τρόποι-να-κρατήσεις-τα-φίδια-μακριά-από-την-αυλή-σου-

5 τρόποι για να διώξετε τα φίδια . Αυτοί οι 5 τρόποι για να διώξετε τα φίδια την Άνοιξη και το Καλοκαίρι  από το σπίτι σας και την αυλή σας.

Το Καλοκαίρι πλησιάζει και είναι μία υπέροχη εποχή. Όμως το Καλοκαίρι έρχονται και τα φίδια. Βλέπετε το Καλοκαίρι τα φίδια προσπαθούν να βρουν ένα σκιερό μέρος για να ανακουφιστούν από την ζέστη…όπως όλοι μας. Δεν θέλουμε σίγουρα όμως να βρουν καταφύγιο στην αυλή μας.

Αν μένετε στην επαρχία ή έχετε εξοχικό τότε σίγουρα τα φίδια σας απασχολούν. Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 5 τρόπους να κρατήσετε μακριά τα φίδια από την αυλή σας. Διαβάστε παρακάτω:

 Τρόποι για να διώξετε τα φίδια  : Οικολογικά απωθητικά προϊόντα

Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό όταν θέλεις να κρατήσεις τα φίδια μακριά από το σπίτι σου είναι τα χημικά απωθητικά. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι και η καλύτερη διότι αυτά τα χημικά απωθητικά είναι επικινδυνά χημικά τόσο για εμάς όσο και για την φύση ή τα κατοικίδιά μας.

Έτσι μπορείς να επιλέξεις κάποιο ειδικό απωθητικό που απευθύνεται αποκλειστικά για τα φίδια. Υπάρχουν οικολογικά προϊόντα στην αγορά που σε πολλές περιπτώσεις δεν σκοτώνουν τα φίδια, αλλά τα κρατούν μακριά.

Δείτε ακόμα Υγρό για τζάμια : 14 άγνωστες χρήσεις

Έτσι θα διώξεις τα φίδια ενώ παράλληλα θα σεβαστείς την φύση και δεν θα διακινδυνεύσεις κατοικίδια και παιδιά να έρθουν σε επαφή με επικίνδυνες ουσίες που μπορεί και να τα βλάψουν.

 Τρόποι για να διώξετε τα φίδια  : Κράτα την αυλή σου καθαρή από χόρτα

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο τα φίδια δεν έρχονται στην αυλή μας επειδή ψάχνονται για μπελάδες. Προσπαθούν να ανακουφιστούν από την ζέστη και ψάχνουν σκιερά μέρη. Έτσι αν θέλεις να κάνεις τα φίδια να μην σε προτιμήσουν μην ξεχνάς να ξεχορταριάζεις συχνά την αυλή σου. Όσο πιο καθαρή τόσο το καλύτερο.

τρόποι-να-κρατήσεις-τα-φίδια-μακριά-από-την-αυλή-σου-

Photo via: thepressroom.gr

 Τρόποι για να διώξετε τα φίδια  : Κράτα την αυλή σου καθαρή…γενικότερα

Τα φίδια επίσης έρχονται όταν θέλουν να φάνε. Τρέφονται κυρίως με ποντίκια. Τα ποντίκια από την άλλη τρέφονται με ό,τι βρουν σε σπίτια και όχι μόνο. Έτσι μία καθαρή αυλή θα κρατήσει μακριά τα ποντίκια οπότε και τα φίδια μακριά από την αυλή σου.

 Τρόποι για να διώξετε τα φίδια  : Κλείσε τις τρύπες του σπιτιού σου

Όμως μπορεί να κάνεις όλα τα παραπάνω και κατά τύχη να περάσει ένα φίδι στην αυλή σου. Αν δεν βρει να φάει και ένα σκιερό μέρος θα φύγει για το επόμενο μέρος. Αν όμως το σπίτι σου είναι γεμάτο τρύπες δεν είναι απίθανο να τρυπώσει στο σπίτι σου. Γι’ αυτό κάλυψε όλες τις τρύπες του σπιτιού σου με  αφρό πολυουρεθάνης.

τρόποι-να-κρατήσεις-τα-φίδια-μακριά-από-την-αυλή-σου-

Photo via: proionta-tis-fisis.com

 Τρόποι για να διώξετε τα φίδια  : Μάζεψε τα ξύλα και τα σίδερα από την αυλή σου

Μπορεί να μην το ήξερες όμως στα φίδια αρέσει να σέρνονται πάνω σε ξύλα και μέταλλα, ειδικά όταν αυτά είναι οριζόντια. Έτσι τα άχρηστα ξύλα και τα μέταλλα από την αυλή σου πρέπει να πεταχτούν ή τουλάχιστον να αποθηκευτούν σε μέρος που τα φίδια δεν θα έχουν πρόσβαση.

Δείτε ακόμα 5 Zωύφια που βγαίνουν από την λεκάνη και πώς να τα σταματήσετε

τρόποι-να-κρατήσεις-τα-φίδια-μακριά-από-την-αυλή-σου-

Photo via: e-evros.gr

Φιλική υπενθύμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα εκτός από την οχιά, κανένα άλλο φίδι δεν είναι επικίνδυνο. Οπότε, δεν χρειάζεται να φέρνουμε τον πανικό κάθε φορά που βλέπουμε ένα φίδι οπουδήποτε. Οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε μαζί. Καλό Καλοκαίρι!

τρόποι-να-κρατήσεις-τα-φίδια-μακριά-από-την-αυλή-σου-

Photo via: proionta-tis-fisis.com

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close