένα αγκάθι από το δέρμα σας με κόλλα χειροτεχνίας

Πολλές φορές έχει τύχει να μπει αγκάθι στο δέρμα μας και συνήθως στα χέρια. Μερικές φορές το αγκάθι εγκλωβίζεται εκεί και μέχρι να το απορρίψει ο οργανισμός από μόνος του, εσείς μπορεί και να πονάτε. Σε αυτή την περίπτωση αγοράσετε μία καλής ποιότητας κόλλα χειροτεχνίας.

Εφαρμόστε μία γενναία ποσότητα κόλλας στο σημείο που υπάρχει το αγκάθι και αφήστε την να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει τραβήξτε την κόλλα και υπάρχει περίπτωση να φύγει μαζί με την κόλλα και το αγκάθι.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Δοκιμάστε την στρατιωτική μέθοδο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε 2 λεπτά.

Οι φαντάροι δεν μπορούν να ξενυχτούν διότι κάνουν συνεχώς σκοπιές και αν είναι άυπνοι σίγουρα η σκοπιά δε θα βγει εύκολα. Έχουν βρει λοιπόν ένα κόλπο το οποίο πετυχαίνει. Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Χαλαρώστε το πρόσωπό σας, ειδικά το στόμα σας.
2. Αφήστε τους ώμους σας και τα χέρια σας να πέσουν στα πλάγια σαν να μην έχετε κόκαλα.
3. Εκπνεύστε και χαλαρώστε το σώμα σας, ξεκινώντας από το στήθος, τα πόδια, τους μηρούς και τις γάμπες σας.

Δείτε ακόμα Πως να κοντύνετε το παντελόνι με ή χωρίς ράψιμο

4. Καθαρίστε το μυαλό σας φανταζόμενοι μια ειρηνική σκηνή. Εάν δεν μπορείτε, επαναλάβετε τις λέξεις «μην σκέφτεστε» ξανά και ξανά για 10 δευτερόλεπτα.
5. Στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, θα κοιμηθείτε.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Κάντε γαργάρες με αλμυρό νερό για να διορθώσετε την κακή αναπνοή.

Το αλμυρό νερό είναι ένας καλός εξολοθρευτής βακτηρίων και μπορεί να αντιμετωπίσει τα βακτήρια στο στόμα σας. Είναι φθηνό και προσβάσιμο και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως γρήγορη λύση εάν είστε έξω και έχετε κακή αναπνοή.

Απλώς διαλύστε ένα φακελάκι ή μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και κάντε γαργάρες με αυτό. Ως πλεονέκτημα, μπορεί επίσης να βελτιώσει την στοματική υγεία και να διευκολύνει κάθε ερεθισμό της αναπνευστικής οδού.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Βάλτε ξύδι ή λεμόνι στην μασχάλη σας για να αντιμετωπίσετε την δυσοσμία

Δεν θυμόμαστε όλοι να έχουμε μαζί μας αποσμητικό ή άρωμα. Ένα απλό κόλπο λοιπόν είναι να πιέσετε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι σε ένα χαρτομάντιλο και να ταμπονάρετε τις μασχάλες σας με αυτό. Το λεμόνι θα λειτουργήσει καλύτερα και θα δώσει μια μυρωδιά εσπεριδοειδών, αλλά ακόμη και το απλό λευκό ξύδι θα κάνει δουλειά.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Θεραπεύστε τα σημάδια ξυρίσματος και τα κοψίματα με λιποζάν για τα χείλη.

Τα κοψίματα και οι ερεθισμοί από το ξύρισμα είναι πολύ ενοχλητικά και επώδυνα. Μπορείτε λοιπόν να τα αντιμετωπίσετε με το κοινό λιποζάν για τα χείλη.

Συγκεκριμένα, ξύστε το λιποζάν αν είναι χρησιμοποιημένο έτσι ώστε να μην υπάρχουν βακτήρια με ένα μαχαιράκι. Αν έχετε αχρησιμοποίητο λιποζάν, ακόμη καλύτερα. Εφαρμόστε το στην πληγή ή στους ερεθισμούς και αφήστε το να δράσει.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Κρατήστε ένα καρφί με ένα τσιμπιδάκι για να αποφύγετε ατυχήματα.

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να καρφώσουμε ένα καρφί έχουμε χτυπήσει κατά λάθος και το χέρι μας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αλλά το συγκεκριμένο έξυπνο κόλπο θα σας λύσει τα χέρια. Απλά περάστε ένα τσιμπιδάκι στο καρφί που θέλετε να καρφώσετε και κρατήστε το καρφί από το τσιμπιδάκι.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Χρησιμοποιήστε αραιωμένο στοματικό διάλυμα για να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα.

Αν έχετε πιτυρίδα υπάρχει μία λύση ανάγκης που μπορείτε να επιλέξετε. Παρόλα αυτά επειδή το στοματικό διάλυμα ξεραίνει τα μαλλιά μην το προτιμάτε για κάθε μέρα. Λούστε τα μαλλιά σας με οποιοδήποτε σαμπουάν για μία φορά.

Στην συνέχεια σε αναλογία 50-50 αραιώστε στοματικό διάλυμα σε χλιαρό νερό. Περιχύστε το μείγμα στα μαλλιά σας και κάντε απαλό μασάζ αφήνοντας το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Ξεβγάλετε και είστε έτοιμοι!

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Σφίξτε τις χαλαρές βίδες εφαρμόζοντας βερνίκι νυχιών.

Μερικές φορές, οι βίδες απλά δεν θέλουν να μείνουν στη θέση τους. Ένα εύκολο hack, για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν στη θέση τους, είναι να βάψετε τις αυλακώσεις της βίδας με βερνίκι νυχιών.

Το καθαρό βερνίκι νυχιών θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν αντιαισθητικά σημάδια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα έχετε. Αφήστε το να στεγνώσει λίγο και μετά βιδώστε το.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Αφαιρέστε τη σκουριά από τα εργαλεία τρίβοντάς τα με μια πατάτα.

Οι πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ που είναι ένα καλό καθαριστικό. Ένα τακτοποιημένο κόλπο για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα εργαλεία είναι να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα, με λίγη μαγειρική σόδα ή σαπούνι πιάτων.

Κόψτε μια πατάτα, βυθίστε τη σε μαγειρική σόδα ή σαπούνι πιάτων  και τρίψτε τα σκουριασμένα μέρη. Εάν η πατάτα γίνει λεία, κόψτε ένα κομμάτι και επαναλάβετε για να έχετε εργαλεία που είναι σχεδόν τόσο καλά όσο όταν ήταν καινούργια.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Αφαιρέστε τις μυρωδιές των κατοικίδιων από το χαλί ψεκάζοντάς το με λευκό ξύδι.

Όταν έχετε κατοικίδια, συμβαίνουν ατυχήματα, ειδικά στο χαλί σας. Αντί να χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά καθαριστικά, που μπορεί να κάνουν το κατοικίδιό σας να θέλει να σημαδέψει ξανά αυτή την περιοχή, ψάξτε για ξύδι. Καθαρίστε πρώτα και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με μια χαρτοπετσέτα.

Στη συνέχεια ψεκάστε τον λεκέ με διάλυμα από ίσες ποσότητες απλού λευκού ξιδιού και νερού και ψεκάστε την περιοχή. Καθαρίστε με χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο ξύδι για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Καθαρίστε τα σημάδια από κηρομπογιά  στους τοίχους με λίγη μαγιονέζα.

Προτού εφαρμόσετε την μαγιονέζα σε ένα μεγάλο κομμάτι του τοίχου προτιμήστε να την εφαρμόσετε σε ένα μικρό σημείο για να δείτε πως αντιδράει το χρώμα του τοίχου στην μαγιονέζα. Αν όλα πάνε καλά εφαρμόστε μαγιονέζα πάνω στα σημάδια από κηρομπογιά και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

Καταπραΰνετε τα τσιμπήματα εντόμων με αλάτι ή μαγειρική σόδα.

Τα τσιμπήματα των μελισσών δεν είναι μόνο επώδυνα, για μερικούς, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργία. Αν λοιπόν η ενόχλησή σας είναι έντονη και εξαπλώνεται, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Εάν το μόνο που έχετε είναι εντοπισμένος πόνος και ευαισθησία, μπορείτε να το ανακουφίσετε με αλάτι ή μαγειρική σόδα. Φτιάξτε μια πάστα  με ίση ποσότητα νερού και αλατιού ή μαγειρικής σόδας και εφαρμόστε εκεί που σας τσίμπησαν.

έξυπνα-κόλπα-με-καθημερινά αντικείμενα-που-θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close