τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

Οι αεροσυνοδοί συμβουλεύουν για το ποια ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ δεν πρέπει να φοράμε στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο – όσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτό σε πολλούς -. Τώρα που έφτασε το Καλοκαιράκι είναι πολύ λογικό πολλοί από εμάς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές με το αεροπλάνο.

Η αλήθεια είναι πως για μέσα στην Ελλάδα, το αεροπλάνο είναι το πιο άνετο και το πιο γρήγορο μεταφορικό μέσο. Οπότε δε θα μας φανεί παράξενο αν προτιμήσατε το αεροπλάνο από ότι το καράβι – αν σας δόθηκε αυτή η επιλογή για τον καλοκαιρινό σας προορισμό.

Δείτε ακόμα Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο θανάσιμος κίνδυνος που μπορεί να ρίξει ένα αεροπλάνο και δεν είχες φανταστεί ποτέ

Αν όμως δεν έχετε ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο πιθανότατα να μην γνωρίζετε αυτά που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Ή μπορεί και να μην είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μερικά ρούχα και παπούτσια, μπορεί να είναι απαγορευτικά στο αεροπλάνο, επειδή κανείς δεν σας το είπε.

Αεροσυνοδοί λοιπόν που φυσικά ξέρουν απέξω και ανακατωτά τους άγραφους αλλά και τους γραμμένους κανόνες κάθε αεροπλάνου, μοιράζονται μαζί μας για το ποια ρούχα ή παπούτσια δεν πρέπει να φοράμε σε μία πτήση ή στο αεροδρόμιο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης και ο Ο Αληθινος λόγος που οι Αεροσυνοδοί σας αναγκάζουν να σηκώνετε τα κλείστρα των παραθύρων κατά την απογείωση του Αεροπλάνου.  Διαβάστε παρακάτω: 

1. Στενά ρούχα

Το στενό τζιν μπορεί να σας φαίνεται υπέροχο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια άβολη πτήση. Πρέπει να φοράτε κάτι που επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες πτήσεις μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο θρόμβωσης βαθιάς φλέβας (θρόμβος αίματος που εμφανίζεται συνήθως στο πόδι). Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν φοράτε στενά ρούχα.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

2. Φακοί επαφής

Ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι διαφορετικός από τον αέρα στην ξηρά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αέρας που κυκλοφορεί στην καμπίνα, βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και η καμπίνα δεν έχει την απαραίτητη υγρασία.

Αυτός ο ξηρός αέρας μπορεί να είναι ερεθιστικός για τα μάτια, ειδικά για εκείνους που φορούν φακούς επαφής. Για το λόγο αυτό, προτείνεται οι επιβάτες να φορούν τα γυαλιά τους.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

 

3. Εύφλεκτα υλικά

Αν και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε μία πτήση είναι ασυνήθιστες, είναι πάντα καλό να είστε προετοιμασμένοι. Ορισμένα υλικά είναι εύφλεκτα, όπως τα λεπτά υφάσματα ή το βαμβάκι και το λινό. Τα παχύτερα υφάσματα θεωρούνται γενικά πιο ασφαλή για χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

4. Ψηλά τακούνια

Τα ψηλά τακούνια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης δεν είναι βολικά στο αεροδρόμιο επειδή τα αεροδρόμια είναι πολύ μεγάλα και τα ψηλά τακούνια σας μπορεί να σας κουράσουν.

Επιπλέον, τα ψηλά τακούνια δεν είναι κατασκευασμένα από ελαστικό ύφασμα και συχνά μπορεί να είναι σφιχτά. Στις μακρινές πτήσεις, τα πόδια μας τείνουν να πρήζονται, οπότε τα άνετα, ευρύχωρα παπούτσια είναι προτιμότερα.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

5. Δεν φοράτε χοντρά ρούχα

Οι πτήσεις συχνά είναι πιο κρύες για να αποφεύγονται οι λιποθυμίες. Είναι λοιπόν συνετό να φοράτε πιο παχιά ρούχα ή και περισσότερα ρούχα έτσι ώστε να μην νιώθετε ότι κρυώνετε μέσα στο αεροπλάνο.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

6. Μεταλλικά αξεσουάρ

Μπορείτε να περάσετε γρηγορότερα από την ασφάλεια του αεροδρομίου εάν επιλέξετε να μην τα φορέσετε ή να τα αφαιρέσετε και να τα αποθηκεύσετε εκ των προτέρων στη χειραποσκευή σας. Η εκκίνηση ανιχνευτών μετάλλων μπορεί πραγματικά να σας επιβραδύνει και κανείς δεν θέλει να καθυστερήσει.

Δείτε ακόμα Viral βίντεο: Παραλίγο να διώξουν οικογένεια από αεροπλάνο επειδή το παιδί δεν φορούσε μάσκα

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

7. Πολύπλοκα ρούχα

Σε μία πτήση πρέπει να φορέσετε ρούχα που ξέρετε ότι σας είναι άνετα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο από εσάς για να τα βγάλετε και να τα βάλετε. Φανταστείτε να χρειάζεστε την τουαλέτα και να κάνετε 10 λεπτά για να γδυθείτε και άλλα 10 για να ντυθείτε.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

8. Άρωμα και κολόνια

Μπορεί να σας αρέσει η μυρωδιά του αρώματός σας, αλλά στους συνεπιβάτες σας στην πτήση, μπορεί και όχι.  Ο αέρας δεν ανακυκλώνεται στις πτήσεις και δεν μπορείτε απλώς να ανοίξετε ένα παράθυρο για να αφήσετε τη μυρωδιά να βγει έξω.

Επίσης, δεν θα γνωρίζετε αν οι άνθρωποι έχουν αλλεργίες στα συστατικά του αρώματος/κολόνιας που φορέσατε ή εάν κάποιος στην πτήση σας έχει άσθμα που προκαλείται από άρωμα.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

9. Υφάσματα που σας φέρνουν φαγούρα

Μπορεί για λίγη ώρα το αγαπημένο σας μπλουζάκι να μην σας φέρνει φαγούρα, αλλά μπορεί αν το φοράτε για πολλές ώρες το ύφασμά του να σας ερεθίσει. Φορέστε υφάσματα που αναπνέουν και είναι μαλακά για να αποφευχθεί η τριβή ή ο ερεθισμός του δέρματος κατά την πτήση σας.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

10. Προσβλητικά συνθήματα ή γραφικά

Θέλετε η πτήση σας να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα μπλουζάκια με εκρηκτικά ή προσβλητικά συνθήματα.

Θα μπορούσατε να απομακρυνθείτε  από μια πτήση εάν είστε ντυμένοι πολύ ακατάλληλα. Υπάρχουν επίσης παιδιά στις πτήσεις και ποτέ δεν ξέρεις τι θα θεωρήσει ως προσβολή ένας γονιός  οπότε είναι καλύτερο είναι να φοράς πιο ουδέτερα ρούχα.

τι_δεν_πρέπει_να-φοράμε_στο_αεροπλάνο_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close