οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

8 οικονομικοί τρόποι να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό τον Χειμώνα. Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα κρατήσουν το σπίτι σας ζεστό ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του Χειμώνα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Τον Χειμώνα οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα πέφτουν αρκετά. Μπορεί να μας αρέσει να χουχουλιάζουμε μπροστά από την τηλεόραση με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι, όμως ο Χειμώνας εκτός από μία όμορφη εποχή είναι και μία εποχή με επιπλέον έξοδα.

Και μιλάμε φυσικά για τα έξοδα της θέρμανσης. Είτε χρησιμοποιούμε υγραέριο, είτε πετρέλαιο, είτε κλιματιστικό, είτε ακόμη και φυσικό αέριο το μόνο σίγουρο είναι ότι η θέρμανση του σπιτιού γίνεται βραχνάς. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε έξυπνα κόλπα που να διατηρούν το σπίτι μας ζεστό χωρίς πολλά χρήματα.

Δείτε ακόμα 24 ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το σπίτι πιο ζεστό τον Χειμώνα

Επειδή κι εμείς έχουμε τα ίδια προβλήματα με εσάς φίλες και φίλοι αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 8 έξυπνα κόλπα που θα κρατήσουν το σπίτι σας ζεστό ακόμη και τις πιο κρύες μέρες ή νύχτες του Χειμώνα. Οικονομικά έξυπνα κόλπα πάνω από όλα. Διαβάστε παρακάτω: 

Καλύψτε το πάτωμα με χαλιά.

Τα χαλιά είναι γνωστό ότι κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται και να είναι πιο ζεστό. Καταρχάς παγιδεύουν την θερμότητα ενός χώρου. Επίσης τα πόδια μας δεν έρχονται σε επαφή με το πάτωμα κι έτσι μπορεί το σώμα μας να είναι πιο ζεστό ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του Χειμώνα. Καλύψτε λοιπόν με χαλιά το σπίτι σας από άκρη σ’ άκρη.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Βάλτε αλουμινόχαρτο πίσω από τα καλοριφέρ.

Τα καλοριφέρ που είναι προσαρτημένα σε εξωτερικούς τοίχους μπορεί συχνά να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θερμότητας μέσω αυτών των τοίχων. Ένας έξυπνος τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να απλώσετε αλουμινόχαρτο πίσω από τα καλοριφέρ, έτσι ώστε η θερμότητα να μπαίνει πίσω στο δωμάτιό σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο που έχετε στην κουζίνα σας μόνο αν είναι πολύ καλής ποιότητας. Εάν όχι, μπορείτε να αγοράσετε ένα αλουμινόχαρτο ειδικά κατασκευασμένο για αυτό το σκοπό για λιγότερο από 10 ευρώ.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Βάλτε πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες στα παράθυρα.

Τα παράθυρα είναι πράγματι μία από τις μεγαλύτερες πηγές απώλειας θερμότητας και το περιτύλιγμα με φυσαλίδες μπορεί εύκολα να το σταματήσει. Σε ένα παράθυρο με ένα τζάμι, μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας έως και 50%, και σε ένα παράθυρο με διπλό τζάμι έως και 20%.

Δείτε ακόμα Υπέροχες ιδέες για να κάνετε το σπίτι πιο ζεστό και άνετο!

Το μόνο που χρειάζεστε για να εφαρμόσετε το περιτύλιγμα με φυσαλίδες είναι ένα ψαλίδι και ένα σπρέι για να κολλήσετε το περιτύλιγμα στο παράθυρο. Συνιστάται να αγοράζετε περιτύλιγμα με μεγαλύτερες φυσαλίδες, καθώς θα επιτρέψουν να εισέλθει περισσότερο φως στο σπίτι σας.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Τοποθετήστε ράφια πάνω από τα καλοριφέρ σας.

Εάν έχετε πολύ ψηλές οροφές ή το ψυγείο σας είναι τοποθετημένο κάτω από ένα παράθυρο, ένα ράφι θα ανακατευθύνει τη θερμότητα προς όφελός σας. Αντί η θερμότητα να πηγαίνει στην κορυφή της οροφής σας, θα χτυπά στο ράφι και θα αλλάζει κατεύθυνση.

Στην περίπτωση που το καλοριφέρ σας βρίσκεται κάτω από ένα παράθυρο με μακριές κουρτίνες, η θερμότητα συνήθως παγιδεύεται ανάμεσα στο παράθυρο και τις κουρτίνες. Ωστόσο, εάν εγκαταστήσετε ένα μικρό ράφι, θα καταφέρετε να αποφύγετε την απώλεια θερμότητας από το παράθυρο.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Ρυθμίστε τους ανεμιστήρες οροφής ώστε να περιστρέφονται δεξιόστροφα.

Είναι ζωτικής σημασίας να αλλάξετε την περιστροφή των ανεμιστήρων οροφής από αριστερόστροφα σε δεξιόστροφα κατά τους κρύους μήνες του χρόνου. Αυτό θα τους επιτρέψει να στείλουν τη ζεστασιά που είναι παγιδευμένη στην οροφή πίσω σε εσάς στα χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 10% στο κόστος θέρμανσης, καθώς η κύρια θέρμανση σας θα λειτουργεί λιγότερο. Ας σημειωθεί ότι θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα εάν ένα δωμάτιο δεν είναι κατάλληλο για να εξοικονομήσετε ενέργεια.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Εγκαταστήστε προστατευτικά πόρτας

Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόση θερμότητα εξέρχεται από το σπίτι μας από το κάτω μέρος της πόρτας. Το προστατευτικό πόρτας είναι σαν μια λεπτή, μακριά σκούπα που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στο εσωτερικό της πόρτας σας.

Είναι πολύ φθηνό και εύκολο στην τοποθέτηση και μπορείτε να το κόψετε με βάση το μήκος της πόρτας σας. Θα χρειαστείτε μόνο 4-5 βίδες για να καρφώσετε στην τοποθέτηση και θα κρατήσει αυτό το κρύο αεράκι έξω.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Βεβαιωθείτε ότι το γραμματοκιβώτιό σας έχει δεύτερο πτερύγιο ή βούρτσες.

Τα πιο αποδοτικά γραμματοκιβώτια είναι αναμφισβήτητα αυτά που έχουν 2 μεταλλικές πλάκες και στις δύο πλευρές της πόρτας και βούρτσες στη μέση. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να σταματάς τα γράμματα, αλλά και να μην αφήνεις το κρύο να μπει και να φύγει η ζέστη.

Και μερικές φορές οι ταχυδρόμοι αφήνουν την αλληλογραφία σας να κρέμεται στο εξωτερικό πιάτο, πράγμα που σημαίνει ότι το κρύο θα έχει διέξοδο. Έτσι, τοποθετώντας την εσωτερική πλάκα και τις βούρτσες, θα προσθέσετε άλλο ένα στρώμα προστασίας από το κρύο.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

Τυλίξτε τους σωλήνες σας για να μην παγώσουν.

Τα χιτώνια σωλήνων, η θερμαντική ταινία και τα καλώδια θερμότητας είναι μερικά από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε τους σωλήνες σας από το σπάσιμο. Και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνει εάν οι θερμοκρασίες φτάσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό για τον προϋπολογισμό σας, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Το να τυλίξετε τους σωλήνες σας με κάτι τόσο απλό όσο οι εφημερίδες μπορεί να τους αποτρέψει από το να σπάσουν.

οικονομικοί-τρόποι-να-κρατήσετε-το-σπίτι-ζεστό-τον-Χειμώνα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close