8 Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας

8 Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας. Αυτά τα ινδικά κόλπα θα σας γεμίσουν ευεξία και θα ωφελήσουν το σώμα σας ολοκληρωτικά και σε κάθε πτυχή του.

Με τόσες πολλές νέες ρουτίνες γυμναστικής και συμπληρώματα για να κάνουμε τους μύες μας πιο ογκώδεις, μαζί με τις εξωφρενικές διατροφικές τάσεις, μερικές φορές νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε στα βασικά.

Η Ινδία, η γενέτειρα τόσων πολλών ολιστικών κινημάτων, είναι το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση. Η προσέγγισή τους είναι πιο παραδοσιακή και λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου για να βρει μια ισορροπία μεταξύ σώματος και νου.

Δείτε ακόμα Τα smoothies αυτά ενισχύουν την μνήμη, καθαρίζουν τις αρτηρίες και το έντερο

Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς 8 ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας. Αυτά τα κόλπα θα σας γεμίσουν ευεξία και θα ωφελήσουν το σώμα σας ολοκληρωτικά και σε κάθε πτυχή του με τον πιο φυσικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω: 

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Καθαρίστε το σώμα σας με στεγνό βούρτσισμα.

Αυτή η αρχαία τεχνική συνίσταται στην απολέπιση του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα φυσικό πινέλο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από τους αστραγάλους σας και να κινηθείτε προς τα πάνω προς την κατεύθυνση της καρδιάς σας κάνοντας μεγάλες κινήσεις.

Μπορεί να διεγείρει το λεμφικό σύστημα και να απομακρύνει τις τοξίνες. Επίσης, απολεπίζει το δέρμα και μειώνει την κυτταρίτιδα, παρέχοντάς σας έτσι απαλό. Επιπλέον, αυτή η τεχνική αυτοφροντίδας θα σας κάνει να νιώσετε πιο χαλαροί μετά από μια κουραστική και κοπιαστική μέρα.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Τα μπαχαρικά είναι σύμμαχοί σας.

Τα μπαχαρικά μπορούν πραγματικά να κάνουν πολλά περισσότερα από το να ενισχύσουν απλώς τις γεύσεις. Μπορεί να προσφέρουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε τον κουρκουμά για να μειώσετε τη φλεγμονή και να προστατεύσετε την καρδιά σας, το τζίντζερ για να βοηθήσετε την πέψη σας, την κανέλα για να ρυθμίσετε το σάκχαρό σας και το μπαχάρι ως αντιβακτηριακό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τη μόλυνση.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα ειδικό μασάζ.

Μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτό το χαλαρωτικό τελετουργικό που έχει μια μοναδική προσέγγιση κατά τη θεραπεία της γενικής μυϊκής έντασης στο σώμα.

Αυτό που το κάνει μοναδικό στο είδος του είναι ότι χρησιμοποιεί έναν κύκλο από ζύμη σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος και μια λίμνη ζεστού λαδιού που λιμνάζεται στο κέντρο της ζύμης. Ο σκοπός των ελαίων είναι να θρέφουν τον υποκείμενο ιστό.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Κρατήστε το στόμα σας καθαρό.

Το χρώμα της γλώσσας σας μπορεί να σας πει πολλά για τη στοματική σας υγεία. Αν παρατηρήσετε ότι φαίνεται λευκή, τότε καλύτερα να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική.

Αποτελείται από τη χρήση ενός κυρτού εργαλείου για το ξύσιμο της γλώσσας προκειμένου να απαλλαγούμε από τα επιβλαβή βακτήρια, να εξαλείψουμε την κακοσμία και να βελτιώσουμε την ευαισθησία των γευστικών σας κάλυκων.

Αυτή η ξύστρα γλώσσας – μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι – θα πρέπει ιδανικά να είναι κατασκευασμένη από χαλκό, χρυσό ή ορείχαλκο.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Κάντε σωστά γυμναστική.

Όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης και τις χημικές ουσίες «καλής αίσθησης» —γνωστές και ως ενδορφίνες— που απελευθερώνει το σώμα μας μετά από μια προπόνηση.

Ωστόσο, τείνουμε να απαιτούμε πάρα πολλά  από το σώμα μας όταν θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα σημάδια της υπερπροπόνησης και να μειώσουμε την ποσότητα που ασκούμαστε στο μισό. Μπορείτε να κάνετε κάτι ελαφρύ, όπως βόλτες με δύναμη, γιόγκα ή ακόμα και μαθήματα χορού. Το σώμα σας σίγουρα θα είναι ευγνώμων!

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Δώστε μια ευκαιρία στον διαλογισμό.

Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική συνήθεια που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας. Η συνολική μας ευημερία εξαρτάται από την ισορροπία μεταξύ του σώματος και του νου μας. Ορισμένοι παράγοντες, όπως το στρες, η αϋπνία και το άγχος, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα μας.

Εκτός από ένα εργαλείο για τη διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων, ο τακτικός διαλογισμός μπορεί επίσης να σας προσφέρει μια πιο θετική άποψη για τη ζωή. Γι’ αυτό μείνετε ήρεμοι και διαλογιστείτε!

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Κάντε ασκήσεις αναπνοής.

Η αναπνοή είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνουμε στη ζωή μας, αν και συνήθως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Ωστόσο, η πρακτική της ελεγχόμενης αναπνοής – παράλληλα με τον διαλογισμό και τη γιόγκα – είναι η τέλεια τριάδα για τη διαδικασία θεραπείας και το αίσθημα ικανοποίησης.

Αυτές οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο δίνοντάς μας περισσότερη ενέργεια, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε και παραμένοντας συγκεντρωμένοι στο παρόν.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

Αρχαία ινδικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας: Δοκιμάστε αυτό το αρχαίο ινδικό μυστικό για τα μαλλιά.

Για να λειτουργήσει πραγματικά, είναι σημαντικό να το κάνετε τακτικά, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και σε στεγνά μαλλιά. Ακολουθούν μερικά βήματα που θα σας καθοδηγήσουν εάν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά:

1. Προσθέστε μερικές κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να ζεσταθεί.
2. Ρίξτε μια λεπτή κλωστή λαδιού στο στέμμα του κεφαλιού σας. Στη συνέχεια, χτυπήστε απαλά αυτήν την περιοχή με την παλάμη σας περίπου 8 φορές.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πιστεύεται ότι μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία και, κατά συνέπεια, την ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Τέλος, κάντε μασάζ στην περιοχή.

Δείτε ακόμα 10 υγιεινές συνήθειες που μπορούμε να μάθουμε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια

3. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο λάδι στο ψηλότερο σημείο του κεφαλιού σας και κάντε μασάζ στην περιοχή.
4. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι στο τριχωτό της κεφαλής σας και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις.

5. Μπορείτε είτε να αφήσετε το λάδι να δράσει για 1 ή 2 ώρες είτε όλη τη νύχτα (βάλτε μια πετσέτα στο μαξιλάρι σας για να μην καταστρέψετε τη μαξιλαροθήκη). Ξεπλύνετε το όταν τελειώσετε.

8-αρχαία ινδικά-κόλπα-για-το-σώμα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διατροφή και το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close