10 γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι

10 γυμναστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις θα τονώσουν το σώμα σας χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Η γυμναστική είναι απαραίτητη σε κάθε άνθρωπο. Μέσα από την γυμναστική το σώμα αποκτά μία πιο όμορφη εικόνα αλλά και ο οργανισμός γίνεται πιο δυνατός. Η γυμναστική βοηθάει στο να ζήσουμε περισσότερο και φυσικά να ζήσουμε με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αν λοιπόν έχετε παραμελήσει το σώμα σας και θέλετε να του δείξετε λίγη αγάπη, μία πιο ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με μερικές γυμναστικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να δείτε αλλαγή και στον καθρέφτη και στην καθημερινότητά σας.

Δείτε ακόμα Σωματικό λίπος : Πως θα φύγει από το σώμα

Καταλαβαίνουμε όμως ότι το να κάνεις γυμναστική από την στιγμή που μέχρι χθες ήσουν από καναπέ σε κρεβάτι και από κρεβάτι σε καναπέ δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας δείξουμε μερικές γυμναστικές ασκήσεις που θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Διαβάστε παρακάτω:

Κράτα τα πόδια σου σε ευθεία θέση και ανασήκωσέ τα

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια και τα πόδια ίσια. Σηκώστε και τα δύο σας πόδια σε γωνία 90 μοιρών και στη συνέχεια χαμηλώστε τα αργά προς τα κάτω. Κάντε 2 σετ των 10 επαναλήψεων.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Η γυμναστική άσκηση για το ισχίο

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τις φτέρνες κάτω από τον πισινό σας. Σηκώστε τους γοφούς σας για να σχηματίσετε μια ευθεία γραμμή μεταξύ των γονάτων και των ώμων σας.

Στη συνέχεια, πιέστε τον πισινό σας και δεσμεύστε τον κορμό σας καθώς σηκώνετε το λυγισμένο πόδι σας προς τα πάνω και το φέρνετε πάνω από το ισχίο σας. Τοποθετήστε το πόδι πίσω και επαναλάβετε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Η γυμναστική άσκηση με τα γόνατα

Σταθείτε στα τέσσερα, τους καρπούς κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατα ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Σηκώστε το πόδι σας προς τα πάνω και έξω στο πλάι μέχρι να είναι στο ίδιο επίπεδο με το ισχίο σας. Βγάλε το πόδι στο πλάι και τοποθέτησέ το αργά προς τα κάτω. Κάντε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

Δείτε ακόμα Πολύτιμες συμβουλές από έναν επαγγελματία γυμναστή για σένα που ξεκινάς τώρα γυμναστική

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Σανίδα στους αγκώνες

Τοποθετήστε τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας, με τις παλάμες προς τα κάτω. Τοποθετήστε τα πόδια σας τόσο φαρδιά όσο οι γοφοί σας και βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας σχηματίζει μια ευθεία γραμμή.

Στη συνέχεια, σηκώστε αργά τον κορμό σας προς τα πάνω, πιέζοντας τους κοιλιακούς σας και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Μπορείτε να το επαναλάβετε γρήγορα ή να κρατήσετε την ίδια στάση για 10 δευτερόλεπτα.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Γυμναστική άσκηση με τον κορμό σας

Ξαπλώστε ανάσκελα, τεντώνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Εισπνεύστε και σηκωθείτε αργά και λυγίστε το σώμα σας σε γωνία 90 μοιρών. Στη συνέχεια, κατεβείτε αργά. Κάντε 3-5 σετ των 15 επαναλήψεων.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Η γυμναστική άσκηση push up

Ξαπλώστε στο στομάχι σας με τα χέρια λυγισμένα στα πλάγια. Σπρώξτε τον εαυτό σας μέχρι το κάτω μέρος της κοιλιάς σας η οποία πρέπει να ακουμπάει ελαφρώς πάνω από το κρεβάτι. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 15 φορές.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Η γυμναστική άσκηση με την σπονδυλική στήλη

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια ίσια. Ανοίξτε τα χέρια σας και κρατήστε τα πιεσμένα στο κρεβάτι για σταθερότητα. Σηκώστε το πόδι σας προς την οροφή και χαμηλώστε το προς το κρεβάτι και προς την αντίθετη πλευρά. Μείνετε στην ίδια στάση, σηκώστε το πόδι πίσω στο κέντρο και χαμηλώστε το πόδι προς τα κάτω. Επαναλάβετε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Οι κάμψεις στο κρεβάτι

Ξαπλώστε ανάσκελα και απλώστε τα πόδια σας πάνω από τους γοφούς σας. Λυγίστε τα πόδια σας, κρατώντας τις φτέρνες σας ενωμένες. Λυγίστε τα γόνατά σας και ισιώστε τα προς τα πίσω, ελέγχοντας την κίνηση με τους εσωτερικούς μηρούς σας. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Η γυμναστική άσκηση στα πλάγια

Ξαπλώστε στη μία πλευρά, τεντώστε το κάτω χέρι σας για στήριξη και στοιβάστε τα πόδια σας. Σφίξτε το εσωτερικό των μηρών και των ποδιών σας μαζί και ανασηκώστε τα αργά. Κρατήστε για 1-2 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τα πόδια σας χωρίς να αγγίξετε το κρεβάτι. Κάντε 2 σετ των 15 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

Κύκλοι στο εσωτερικό του μηρού

Ξαπλώστε στη μία πλευρά και χρησιμοποιήστε το κάτω χέρι σας για να στηρίξετε το κεφάλι σας. Λυγίστε το πάνω πόδι σας και τοποθετήστε το σταθερά στο κρεβάτι. Σηκώστε το πόδι προς τα πάνω. Σχεδιάστε πολλούς κύκλους με το ανασηκωμένο πόδι. Επαναλάβετε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

γυμναστικές-ασκήσεις-στο-κρεβάτι-

All photos via brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close