8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

8 κανόνες επιβίωσης που νομίζαμε ότι είναι μύθος όμως λειτουργούν πραγματικά. Νομίζαμε ότι αυτοί οι κανόνες επιβίωσης είναι μύθος, όμως λειτουργούν πραγματικά.

Υπάρχουν πράγματα σχετικά με την επιβίωσή μας σε μία στιγμή έκτακτης ανάγκης που έχουν κυκλοφορήσει από γενιές σε γενιές. Για παράδειγμα οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι μπορούμε να ρουφήξουμε το δηλητήριο του φιδιού ή ότι το βούτυρο κάνει καλό στα εγκαύματα.

Δυστυχώς όμως αυτοί οι κανόνες επιβίωσης είναι μύθος διότι τίποτα από αυτά δεν έχουν αποδειχτεί επιστημονικά. Έτσι εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μία λίστα με τους 8 κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος αλλά και τι πρέπει να κάνουμε στην πραγματικότητα. Διαβάστε παρακάτω: 

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να ξεφύγετε με ασφάλεια από απειλητικούς σκύλους

Οι λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να επιτεθεί δεν είναι τόσο ξεκάθαροι. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το να προσπαθήσετε να απειλήσετε το σκυλί φωνάζοντας ή κλωτσώντας το δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, καθώς αυτό απλώς θα το εξοργίσει περισσότερο.

Ούτε πρέπει να προσπαθήσετε να τρέξετε μακριά γιατί, το πιθανότερο είναι, ότι θα σας κυνηγήσει. Τι να κάνετε: Εάν φοράτε σακάκι ή παλτό, βγάλτε το απαλά και τοποθετήστε το πάνω στο ζώο. Θα καταφέρετε να ξεφύγετε αποσπώντας την προσοχή.

Εάν υπάρχουν περισσότεροι από ένας σκύλοι, προσπαθήστε να σταθείτε σε έναν τοίχο προστατεύοντας τις ζωτικές σας περιοχές: πρόσωπο, στήθος και λαιμό. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορούν να σας περιβάλλουν, αφήνοντάς σας ακόμα πιο ευάλωτο.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να βοηθήσετε στην επούλωση μιας πληγής

Δεν μας έχουν συμβουλέψει καλά για τα θαύματα που μπορούν να κάνουν οι αλοιφές εάν έχετε μια πληγή. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε εξάνθημα από τη χρήση τους παρά να θεραπεύσετε το τραύμα.

Εκτός εάν η πληγή είναι πολύ βαθιά, οπότε θα πρέπει να πάτε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να τη θεραπεύσετε στο σπίτι, αλλά φροντίστε να μην περιμένετε πολύ πριν συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τι να κάνετε: Μερικές φορές η πιο απλή λύση είναι η σωστή. Καθαρίστε την πληγή με κρύο νερό και σαπούνι γλυκερίνης χωρίς άρωμα. Όταν στεγνώσει, βάλτε έναν επίδεσμο.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να αντιμετωπίσετε τη διακοπή ρεύματος

Αυτού του είδους τα γεγονότα συνήθως μας ακινητοποιούν και, αν δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι ή ενημερωμένοι, μπορεί να καταλήξουμε να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε πλήρη καταστροφή. Μην το παίξετε ήρωες και προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Το άγγιγμα τυχόν κατεστραμμένων γραμμών ρεύματος μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Επίσης, το άναμμα κεριών είναι τόσο παλιά τεχνική. Μπορεί να καταλήξετε να προκαλέσετε μια ακούσια πυρκαγιά και, επιπλέον, να μην προσφέρουν αρκετά δυνατό φως.

Τι να κάνετε: Να είστε πάντα έτοιμοι εκ των προτέρων για τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δημιουργώντας ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Δείτε ακόμα 7 έξυπνα κόλπα που θα σας σώσουν σε μία έκτακτη ανάγκη

Εφοδιαστείτε με χρήσιμες προμήθειες όπως φακούς και εμφιαλωμένο νερό και βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας γνωρίζει πού τα κρατάτε. Θα μπορούσατε επίσης να επενδύσετε σε μια γεννήτρια, ώστε οι πιο σημαντικές συσκευές να συνεχίσουν να λειτουργούν έως ότου επανέλθει η τροφοδοσία.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος :Πώς να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα

Αυτό το είδος τραυματισμού του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Ωστόσο, μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στο σπίτι δεν είναι αποτελεσματικές.

Το να βάλετε βούτυρο, ξύδι, χυμό κρεμμυδιού ή ένα κομμάτι μπριζόλας στην πληγή μπορεί πραγματικά να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Είναι καλύτερα να κρατήσετε αυτά τα συστατικά για το επόμενο γεύμα σας.

Τι να κάνετε: Θα πρέπει πρώτα να βυθίσετε την πληγή σε δροσερό νερό. Εάν δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε βαζελίνη 2 ή 3 φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμα Προετοιμαστείτε με τα παιδιά σας για μια έκτακτη ανάγκη !

Στη συνέχεια, καλύψτε αυτήν την περιοχή με έναν επίδεσμο. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να σκάσετε φουσκάλες που μπορεί να εμφανιστούν και πρέπει να προστατεύσετε το καμένο δέρμα από τον ήλιο.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να ξεφορτωθείς κάποιον που σε ακολουθεί

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος μπορεί να σας ακολουθεί, είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσετε να επιταχύνετε τον ρυθμό σας και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο σπίτι.

Ωστόσο, κάνοντας αυτό θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε μια ακόμη πιο δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Ο εισβολέας μπορεί να προσπαθήσει να εισέλθει μαζί σας. Αν όχι, θα ξέρουν σίγουρα τη διεύθυνσή σας και θα μπορούσαν να επιστρέψουν και να σας προλάβουν.

Τι να κάνετε: Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το άτομο σας ακολουθεί πραγματικά. Δοκιμάστε να διασχίσετε το δρόμο ή να κάνετε διαφορετικές στροφές για να δείτε αν είναι ακόμα πίσω σας.

Δείτε ακόμα 12 έξυπνα κόλπα που θα σε σώσουν από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Εάν ναι, τότε προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και κατευθυνθείτε προς μια πολυσύχναστη περιοχή όπως ένα καφέ. Μπορεί επίσης να θέλετε να φωνάξετε «φωτιά» για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων γύρω σας. Αυτό πιθανότατα θα τρομάξει τον δράστη.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο τον Χειμώνα

Ακόμη και για τους πιο έμπειρους οδηγούς, οι συνθήκες του δρόμου κατά τους σκληρούς χειμερινούς μήνες μπορεί να είναι μια πρόκληση. Πολλοί πιστεύουν ότι το ξεφούσκωμα των ελαστικών κάνει θαύματα σε παγωμένους δρόμους, αλλά αυτό είναι ένας αστικός μύθος.

Μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε δύσκολη οδήγηση και δεν θα μπορείτε να σκάψετε το δρόμο σας μέσα στο χιόνι όπως θα κάνατε αν είχατε πλήρως φουσκωμένα λάστιχα.

Τι να κάνετε: Θυμηθείτε να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να οδηγείτε στο χιόνι. Πάρτε αλυσίδες ή ελαστικά με καρφιά σε όλους τους τροχούς σας και ετοιμάστε ένα κουτί βοηθειών για να το κρατήσετε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας.

Δείτε ακόμα 9 συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μια μέρα

Συμπεριλάβετε ένα σακουλάκι με άμμο, αλάτι ή — είτε το πιστεύετε είτε όχι — απορρίμματα γατούλας, ένα σχοινί ρυμούλκησης, ένα φτυάρι χιονιού, φωτοβολίδες ή φώτα έκτακτης ανάγκης και ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

 Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να επιβιώσετε από ένα κύμα καύσωνα

Το να ξεγελάς τη μητέρα φύση μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή την υγεία, ο καθένας μπορεί να υποστεί θερμοπληξία.

Η δίψα δεν είναι ένας δείκτης του πόσο ενυδατωμένοι είστε αφού, τη στιγμή που διψάτε, το σώμα σας έχει ήδη χάσει υγρά. Δεν πρέπει να αντικαταστήσετε το νερό με αθλητικά ποτά, καθώς τα περισσότερα περιέχουν καφεΐνη που θα σας κάνει να διψάσετε ακόμα περισσότερο.

Τι να κάνετε: Ακόμα κι αν δεν πεινάτε, προσπαθήστε να τρώτε μικρά γεύματα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όλη την ημέρα. Τα πικάντικα τρόφιμα σας κάνουν να ιδρώνετε και, ως εκ τούτου, βοηθούν στην πτώση της θερμοκρασίας του πυρήνα σας.

Δείτε ακόμα Παιδί και θάλασσα- Πρώτες βοήθειες αν πατήσει τσούχτρα, μέδουσα ή πάθει κράμπα. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε από τον Σ. Μαζάνη

Επίσης, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και να γνωρίζετε τα συμπτώματα της αφυδάτωσης, όπως γρήγορο καρδιακό παλμό, ναυτία, απώλεια αισθήσεων και ζάλη ή κόπωση.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

Κανόνες επιβίωσης που είναι μύθος : Πώς να ενεργήσετε αν σας τσιμπήσει σκορπιός

Οι σκορπιοί θεωρούνται σιωπηλή απειλή αφού συνήθως κρύβονται στα πιο απροσδόκητα μέρη, ακόμα και στα παπούτσια σας. Αν και τα περισσότερα τσιμπήματα δεν είναι σοβαρά, θα πρέπει να φροντίσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Μην πας να το παίξεις Ράμπο και προσπαθήσεις να ρουφήξεις το δηλητήριο γιατί αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου. Επίσης, ο πάγος δεν θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση και μπορεί να αποτύχει, αυξάνοντας την ένταση του πόνου.

Τι να κάνετε: Ο καθαρισμός του σημείου του τσιμπήματος με σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πιθανών μολύνσεων. Για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόζετε κρύες, υγρές κομπρέσες κάθε 2 ώρες και να ανυψώνετε την περιοχή που τσιμπήθηκε πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας.

8-κανόνες επιβίωσης-που-είναι-μύθος-και-τι-πρέπει-να-κάνουμε-στην-πραγματικότητα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close