9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

9 συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μια μέρα. Μακριά από εμάς αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, οπότε μερικές συμβουλές επιβίωσης μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Η αλήθεια είναι πως ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ σε εμάς όμως οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κρίσιμο σε εμάς είναι ακριβώς οι ίδιες με το να συμβεί σε κάποιον άλλον.

Έτσι είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας σε μία ώρα ανάγκης. Γι’ αυτό και έχουμε μοιραστεί μαζί σας στο παρελθόν συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση που θα σας βρει ως θύμα ληστείας.

Δείτε ακόμα Διαδικτυακό φλέρτ: 7 συμβουλές για να μην πέσετε θύμα απατεώνα

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας 9 συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μία μέρα σε διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ένα πολύ σημαντικό άρθρο που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Διαβάστε παρακάτω τις 9 συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μια μέρα. : 

Συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν :Κρατήστε τους αστραγάλους σας σε μια καταιγίδα.

Εάν βρεθείτε έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας με κεραυνούς χωρίς ασφαλές καταφύγιο, θα πρέπει να ενώσετε τα πόδια σας και να πιάσετε τους αστραγάλους σας με το κεφάλι σας όσο πιο χαμηλωμένο γίνεται.

Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τους εαυτούς σας από τους κεραυνούς δίνοντάς του μια ταχύτερη διαδρομή μέσω του σώματός σας προς το έδαφος. Αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή από το να στέκεστε κάτω από ένα δέντρο ή να ξαπλώνετε στο έδαφος, που είναι επικίνδυνα.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο με σαπούνι για να αντιμετωπίσετε τα εξανθήματα από δηλητηριώδη κισσό.

Για τη θεραπεία ενός ήπιου εξανθήματος από δηλητηριώδη κισσό, συνιστάται να το πλένετε με ζεστό σαπουνόνερο το συντομότερο δυνατό. Το να κάνετε σύντομα χλιαρά μπάνια μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του ερεθιστικού ελαίου από δηλητηριώδη κισσό που προκαλεί το έγκαυμα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ στο νερό του μπάνιου για να βοηθήσετε περαιτέρω με τον κνησμό.

Ωστόσο, εάν το εξάνθημα είναι πιο σοβαρό και εμφανίζετε πυρετό, πρήξιμο και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας, τότε συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Συμβουλές επιβίωσης :Κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας, μην περπατάτε μέσα σε νερό με βάθος πάνω από 6 ίντσες.

Το νερό μπορεί να είναι μια αληθινή δύναμη της φύσης, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας, όταν χρειάζονται μόνο 6 ίντσες κινούμενου νερού για να σας ρίξει από τα πόδια σας και να σας παρασύρει. Επιπλέον, μόλις 1 πόδι πλημμυρικού νερού έχει αρκετή ισχύ για να σαρώσει το αυτοκίνητό σας.

Έτσι, ακόμα κι αν το νερό δεν φαίνεται να είναι πολύ βαθύ ή γρήγορο, είναι καλύτερο να το αποφύγετε πάση θυσία ή να βρείτε στάσιμο νερό στο  οποίο μπορείτε να περπατήσετε.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Μείνετε σε χαμηλό έδαφος κατά τη διάρκεια μιας άγριας πυρκαγιάς.

Αυτό που λίγοι άνθρωποι ίσως γνωρίζουν είναι ότι η φωτιά στην πραγματικότητα ταξιδεύει πιο γρήγορα στην ανηφόρα καθώς ανεβαίνει ο ζεστός αέρας. Στην πραγματικότητα, η ταχύτητά της μπορεί να διπλασιάζεται κάθε 10 μοίρες της ανοδικής κλίσης.

Επομένως, θα πρέπει να αποφύγετε τα ψηλά εδάφη αν είναι δυνατόν ή να τρέξετε στην χαμηλότερη πλαγιά σε άλλη πλευρά του λόφου. Εάν βρεθείτε παγιδευμένος από τις φλόγες, τότε μπορείτε να τρέξετε προς τη φωτιά για να βρείτε ένα καταφύγιο στην άκρη της φωτιάς.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Μάθετε πώς να περιμένετε μια ανεμοθύελλα.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου πλησιάζει μια αμμοθύελλα και δεν μπορείτε να την περιμένετε σε ένα αυτοκίνητο ή ένα καταφύγιο, τότε βρείτε κάτι να κρυφτείτε από πίσω. Αυτό μπορεί να είναι ένας βράχος ή ένα δέντρο.

Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας με ένα κομμάτι ύφασμα (σαν μπαντάνα) για να τα προστατέψετε και περιμένετε να περάσει η ανεμοθύελλα. Είναι καλύτερο αν μπορείτε να βρέξετε το κομμάτι ύφασμα πριν το φορέσετε.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Συμβουλές επιβίωσης :Μάθετε πού να προστατευθείτε με ασφάλεια από έναν ανεμοστρόβιλο.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους τοίχους ανάμεσα σε εσάς και τον άνεμο και να παραμένετε στον χαμηλότερο όροφο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πηγαίνετε σε ένα εσωτερικό μπάνιο ή διάδρομο και καλύπτεστε με ένα στρώμα ή σέρνεστε κάτω από έναν πάγκο εργασίας.

Εάν βρίσκεστε σε ένα πολυώροφο κτίριο, τότε να έχετε κατά νου τι υπάρχει από πάνω σας, ώστε να μην τοποθετείτε τον εαυτό σας κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που μπορεί να πέσει πάνω σας.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Συμβουλές επιβίωσης :Πηδήξτε στο νερό με τον σωστό τρόπο.

Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο που να μην έχει βράχους ή άλλα συντρίμμια και να είναι ασφαλές για προσγείωση. Όταν πηδάτε θα πρέπει να λυγίζετε ελαφρά την πλάτη σας με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα κάτω.

Μόλις βρεθείτε στο νερό, θα πρέπει να απλώσετε τα χέρια και τα πόδια σας το συντομότερο δυνατό για να επιβραδύνετε τον εαυτό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν ξέρετε πόσο βαθιά είναι η θάλασσα.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο του αστεριού για την πιο σύντομη διαδρομή.

Αυτό το ελάχιστα γνωστό γεγονός μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπου πρέπει να βγείτε γρήγορα από ένα κτίριο.

Το σύμβολο του αστεριού θα σας δείξει ποιος όροφος έχει την πιο άμεση έξοδο από ένα κτίριο. Αυτό είναι επίσης κάτι σημαντικό για τους πρώτους ανταποκριτές όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη σε ένα κτίριο – για μια γρήγορη έξοδο.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Συμβουλές επιβίωσης :Χρησιμοποιήστε ένα κουτί αναψυκτικού και ένα μπουκάλι νερό για να κάνετε το αλμυρό νερό πόσιμο.

Για να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σε πόσιμο νερό, θα χρειαστεί να κόψετε το πάνω μέρος από ένα κουτί σόδας και να το γεμίσετε με αλμυρό νερό. Στη συνέχεια κόψτε το κάτω μέρος ενός μεγαλύτερου πλαστικού μπουκαλιού νερού και γυρίστε το κάτω μέρος προς τα πάνω για να φτιάξετε ένα χείλος.

Τοποθετήστε το δοχείο μέσα στο μπουκάλι νερού, αφήστε το στον ήλιο και περιμένετε. Το νερό θα εξατμιστεί και θα διηθηθεί στο χείλος, αφαιρώντας το αλάτι.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

Μπόνους: Χρησιμοποιήστε κάλτσες για να μειώσετε τον κνησμό από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δυσάρεστο και άβολο μπορεί να είναι το τσίμπημα των κουνουπιών, ειδικά αν μολυνθούν. Ένας χρήστης του Διαδικτύου διαπίστωσε ότι φορώντας κάλτσες απέτρεπε τη φαγούρα των δαγκωμάτων τους. Η στεγανότητα του υφάσματος στο δέρμα πιθανότατα βοηθάει στο να μην χρειάζεται να τα ξύνετε κάθε 2 δευτερόλεπτα.

9-συμβουλές-που-θα-σας-βοηθήσουν-σε-μία-έκτακτη ανάγκη-

All photos via: brightside.me

Γνωρίζετε κάποιες άλλες συμβουλές επιβίωσης; Γράψτε μας στα σχόλια

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close