6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

6 τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν έχει κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια ή στα ξενοδοχεία; Δείτε αυτούς τους 6 τρόπους.

Πολλές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια ή διαμένουν σε ξενοδοχεία. Πριν μία δεκαετία όμως ξεκίνησαν να ξεσπούν τα πρώτα σκάνδαλα ακόμη και στην Ελλάδα για υποκλοπές προσωπικών στιγμών με κρυφές κάμερες σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε αποδυτήρια.

Μάλιστα αρκετές ήταν οι φορές που θύματα υπήρξαν ακόμη και μικρά παιδιά, όταν άρρωστα μυαλά τοποθετούσαν κρυφές κάμερες στα δωμάτια ξενοδοχείων και στα αποδυτήρια και πουλούσαν το υλικό για παιδική π@ρνογραφία.

Δείτε ακόμα Αεροσυνοδοί συμβουλεύουν: Τι δεν πρέπει να φοράμε μέσα στο αεροπλάνο

Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε αλλά δυστυχώς τα άρρωστα μυαλά κυκλοφορούν ακόμη εκεί έξω. Οπότε σίγουρα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το δωμάτιο που διαλέξατε ή το αποδυτήριο που χρησιμοποιείτε εσείς ή τα παιδιά σας είναι ασφαλές. Διότι αυτά συμβαίνουν ακόμη και σε ακριβά ξενοδοχεία.

Έτσι στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε 6 τρόπους για να καταλάβετε αν το ξενοδοχείο ή το αποδυτήριο που μένετε και αλλάζετε έχει ή δεν έχει κρυφές κάμερες. Ένα χρήσιμο άρθρο για κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι ασφαλής έξω από το σπίτι του. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία : Πώς να βρείτε μια κρυφή κάμερα

Τα καλά νέα είναι ότι με λίγη έρευνα και κάποιες γνώσεις, υπάρχουν τρόποι να βρείτε οποιαδήποτε κρυφή κάμερα. Καθώς τα περισσότερα από αυτά θα είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο, με εξοπλισμό ανίχνευσης ή μια εφαρμογή, είναι δυνατή η σάρωση για ραδιοσυχνότητες ή ο έλεγχος του αριθμού των συνδέσεων στο δίκτυο.

Αλλά μια φυσική αναζήτηση μπορεί να είναι πιο αξιόπιστη και να κάνει τη διαφορά. Ας δούμε λοιπόν πώς να το κάνουμε αυτό και από πού να ξεκινήσουμε.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία :Μάθετε τι ψάχνετε.

Υπάρχουν κάμερες ημέρας και νυχτερινές κάμερες. Πολλές έχουν αισθητήρες κίνησης, που σημαίνει ότι θα ενεργοποιούνται μόνο όταν κάτι κινείται κοντά και τις ενεργοποιεί.

Γι’ αυτό είναι μια καλή επιλογή να κάνετε μια φυσική αναζήτηση. Διατίθενται σε πολλά μεγέθη και με διαφορετικές αναλύσεις. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθος, όλες οι κάμερες χρειάζονται καθαρή θέα χωρίς εμπόδια.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία :Ξεκινήστε παρατηρώντας το μέρος στο φως της ημέρας.

Ξεκινήστε παρατηρώντας το μέρος σε κανονικές συνθήκες φωτισμού. Δείτε αν βρείτε περίεργα ή παράξενα τοποθετημένα αντικείμενα. Θυμηθείτε, μια κάμερα χρειάζεται μια καλή οπτική γωνία, χωρίς εμπόδια.

Μια άβολη κουκκίδα σε ένα αντικείμενο ή έναν τοίχο, ένα γυαλιστερό χτύπημα σε ένα αντικείμενο, καλώδια που δεν φαίνεται να ανήκουν στον εξοπλισμό στον οποίο είναι συνδεδεμένα ή πρίζες ρεύματος ή προσαρμογείς συνδεδεμένοι χωρίς προφανή λόγο είναι όλα ύποπτα.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία :Ελέγξτε αν μπορείτε να ακούσετε έναν βόμβο.

Οι κάμερες παράγουν χαμηλό θόρυβο όταν συνδέονται. Δείτε αν μπορείτε να ακούσετε κάτι γενικά ενώ κινείστε κατά μήκος της περιοχής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως μπάνια, κοντά στο κρεβάτι και σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους εργασίας.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία :Δείτε αν όλα τα γύρω αντικείμενα είναι αυτό που φαίνονται.

Ελέγξτε εάν όλα τα αντικείμενα βρίσκονται στις θέσεις που προορίζονται να βρίσκονται και αν λειτουργούν σωστά. Καταστάσεις, όπου ένα αντικείμενο έχει μια περίεργη τρύπα ή πάρα πολλές καλωδιώσεις, ή περιπτώσεις όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα αντικείμενα με την ίδια λειτουργία, είναι περίεργες.

Στα αποδυτήρια, δοκιμάζετε πάντα τους καθρέφτες με ένα απλό κόλπο: αγγίξτε τον καθρέφτη με ένα δάχτυλο και δείτε αν υπάρχει κενό ανάμεσα στο δάχτυλό σας και την αντανάκλασή του.

Σε έναν κανονικό καθρέφτη, υπάρχει ένα κανονικό κενό. Αλλά στους ψεύτικους καθρέφτες, δεν υπάρχει κενό. Μην χρησιμοποιείτε γυμναστήριο όπου χρησιμοποιούνται ψεύτικοι καθρέφτες.

Δείτε ακόμα 9 συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μια μέρα

Τα πιο συνηθισμένα μέρη για να κρύψετε τις κατασκοπευτικές κάμερες μέσα σε ένα σπίτι είναι τα ηλεκτρονικά, που είναι τα πιο συνηθισμένα. Στη συνέχεια, υπάρχουν ανιχνευτές καπνού, ηλεκτρικές πρίζες, όπως μετασχηματιστές ρεύματος, ψηφιακά κουτιά τηλεόρασης και Internet, πρίζες τοίχου, εξοπλισμός φίλτρου αέρα ή ξυπνητήρια.

Άλλα δημοφιλή αντικείμενα που πρέπει να εξετάσετε είναι ρολόγια τοίχου, στυλό, λάμπες λάβας, κουτιά από χαρτομάντιλα, βιβλία και ράφια, θήκες για στεγνωτήρα μαλλιών και λούτρινα αρκουδάκια. Τα φυτά (μεταξύ των φύλλων) και τα βάζα είναι επίσης κοινά, όπως τα μαξιλάρια καναπέδων, οι γάντζοι ρούχων, οι επιφάνειες και τα διακοσμητικά τοίχων.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία : Χρησιμοποιήστε ένα φανάρι.

Αν βρείτε κάτι περίεργο, όπως μια τρύπα ή ένα χτύπημα, αλλά δεν είστε σίγουροι αν μπορεί να είναι μια κάμερα ή απλώς ένα κανονικό πράγμα στο αντικείμενο, ρίξτε ένα έντονο φως απευθείας πάνω του. Εάν πρόκειται για κάμερα, θα αντανακλά ένα «μπλε» φως όταν το κάνετε.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία : Σβήστε τα φώτα και χρησιμοποιήστε το smartphone σας.

Στη συνέχεια, μετά από αυτό το πρώτο βήμα, σβήστε τα φώτα και αναζητήστε μαλακά φωτεινά σημεία. Δεν βρέθηκε κανένα; Τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας.

Το φως φάσματος IR που χρησιμοποιείται από τις νυχτερινές κάμερες είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά όχι στις περισσότερες μπροστινές κάμερες ενός smartphone.

Ενώ βρίσκεστε σε απόλυτο σκοτάδι, χρησιμοποιήστε την μπροστινή σας κάμερα (η οποία συνήθως δεν διαθέτει φίλτρο υπερύθρων) για να κοιτάξετε γύρω από το μέρος. Αν βρείτε κάποιο φως που δεν μπορείτε να δείτε χωρίς την κάμερά σας, ίσως να έχετε βρει κάτι.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

Τρόποι για να βρείτε κρυφές κάμερες σε αποδυτήρια και ξενοδοχεία :Τι να κάνετε αν βρείτε μια κρυφή κάμερα

Εάν βρείτε μια κατασκοπευτική κάμερα που δεν σας αποκαλύφθηκε, θα πρέπει να απομακρυνθείτε αμέσως και να καλέσετε την αστυνομία.

Μην παρεμβαίνετε σε αυτό και μην προσπαθήσετε να ελέγξετε οτιδήποτε άλλο. Ίσως διαγράφετε στοιχεία που χρειάζεται η αστυνομία. Θυμηθείτε, μπορεί να ήταν το άτομο που κατέχει/ενοικιάζει το μέρος, αλλά θα μπορούσε επίσης να το είχε φυτέψει κάποιος καταπατητής για κάποιο άλλο λόγο.

6-τρόποι-για-να-καταλάβετε-αν-υπάρχουν-κρυφές κάμερες-στα-ξενοδοχεία-ή-στα-αποδυτήρια-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close